Witam wszytskie samotne mamy ,jestem tu nowa ,w irlandii mieszkam 4 lata ,od wrzesnia jestem samotna mama dwójki dziewczynek ,od tego czasu pracuje na pól etatu bo zajmuje się młodsza córka (1,5 roku ) i do czasu jej pójscia do szkoły najprawdopodobniej tak zostanie ,wczesniej pracowalam na caly etat przez 2,5 roku w domu starców ,od kad pracuje na pól etatu (wrzesnien) złozyłam wniosek na one parent family payment,na Fis ,mam za soba sprawę w irlandzkim sadzie o alimenty,i otrzymuje dodatek do mieszkania ,jesli któras mialaby jakies pytania to chętnie pomgę -jestem na bieżaco.Pozdrawiam serdecznie.
Aneczko ,ja mam tu tylko przyjaciól ,jak ide do pracy a pracuje 48 godz co 2 tygodnie to moje koelzanki zajmuja sie Zosia i pomaga mi starsza córka -14 sto letnia ,przeczkola są drogie i nie bardzo mi sie oplaca pracowac na part time i placic za przeczkole ,na szczescie mam wspaniale przyjaciólki ktore mi bardzo pomagaja no i córke starsza :-)w pracy tez mi poszli bardzo na reke ,teraz poprosilam o nocki ,wtedy wroce do domu po 8 rano ,zawioze starsza do szkoly i tym samym nie ebde potrzebowala opiekunki dla młodszej,zobaczymy .Pozdrawiam
Aneczko ,ja mam tu tylko przyjaciól ,jak ide do pracy a pracuje 48 godz co 2 tygodnie to moje koelzanki zajmuja sie Zosia i pomaga mi starsza córka -14 sto letnia ,przeczkola są drogie i nie bardzo mi sie oplaca pracowac na part time i placic za przeczkole ,na szczescie mam wspaniale przyjaciólki ktore mi bardzo pomagaja no i córke starsza :-)w pracy tez mi poszli bardzo na reke ,teraz poprosilam o nocki ,wtedy wroce do domu po 8 rano ,zawioze starsza do szkoly i tym samym nie ebde potrzebowala opiekunki dla młodszej,zobaczymy .Pozdrawiam