reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Mama w Irlandii

reklama
Witajcie,nie wiem czy ktos tu zaglada.Jestem samotna mama (po rozwodzie wyjechalam do Dublina).Pracowalam prawie 2 lata na czarnucha...bylam w trudnej sytuacji zajoma zalatwila mi prace bez umowy i skorzystalam.Praca sie skonczyla.Mam co prawda odlozone troche grosza na czarna godzine.Obecnie szukam pracy jakiej kolwiek.Mam do Was pytanie po jakim czasie przepracowanym na umowie przysluguje One – Parent Family Payment ??Mam kolezanke ktora pobiera ten dodatek twierdzi iz po 3 miesiacach przepracowanych sklada sie papiery a potem se juz tylko czeka no i ze zwracaja za czas oczekiwania rowniez czy to prawda???Nie mam tu wielu przyjaciol takich prawdziwych.Z gory dziekuje za pomoc.Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich pociechy.Marika

czy jest tu jakaś mama która złożyła sprawe w sądzie irlandzkim o alimenty?bo mam pare pytań od czego zacząć.prosze o odpowiedz na priv

odnośnie tego ile trzeba pracować zeby dostać OPF to nie mam pojecia.ja pracowałam 2 lata potem miałam 2 lata przerwy i po powrocie do ire od razu mi przyznali wiec nie wie jak to jest.moze przejdz sie do SW tam ci wszytsko powiedzą.a o dofinansowanie do mieszkania juz sie starałaś?

O nic sie nie staralam jeszcze gdyz uwazam ze mi sie nic nie nalezy bo pracowalam na czarno.Ja w ogole nie naleze do odwaznych osob a moi znajomi z polski tylko czekaja az mi sie powinie noga...Teraz bede musiala isc sie dowiedziec o wszystko o jakie swiadczenia moge sie starac boje sie ze czegos nie zrozumiem.Jestem przyslowiowa dupa;/A jak wyglada sprawa ze szkola darmowa od 4 roku zycia bodajze jest tak???Bo moj synek siedzi z babcia ale juz chce ja odciazyc.A i dla dziecka lepiej miedzy dzieci.Jesli ktoras z Was moze mi poradzic bede wdziczna.Mamy z Dublina moge nwet zaprosic na kawe i ciasto :)

Ostatnia edycja:
reklama
LawendowaCarmen zagladasz tu jeszcze?? Moze sie myle ale nie doczytalam nic o tym aby w kryteriach do uzyskania OPF byly jakies warunki ze pracowalas na umowie przez dany czas.
A teraz pytanie troche z innej beczki...
Dziewczyny kto Wam tam pomaga? Macie ze soba kogos, na kim mozecie polegac?? Kwestia odebrania maluchow z przedszkola kiedy Wy nie dacie rady itp. Jak to u Was wyglada?

Do góry