reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

agamamaani to już mój Węgrów chyba bliżej Warszawy jest.

Jest mi smutno. Dziś w południe moja koleżanka miała cesarkę w szpitalu na Żelaznej w wawie(w 29 tc), bo z jej córeczką było coś nie tak :(
Malutką Paulinkę przewieźli do Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu, bo ma jakąś bakterię czy coś w tym rodzaju - za bardzo niewiem, bo nie chcę wypytywać rodziny. Ale podobno ta cesarka była konieczna aby mogli ratować Paulinkę.
Cały czas modlę się o zdrówko dla Malutkiej.

reklama
Megi
wiem z doświadczenia,że ludzie boją sie rozmów o chorobie i śmierci,ale Ci,którzy tego doświadczają potrzebują rozmowy.Zadzwoń do tej koleżanki i zapewnij ją o tym,że wiesz,że jesteś i,że modlisz się o jej córeczkę.To znaczy baaaaaardzo wiele,więc spróbuj ;)

Dzień sie zaczął i jakoś mi dobrze ;) nie wiem czy to dlatego,że tak zimno na dworze,czy dlatego,że mój maluch szaleje i wiem,że mu dobrze ;D a może dlatego,że pozostało mi 23 dni do porodu? ::) oj,tak juz chcialabym utulic mojego malucha ;)

Hej Dziewczynki. :)

Dzis,gdy wstalam po 9,na termometrze bylo tylko 13stopni,no a za okienkiem pada deszcz. ;)
Wczoraj wieczorkiem bylam sobie z Radkiem w jednym klubie na chwile,ale szybko w sumie sie zmylismy - jakos kolo 1,bo i ja bylam zmeczona i on dzis musial wczesnie wstac. ;) Gdy polozylam sie do lozeczka,to znow cos mnie w kroczu tak dziwnie rozciagalo. Doslownie,jakby mi sie tam otworek powiekszal... Juz 2gi wieczor pod rzad tak mam i nie wiem o co chodzi... ::)

Renee,ja tez ostatnio mialam takie bole miesiaczkowe... Ale kurde jakos sie nie spakowalam jeszcze do szpitala,bo nie moge sie za to zabrac,heh. ;)

Megus,mam nadzieje,ze z Twoja kolezanka i jej Paulinka wszystko bedzie dobrze... Daj znac,jak bedziesz wiedziala cos wiecej... Trzymaj sie i badz dobrej mysli! :-*

Witam

Ja od rana panikuje. Nie bardzo czuję ruchy. Wczoraj jak mi się jeden wypiął to myślałam, że mi brzuch pęknie ;D i mam bardzo nierówny ...z jednej strony wypchany taki...mam potworne bóle w podbrzuszu..zwłaszcza wieczorami, nie mówię już nic o stawianiu się macicy cały czas prawie. Do tego w nocy jak zmieniam bok do spania to ból niesamowity ...dziś zauważyłam, że jak trzymam brzuch rękoma jak się przekręcam to mniej boli...

...mamuśki zaczynamy chyba ...powoli zbliżać się do "godziny zero" :)

megi80 Ty jesteś z Węgrowa?... tam gdzie to biedne schronisko p. Jadwigi ?

Hejka Mamuśki ;)

Na Śląsku znowu ładnie - tzn szaro, buro i pada deszcz ;D

Agutko nie ma za co! czasem dostaję fajne maile i wysyłam je wszystkim znajomym z kontaktów ;)

Renee ty sie naprawdę już spakuj, bo takie objawy (tak mi sie wydaje) świadczą o zbliżajacym sie porodzie ::) jeju jak fajnie, że niektóre z Was już w kazdej chwili mogą urodzić ::)

Megi to naprawdę przykre co się przydażyło twojej koleżane i jej córeczce :-[ podejrzewam że ta malutka mogła zarazić sie od matki cytomegalią. Jest to bardzo poważny wirus, który przechodzi z matki do płodu. Nie jest niebezpieczny dla dorosłego człowieka ale dzidziusiowi moze bardzo zaszkodzić :p ważne abyś ją teraz wspierała :-[

Dziewczynki dziękuję Wam za dobre słówka.
Dziś ta kolężanka napisała mi, że urodziła śliczną córeczkę. Jeszcze bardzo nie wiedziała co będą z Paulinką robić tam CZD ale prawdopodobnie czeka ją operacja jelit.

edi pisze:
Megi
wiem z doświadczenia,że ludzie boją sie rozmów o chorobie i śmierci,ale Ci,którzy tego doświadczają potrzebują rozmowy.Zadzwoń do tej koleżanki i zapewnij ją o tym,że wiesz,że jesteś i,że modlisz się o jej córeczkę.To znaczy baaaaaardzo wiele,więc spróbuj ;)

W odpowiedzi na jej sms-a zapewniłam ją włąśnie o tym o czym piszesz edi.

U nas dziś niby pochmurnie ale dzeszczyk nie pada. Jest 25 stopni więc całkiem znośnie. Już przeżywam jutrzejsze zakupy i cały czas dopisuję coś do listy, która będzię miała z pól kilometra.

Aga_Mazury pisze:
megi80 Ty jesteś z Węgrowa?... tam gdzie to biedne schronisko p. Jadwigi ?

Meszkam w Ostrówku, który podlega pod powiat węgrowski znajdujący się na mazowszu.
Ten Węgrów, o którym ja pisze to ten sam, w którym w czerwcu odbywa się Biesiada Weselna (kedyś TVP2 transmitowała ją).
A o schronisku to ja nic nie słyszałam.

Mnie lista gdzieś zaginela przed zakupami,ale wystarczyło pochodzic po sklepie i wiedziałam co mam ,a czego jeszcze nie.

Kobietki po jakim czasie przepada urlop wypoczynkowy? Zostało mi kupę urlopu z 2005 a do pracy wrócę najwcześniej w 2007 ...

reklama
Mycha no nie wiem czy mi tak fajnie :( nie chciałabym teraz zacząć rodzić. Niech mnie ginka położy do szpitala i wtedy niech mała pcha się na świat, a teraz niech siedzi jak jej dobrze.
Przecież jakbym miała w najbliższym czasie rodzić to by chyba ginka zauważyła jak byłam u niej w poniedziałek.
Cholera, znowu mnie brzuch boli :( :mad:, chyba wezmę no-spę!

Do góry