reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

edi no niby tak...ale mnie nadal boli i nadal kłuje i nic nie przechodzi i zaczynam się zastanawiać czy aby ludzie nie mają racji, że nie mam zbyt dobrego lekarza ...wiesz nie chiałabym potem żałoać...tylko znowu zbyt często też nie można się badać.....ehhhhh.....za bardzo się tym stresuje tym wszystkim...idę coś przekąsić ;)

reklama
Witam Was dziewczyny!
Już się pozbierałam i czuje się świetnie!
Dzisiaj cały dzień byliśmy na świerzym powietrzu, pogoda wymarzona!
Cześć Aga zresztą moja imienniczko.
Pisałaś wcześniej o skruconej szyjce więc zapewne założą Ci szew okrężny.
To moja 3-cia ciąża i 3 -ci szew ;D

mamaoska.....weż mnie nie strasz ;) a w którym tygodniu Tobie zakładali taki szew i czy po tym zabiegu trzeba też tylko leżeć?..... pozdrawiam :)...

Jakie ładne dni ostatno mamy :)
Dzis też juz wygląda, że bedzie super.
I ja w związku z tym to raczej sporadycznie zagladam na bb, gdyż prawie całe dzionki spedzmy z Krzysiem na dworku na spacerkach, po których jestem tak padnięta, że nawet mi się kompa nie chce uruchamiać i zaglądać na bb. Wybaczcie

Humorek mam b. dobry i to najważniejsze :) :) :)
Pozdrawiam Mamuśki i życzę miłego tygodnia :)

Nie ma obawy Aga to nie takie straszne.
Szyjka jeśli cały czas się skraca to nie ma na co czekać i lekarz od razu Cie skieruje.
Napewno trzeba się pilnować minimum wysiłku i odpoczynek ;)
U mnie pierwszy szew założono w 23 tyg. ciąży, 2-gi w 18, w znieczuleniu ogulnym cały zabieg prześpisz i po kilku godz. do domu,pikuś :D :D :D

I kolejny słoneczny dzieś aż się chce zrobić wiosenne porządki ::)

Tak....a na śląsku pochmurno,a rankeim to nawet padał deszcz :( no i zporządkami też się muszę wstrzymać.
Nie wiem jak wytrzymam następny tydzień bo jedziemy do rodziców a tam kafejki internetowe na wymarciu ;D ale może dobrze mi zrobi jak się na troche oderwę od monitoru ;D
humory jednak dopisują czego i Wam życzę ;)

Aga! Mi wszyscy doradzają konsultacje u jeszcze jakiegoś lekarza bo to ciąża zagrożona i w ogóle ale chyba na razie jeszcze nie skorzystam. Po świętach jadę na usg 3d i 4 d - Edi rozmawiałam już zz tym poleconym przez Ciebie lekarzem i sympatycznie brzmiał - więc będzie mnie oglądał inny lekarz. Gdzieś około lipca wybieram się do ordynatora szpitala w którym chcę rodzić. Na razie jestem z mojego lekarza bardzo zadwolona - naprawdę się przejmuje i nie czuję się u niego "kolejną pacjentką" jest super. :) Ale jak tym masz wątpliwości to zawsze lepiej iść do jeszcze jakiegoś dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że będzie dobrze. :)

A ja przez cały weekend miałam jakies dziwne bóle podbrzusza :-[ nie wiem czy to coś poważnego ale umówiłam się dzisiaj na wizytę bo trochę mnie to niepokoi!

reklama
Dziś aa wizycie u gin dowiedziałam się że mam dobre wyniki krwi i moczu. Szyjka odpowiedniej długości, morfologia w porzadku, dzidzia wesoło bryka. 9 maja następne badanie usg (znów prenatalne) aby sprawdzic jak dzidzi się rozwija, serduszko i inne narządy, poza tym bedziemy miec to usg nagrane na płytke i jak dzidzia pozwoli to poznamy jej płeć. Oczywiscie zabieram na tą wizytę mężą, niech sie nacieszy widokiem maleństwa. Pospacerowałam znow po Starym Mieście i teraz jestem troszke zmęczona ale to nie zwalnia mnie od gotowania obiadku (jakos braki mi dzis weny) i wizytą w piaskownicy razem z córcią :)

Do góry