reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

katerinka,bezsenna dzięki za odpowiedzi bo już myślałam,że z Michałem coś nie tak:-(Misiek jak jest głodny to nie tylko płacze ale macha rączkami,nóżkami jakby chciał mnie pobić:-Dzwłaszcza jak jest głodny a nie może dobrze złapać;-)
nadiand widzę,że mam koleżankę z tego samego miasta;-)
agugucha dokładnie też nie czuję,że robię exowi krzywdę bo czym skoro jego nie obchodzi własny syn i właśnie nie podaruję mu,żeby nie czuł się bezkarny i nie chodzi mi o kasę bo nieważne czy mi zasądzą 1000zł czy 100 ważne by wiedział,że to nie jest tak,że można chodzić beztrosko po tym świecie a inni mają się martwić o kasę,zdrowie dziecka,wychowanie ...........

a teraz sprzedam Wam hit:tak:mój ex wygrałby konkurs na debila roku;-)w sobotę teściowa obiecała pogadać z exem o uznaniu,wczoraj mi dzwoni,że on obiecał,że się ze mną skontaktuje i przyjedzie uznać Miśka,nie wierzyłam a dziś dostaję esa "jakby nie moja mama to ja bym nic nie wiedział" oczywiście z innego numeru ,to mu piszę ,że tego numeru nie miałam i że jak chce uznać syna to ma jutro przyjechać jak nie to spotkamy się w sądzie a on mi na to,że ja zachowuję się jak dziecko:wściekła/y:i że pan i władca nie da rady i mam odłożyć zarejestrowanie Michała na poniedziałek:no:to mu odpisałam,że czekam do piątku bo jego sym ma JUŻ 2 tygodnie a on nic...................no ale w razie czego zawsze powie mamusi,że jak obiecał się odezwał i on chciał ale ja podła nie mogłam poczekać.........ale nie mam zamiaru się już wkurzać,jutro idę do prawnika by mi pomógł z pozwem i wysyłam i szczerze mówiąc od dzisiaj mniej mi już przykro,bo chyba lepiej,że mój śliczny,cudowny syn będzie z dala od zdebilałego i nieodpowiedzialnego ojca:-D

reklama
katerinka,bezsenna dzięki za odpowiedzi bo już myślałam,że z Michałem coś nie tak:-(Misiek jak jest głodny to nie tylko płacze ale macha rączkami,nóżkami jakby chciał mnie pobić:-Dzwłaszcza jak jest głodny a nie może dobrze złapać;-)
Wszystko z Twoim synkiem w porządku :happy: Mój do tej pory jak się obudzi w nocy to tak macha rączkami :-D Wtedy go wyjmuję z łóżeczka, biorę do siebie, cyc i tak śpimy. Jeszcze Ci się unormuje i laktacja i potem godziny posiłków synka.

Katerinka
To jaki to laktator? Jak już pisałam ja miałam najpierw elektryczny baby ono, ale sprawiał mi ból i nic nie ściągał. Myślałam, że może tak ma być i warto się przemęczyć, ale potem przeczytałam (u nas na forum, w temacie o laktatorach), że dobry laktator nie powinien sprawiać bólu, więc wtedy kupiłam drugi, aventu i jest ok. Żałuję, że kupiłam ten pierwszy, ale za to drugi był dobrym zakupem.

bezsenna tez mialam 2 laktatory. jeden taki przypominajacy wielka strzykawke. skusilam sie na niego bo byl niedrogi. raz tym odciagnelam. bolalo jak diabli. i wiecej tego nie uzylam. nabylam aventa reczny i tez uwazam, ze to byla rewelacja :tak:

bezsenna tez mialam 2 laktatory. jeden taki przypominajacy wielka strzykawke. skusilam sie na niego bo byl niedrogi. raz tym odciagnelam. bolalo jak diabli. i wiecej tego nie uzylam. nabylam aventa reczny i tez uwazam, ze to byla rewelacja :tak:
Też uważam, że rewelacja :happy: Chociaż na początku myślałam, że to przereklamowane i chyba dlatego skusiłam się na inny laktator na początku.
Mam do Ciebie pytanie. Jakiś czas temu pisałaś, że w czasie karmienia miałaś 4 dni przerwy. Czyli jakbym w wakacje chciała wyjechać na weekend, to nie powinnam stracić pokarmu? Muszę tylko odciągać?

bezsenna ja mialam ta przerwe przez operacje. i odciagam przez te 4 dni pokarm. mimo, ze bylo go bardzo malo. bo stres, glodowka a potem narkoza zrobily swoje. balam sie, ze mleczko nie wroci. ale stopniowo wrocilo wszytsko do normy.
grunt to caly czas pobudzac piersi do laktacji. mysle, ze spokojnie mozesz sobie wyjechac na weekend :tak:

Dobra, macie rację. Następnym razem jak będę narzekać na karmienie cyckiem to proszę krzyczeć. Byłam z Nelą u koleżanki, mała zgłodniała, a ja szybciutko ją nakarmiłam nie ruszając się z miejsca :)
Bezsenna a ile mam ściągać na 3-4 karmienia?? Bo ja tylko w niektóre weekendy mam zjazdy, ale na noc wracam i nie będzie mnie max 10 godzin...
Ja z Nelą już spaceruję po 2 godziny, dopóki nie zgłodnieje. U mnie tak ciepło że jutro w skórce już wyjdę, zimowa kurtka za gruba :) Tylko ten syf po psach mnie przeraża, iść się nie da- masakra. Ciężko posprzątać po swoim piesku :/

