reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

C * L * E * O

O * G * R * O * M * N * I * A * S * T * E

G * R * A * T * U * L * A * C * J * E

U MNIE RÓWNIERZ NADAL NIC.WCZORAJ BARDZO BOLAŁ MNIE KRZYŻ I MYŚLAŁAM ZE SIE COSIK ZACZYNA ALE WSZYSTKO PRZESZŁO...NOSZĄ MNIE NERWY I JUŻ NIE SPIE W NOCY...KIEDY SIE COS ZACZNIE DZIAĆ ???

reklama
Kurcze, zaczynam się martwić bo mam takie dziwne uczucie jakbym miała sto kilo kamieni w brzuchu i tak ciągnie mnie do dołu - nie wiem jak to opisać... Czy, któraś z Was tak ma? Bo jak nie to chyba zadzwonię do gin, a i jeszcze mała jakos tak boleśnie się porusza, tak, że mam takie punktowe bóle, a no i brzuch twardy.... Może odrazu zadzwonić...

Uleczko - witaj. 5kg to trochę malo ale jakby bylo za mało to lekarz chyba ci powiedział. Zreszta chodzisz na usg to ci chyba mówil ile dziecko waży??? Ja przytylam 14,5kg a malutki waży 3350gr.

Dziewczyny ja jestem jeszcze cierpliwa bo mam jeszcze 16 dni do terminu z ostatniej miesiaczki, ale wierzę wam, że jak już się jest po terminie to czlowiek jest caly nerwowy. Ja chcę zeby malutki urodzil się w terminie albo wcześniej ale nie póżniej bo będę chodziła cała zdenerwowana. Dobrze, ze wizytę u gina mam 27.09 w termin porodu to jak co mam nadzieję, że coś mi pomoże :)

KILO dzięki ! ja ci mogę tylko życzyć szybciutkiego rozwiąznia ;)

MJU ja chyba też mam takie uczucie ciężkości w brzusiu, ale z drugiej strony już czuje i boli mnie wszystko :p ;)

mju pisze:
Agamamaani tak poza wszystkim Twoja Ania zrobiła na mnie takie wrażenie, że mi się przyśniła, że była córeczką mojej kolezanki... tez Agi... to te oczy... wszystko te czarne oczy, śnia się czarne oczy lalala

dzięki :D
no a w tajemnicy Wam powiem, że Franek strasznie jest podobny do Anki jak miała 10 dni :D porównywałam zdjęcia :D identyko niemal :D

Baska ja pierwszy termin z usg mam na 14.09 drugi z om na 16.09.Wtedy kończy mi sie zwolnienie lekarskie. Jutro pójde na wizyte i spytam co robic, jakby do 16 nic sie nie ruszyło. Słyszala jednak że moja pani ginio pomaga urodzic w termnie ,tylko niewiem czy ona będzie miała akurat dyżur wtedy.Zresztą z czasu między jednym okresem a drugim nie miałam 28 dni tylko czasami i 50.Więc mogę się nie dziwic że mała sie jeszcze nie szykuje do wyjscia.

Moim zdaniem to wogóle nie powinno być tak że ciążę pozwalają przenosić :p potem (nie chce tu straszyć) słyszy sie o zielonych wodach płodowych albo gorszych przypadkach, o których np zasądził o jeden dzień za dużo ::) jeszcze rozumiem te 2 lub 3 dni ale żeby dziewczyny 10 dni po terminie chodziły jeszcze w ciązy to jest chore.

mamuski termin nie oznacza ze w tym dniu na bank urodzicie to jest przyblizona data dziecko urodzzone w terminie to jest poprawka na 2 tyg w przod lub w tyl.. takze niema sie co martwic!!!!

reklama
Ja uwazam tak jak Mycha 10 dni po terminie i jeszcze kobieta chodzi w ciąży to jest chore. Powinni wywołać poród a nie czekać do statniej chwili.

Do góry