reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Uleczko lekarz nic ci nie powiedział na tą wagę? Rzeczywiście trochę mało. Wogóle to witam cie.Ojcem sie nie przejmu,widocznie niebył was wart.

reklama
nie mowil wlasnie dzis spytam bo sie nie pokoje ale mzoe byc tak ze ja schudlam a dzidzia normalnie wazy nie wiem ale boje sie mam nadzieje ze bedzie dobrze:)a ojcem nie przejmuje sie bo jest nic nie wart i nawet lepiej ze nie jestem z nim bo to frajer zdradzal mnie i wogle;/

Uleczkoo Kurde no ja przytyłamo wiele wiecej jesli Ty tylko 5 kg to strasznie malusio

Wiesz ja juz sie przyzwyczaiłam do tego. Czasem tylko mi sie smutno robi i zle.

Dobra ja sie szykuje do lekarza w sumie to juz sie doczekac tej wizyty nie moge bo jestem ciekawa co mi powie ta babka i moze w konu wszystkie moje watpliwosci sie rozwieja.

ULECZKO przede wszystkim witaj na forum ;)

A w którym ty jesteś tygodniu? bo 5 kg to jest strasznie mało, moze to stres i nerwy nie pozwoliły ci więcej przytyć ale powinnaś to sprawdzić ::);)

Dziewczyny ja tam juz nie wierzę w jakies naturalne sposoby wywoływania porodu. Piję już parę dni herbatkę z liści malin i wielkie g..... Jak widzicie na mnie nie działa. A ten czop który wypadł to pewnie dzięki sexikowi z mężem. Dzisiaj jadę do gina po L4 i powiem od razu żeby mnie zbadał, zapytam tez czy po odejściu czopa można się jeszcze kochać czy raczej się nie powinno, bo to chyba jest najlepszy sposób na masaz szyjki itd ;D kurde mówię Wam że już tak chcę urodzić, do tego non stop mam jakieś obawy że coś nie tak i wogóle ehhhhhhhhhhhhhhh ::) ::)

Mycha kazda che już urodzic. Ja tez jak zaczeła mnie kopac tak intensywniej 2 dni temu miałam nadzieję że coś się ruszy ale nic. Potem gdy przestała zlękłam się czy coś sie nie stało. Popukałam do niej poruszyła sie wiec wszystko ok.

Mycha-ja wypiłam całe opakowanie tej herbatki z liści malin i nic...Inne sposoby tez NIC nie dały
Maja twardo siedzi w brzuszku
Nam gin nawet po odejściu czopu zalecił współzycie,ale oczywiśćie także bez efektu.
    Jestem już 10 dni po terminie i dziś wybieram sie do szpitala rodzić- umówiłam sie z położna, bardzo na nia licze ale  na razie to jestem przerażona.
Mysle o tym oddychaniu- nie chodziłąn na szkołę rodzenia i nie ćwiczyłam oddechów- spróbuję jeszcze dzisiaj.
Pozdrawiam

Lepiej późno niz wcale.Ja też niechodziłam do szkoły rodzenia,ale przy twardnieciach macicy robiłam je i pomagało.

kilo pisze:
Mysle o tym oddychaniu- nie chodziłąn na szkołę rodzenia i nie ćwiczyłam oddechów- spróbuję jeszcze dzisiaj.
Kilo nic sie nie przejmuj tym, że nie chodziłaś do szkoły rodzenia. Ja urodziłam dwójkę dzieci bez tego. Owszem wiele dziewczyn ma taką potrzebę. Czują sie pewniej i spokojniej po kursie w szkole rodzenia, ale uwierz mi to nie jest konieczne. Oddychania i skutecznego parcia nauczy cię szybko w trakcie porodu położna. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak kobiecy instynkt, który podpowie ci co robić w trudnych chwilach.
Powodzenia!!! Za chwilę bedziesz mamą i będziesz się śmiała ze swoich obaw.

reklama
Cleo, ogromne gratulacje
A jak dzidzia będzie mieć na imię?

Megi trzymamy kciuki.

Ja również mam wrażenie, że ten 9 miesiąc trwa wiecznie. I ciągłe pytania sąsiadów i znajomych co ja jeszcze w domu robię :( Już dawno chciałabym byc rozdwojona.

Dziewczynki ja to chociaż jeszcze mam dwa tygodnie do terminu, współczuję tym, które są już po terminie. Ale chociaż wiecie że na pewno do 10 dni będziecie mamusiami. A ja? Pewno dopiero w październiku :(

Do góry