Dobra, macie rację. Następnym razem jak będę narzekać na karmienie cyckiem to proszę krzyczeć. Byłam z Nelą u koleżanki, mała zgłodniała, a ja szybciutko ją nakarmiłam nie ruszając się z miejsca :)
Bezsenna a ile mam ściągać na 3-4 karmienia?? Bo ja tylko w niektóre weekendy mam zjazdy, ale na noc wracam i nie będzie mnie max 10 godzin...
Ja z Nelą już spaceruję po 2 godziny, dopóki nie zgłodnieje. U mnie tak ciepło że jutro w skórce już wyjdę, zimowa kurtka za gruba :) Tylko ten syf po psach mnie przeraża, iść się nie da- masakra. Ciężko posprzątać po swoim piesku :/
Ja zostawiałam 300 ml. Bo jedno karmienie Kubulka wychodziło 60-90 ml. Bardzo różnie je, ale to 300 starczało. Teraz czasem zje naraz 100, ale daje mu tez słoiczki, więc już się tak nie boję, że zostawię za mało, bo zawsze jeszcze może jakiś obiadek zjeść czy deserek. Będzie dobrze :happy: Tylko zacznij ściągać mleko ze 2 dni wcześniej, bo naraz możesz nie ściągnąć tyle. Przynajmniej u mnie tak było na początku, że strasznie ciężko szło mi to ściąganie. I przez miesiąc ściągałam ręką, dopóki nie kupiłam laktatora.

Kropelka Dzięki :happy:

Ostatnia edycja:
alusia wiatj na forum,ale hm suwaczki masz swietne,wszystko jeszcze takie swieze,a co sie takiego stalo,ze tu trafilas?
przyszla mama tak najlepiej sie mama wyreczyc,dobre sobie,walcz o alimenty,a potem niech sobie zyje jak chce
carla a widzisz jednak wygoda,a tak co butle,mleko wszedzie trzeba nosic a tak mozesz chodzic gdzie chcesz i cyc gotowy:tak:
bezsenna ja mialam taka pompke najpierw,-masakra a potem pozyczylam laktator i nie da rady,i juz mam gdzies nie sciagam wcale,kubus sobie oproznia jak chce
a co do aventa zawsze bylam przekonana do niego.dobra firma,chociaz nie raz z cena przesadzaja:-)

Witam mamusie kochane:-) dziś przywiozą pojazd mego Księcia o taki MAKS-POL Wózki, wózki dziecięce, artykuły dziecięce, sprzedaż hurtowa i detaliczna wózków dziecięcych "Maks-Pol" Maksym Michał mam nadzieję,że mimo niskiej ceny będzie się sprawdzał;-)jutro jedziemy do lekarza to napiszę .
Ehhhhhhh mam iść dziś do prawnika i zobaczymy co mi doradzi ,jak dowiem się czegoś ciekawego to się oczywiście podzielę z Wami:-)

katerinka a weż z nim,nawet moja mama stwierdziła,że odkąd nie jesteśmy razem z nim coraz gorzej:-Dmam nieodparte wrażenie,że ex zatracił kontakt z rzeczywistością ale co się przejmować...........niech te debile sobie robią co chcą a ja mam mnóstwo radości z mojego małego mężczyzny..............

carla rozumiem Twoje marudzenie,ja na początku to wyłam z nerwów:-(jak Misiek nie umiał się najeść i budził się godzinę po karmieniu a w nocy jak mi wisiał na cycu ponad godzinę a ja ledwo żywa to bałam się,że usnę i go upuszczę:-(jak mam dosyć to sobie przypominam jak w szpitalu wiele kobiet nie miała pokarmu albo dzieciaczki nie chciały ciągnąć i wtedy mi głupio,że marudzę skoro dane jest mi karmić naturalnie i mogę Miśkowi dać to co najlepsze:tak:

bezsenna no mam nadzieję,że się unormuje,jutro zważą Miśka to zobaczymy czy mój pokarm wystarcza czy trzeba będzie dokarmiać............

a poza tym już dawno miałam Wam napisać o porodzie ale to był koszmar a nie chcę Naszych ciężarówek dołować,powiem jedno czasem trzeba wydrzeć się i opier.dolić lekarzy..........ehhh więc adka nie ma co trzeba się postawić bo tu chodzi a Nasze największe skarby

Ostatnia edycja:
reklama
przyszla mama to bedziesz spacerowac:) ja dzisiaj tak sapcerowalam ze butu mokre ,taka chlapa:-)
co do karmienia to najlepsze co moze byc:)
trzymam kciuki,ze prawnik ci doradzi,ja dalej czekam na rozprawe i tak mysle jak w takim tepie to bedzie szlo,to ja o rodzinne bede starac sie na wakacje:wściekła/y:
bylam dzisiaj pita zaniesc i za kubusia dostane 197zl i jeszcze mi odjela 3,5 za ten jeden miesiaca,bo maly sie urodzil 2:-)i oczywiscie do 3 miesiecy sie czeka,

a ja mojemu kubusiowi kupilam zel na zabki,bo cos marudny jest a reke by sobie cala wlozyL:)

Do góry