reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Aga_Mazury pisze:
Kobietki po jakim czasie przepada urlop wypoczynkowy? Zostało mi kupę urlopu z 2005 a do pracy wrócę najwcześniej w 2007 ...

roszczenie o urlop wypoczynkowy przedawnia się z upływem 3 lat, także spokojnie wykorzystasz w 2007 urlop za 2005r. A planujesz wychowawczy??

Ja jadę jutro do gina ciekawe co powie a maluchy tak się wiercą, że już nie daję rady! Byleby jeszcze wytrzymały 2 tygodnie....

Podobno jak opuchlizna z nóg po nocy nie ustępuje to nie jest za dobrze. Trzeba by do gina...

reklama
u mnie leje jak z cebra :)
do tego już wizytę u gina zaliczyłam, bo się fatalnie czułam w nocy.. myślałam, ze już urodzę takie skurcze miałam - co prawda co 10-15 minut ale wolałam sie zabezpieczyć..
po nospie i uspokojeniu mnie przez lekarza wróciłam do domu.. rozwarcie się nie powiększa, więc póki mi wody nie odejdą a skurcze się nie staną uciążliwe mam siedzieć w domu..
a chwilowo skurcze minęły i mogę spokojnie posiedzieć przed kompem..
gorzej bo mąż dziś w robocie i jakby co to chyba sąsiadów będę musiała prosić o opiekę nad Anką..

kurcze podwójne mamy .. jak sobie organizujecie pomoc - prosicie sąsiadów czy co - przecież mężowie nie będą przy nas teraz cały czas dyżurować, ja babć nie mogę na razie ściągnąć i zastanawiam się własnie jak to będzie jak ja zacznę rodzić a będę sama w domu z moją dwulatką.. przecież jej samej nie zostawię a do szpitala też raczej nie wezmę..

Mnie brzuch jak bolał tak boli, chyba prześpię cały dzień, tym bardziej że cały czas leje i generalnie śpiący dzień u mnie. :(
Miłego dnia!

Nocka przespana,ale z zasypianiem są problemy bo Mały wtedy bardzo się wierci.
Na szczęście mój mąż teraz też ma urlop,ale zaczyna pracować od 17 sierpnia,a najgorsze jest to,że 28 wtedy kiedy mam mieć cięcie mój mąż ma koncert.Będzie musiał cos pokombinować ::)

Na Śląsku brzydko,ale mnie to wcale nie przeraża,chociaż muszę przyznać,że jak tak długo nie ma słoneczka to popadam w jakieś smutne nastroje :p

Tej nocy było bezboleśnie, macica się stawia co jakiś czas, mały daje mi niezłe "koncerty" szczególnie upodobał sobie moje biedne żebra ::) i wtyka mi tam nózie.Wziełam na noc dwie no-spy i jakoś przeżyłam , oby następne noce też były takie jak ta.Byleby wytrzymać do środy .Jak byłam wczoraj w szpitalu na oddz położniczym to widziałam śliczne dzidziunie :)aż się zatrzymałam żeby sobie popatrzeć ;D

Witam mamuśki :)

Ja dziś wstałam z bólami brzucha, mdłościami...a wizyta u gina dopiero w czwatek. Margolis ciekawe czy jutro już Cię nie zostawi w szpitalu...daj jakoś znać gdyby co bo będziemy się martwić

Jak mi nogi puchły i w nocy nie schodziło nic to mój gin kazał mi zrobić wyniki na kreatyninę,kwas moczowy,mocznik (to wszystko w surowicy) i białko całkowite

Margolis po 6 mscach macierzyńskiego,2 m-cach urlopu wypoczynkowego wracam do pracy, nie myślałam o wychowawczym zupełnie ...nawet zastanawiałam się nad macierzyńskim dla męża ;)

Heja! :)

A ja od czasu gdy zrobiło sie chłodno sypiam jak dzidzi ;D naprawdę nie mam żadnych problemów ze spaniem. Mała zasypia chyba razem ze mną i jest OK. oczywiście nocne odwiedziny kibelka są ale wracam i znowu zasypiam i budzę się nawcześniej o 8.30 ;D cieszę sie ogromnie, bo gdy były te upały to nie przespałam przez półtora miesiąca ani jednej całej nocy :p

Edi a ten termin twojego cięcia to 28 sierpień? czy ten termin masz wyliczony wg ostatniej miesiączki?

reklama
Mychus,a no to dziekuje. ;) Tylko wlasnie tak mysle o tym twardnieniu brzucha,heh... Czy to juz mam,czy poprostu tak mi sie czasami Zuzia ulozy,ze az mi sie tak brzucholek dziwnie napina... ;)

Do góry