reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mężu Megi masz cudowną córeczkę i żonę która ci ją na świat wydała.
Mycha mi lekarka wczoraj powiedziała że do masażu brodawek można używac mokrego ręcznika. Prysznic nie za gorący bo macica może dostac takiego skurczu że łożysko może się odkleic, a to nie dobrze.
Po seksie czop może odejśc czerwony, ale to jeszcze nic nie musi znaczyc- to też od niej.
Nadziu będę pierwsza od ciebie, jak dobrze pójdzie. Mam zgłosic sie w sobote na 9.00 do szpitala, mało najedzona. Jeśli oczywiście wcześniej samo się nie ruszy. Moja ginio jest taka że jak ma się termni na ten dzień to urodzisz wtedy. A na szczęście on ma w sobotę dyżur, więc jestem dobrej myśli że to wtedy nastąpi. Jeśli mała zaczeka do niedzieli to będziemy niedzielną rodzinką. Ja i mąż też z niedzieli. Pytała czy mąż pomaga,ja że się boi , więc masaż brodawek i długie spacery. A w sobote poradzimy sobie innaczej jak się nie ruszy. Z tą oksy...kroplówką można normalnie chodzic czy się leży? I ile ona zlatuje?

reklama
Hej Mamuski :)

Melduje sie oczywiscie 2w1 bo jakze by inaczej :D

AGUTEK WAS ŚCISKA I POZDRAWIA :)

MIJU Kurde ale masz fajowo ja nie sadze zeby w niedziele mi wywołali poród bo kazała przyjechac po śniadaniu. WRR. Jesli chodzi o oksytocyne to chyba mozna chodzic tak zrozumniał od Agutki aleoczywisciemogłam cosik poplątac ;D

Matko byle do niedzieli.......

Witam!
Niestety nadal 2w1... :( A juz myslalam ze wczoraj cos sie zacznie dziac. Pol nocy nie przespalam bo mialam strasznie napiete miesnie brzucha i podbrzusza no i skurcze. Na poczatku byly slabe ale z czasem stawaly sie coraz mocniejsze i bardziej bolesne, i zmiana pozycji nic nie dawala, dopiero mnie bolalo :( Az tu nagle jak reka odjal-wszystko przeszlo  :mad: Juz nie mam sily czekac. TO wyczekiwanie iw sluchiwanie sie w swoj organizm mnie dobija  ::)

mycha ja tez juz nie wiem jak sobie pomoc, bo zrobilam wczoraj chyba wszystko co mozliwe zeby wywolac, no nie bylam tylko na spacerku bo nie mialam juz sił, ale dzisiaj pojde napewno! Moj gin powiedzial mi w poniedzialek ze wywolywany porod z kroplowka jest zawsze gorszy i bardziej bolesny niz gdy wszystko odbywa sie naturalnie.

Napisała MEGI

" Witam. My dziś wychodzimy do domku :) czujemy się dobrze, a wyglądamy jeszcze lepiej :)"

No to tylko pozazdrościć, ze tak szybciutko ;)

Ja takze jak widać dalej 2w1
Luczynko widzisz jak to jest - ahhhhhhhhh szkoda gadać :p
Mija zazdroszczę ci że twoja ginka ma takie podejście ;)
Co do czopu to dzis znowu coś tam ze mnie wyleciało :p ale dalej d..a :p takze widzisz Mija ze tak jest jak powiedziała twoja ginka, ze czop moze odejśc ale wcale nie musi to świadczyć o tym, że zaczyna sie poród ;) a co do czopa jeszcze to wydaje mi sie, że to jest tak, ze gdy odchodzi nagle czop zabarwiony krwią to poród odbedzie się szybko(przykład Renee albo Thea - o ile się nie mylę ::)) natomiast jeżeli odchodzi czop o zabarwieniu żółtym to poród raczej nastąpi za tydzień (czyli mój przykład :p) ;)

Tylko zaczynacie mnie straszyc że jak będzie wywoływac to będzie bardziej bolec,a narazie nic nie boli. Prócz gdy wchodzi w kanał wtedy podskakuje z bólu,ale to trwa chwile,dwie i przechodzi. W piątek będę masowac brodawki i wezmę długi prysznic,może samoistnie się coś zacznie. Mam przyjśc nie najedzona więc będzie chyba wywoływac. ::)
Zrobiłabym sobie super prezent na urodziny gdybym wyrobiła się w sobotę ;D

Witam!
Jak codzień nadal 2w1. NIe mogę powiedzieć żebym była zła, nie ja już jestem poważnie wk...na. NIe wiem co ja mam już robić, mała i się w brzuchu rozpycha więc jej mówię, że na zewnątrz było by jej wygodnie ale jak widać ona ma to w głębokim poważaniu. Ja do tego poniedziałku to jajo znoisę a nie urodzę...

Moja dziś wyjątkowo spokojna,aż zaczynam się martwic. Z nudów czytam sobie o wywoływanych porodach, co mnie ewentualnie czaka.

MJU no to witamy w klubie ciężarnych poważnie wk....ych :laugh:

napisła Ania25
".... mam rozwarcie na aż "1 cm" i ponoć są szanse na poród do godz. 15.00, choć szczerze w to wątpię bo objawów jak nie było tak ni ma. Pozdrowienia"

No to zyczymy obyś dzisiaj urodziła.

A ja sie zastanawiam czy zacząć coś robić typu wycierać podłogi itp czy mieć juz wszystko gdzieś i czekać.
Kiedyś wyczytałam że o dziwo na wcześniejszy poród większą szansę mają te ciężarne które nic nierobią niż te które np regularnie ćwiczyły w ciązy itd. więc się zastanawiam czy to że tyle robię nie dziala odwrotnie niż bym chciała ::)

Wyczytałam teraz że taniec też przyspiesza. W jakimś szpitalu maja nawet specjalną salę gdzie tańczą krakowiaka. No i długie spacery zalecają.
Więc do tańca miłe panie zapraszam.

reklama
No to trzymam kciuki z Anie-moze pojawi sie dzis w naszym gronie kolejny maluszek :)

Ja jak bylam w poniedzialek u gina to powiedzial ze wszystko jest juz jak do porodu tylko rozwarcie jest bardzo liche bo zaledwie pół centymetra :(
A moja Oliwka tez jest dzisiaj bardzo spokojna, troche sie czasami porozpycha, ale są to tak delikatne ruchy ze wcale mi nie przeszkadzaja.

Do góry