reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
Wróciłam od lekarza i tak mnie pocieszył, że pewnie jednka będę musiała poczekac do terminu. Główka jescze wysoko a rozwarcie tylko na paluszek :(. Od poniedziałku mam brać B-komplex. Jak nie urodzę do 21 (terminu) to mam się zgłosić do szpitala 25 września i będą coś działać (czyt. wywoływać). Jak zapytałam co mam zabrać ze sobą, bo powiedziałam, że iu Was jest różnie i nawet spirytus i termometr niektóre z Was muszą brać, to powiedział mi, że wystarczy jak wezmę sobie na "potem" koszulki nocne i jak chcę to ciuszki dla Bobaska, a oni (szpital) są biedni ale honorowi i nic więcej nie trzeba ze sobą brać.
A jeszcze jak mnie zaszkoczył ten lekarz, bo tak jakoś się zgadało, że ja pracuję w służbie zdrowia i wiecie co nie chciał pieniędzy za wizytę, bo powiedział, że u niego służba zdrowia nie płaci. Ale ja jednak dałam mu te 50 zeta a on mi na to, że jak pojawię się w szpiutalu to jego zawiadomią i on przyjedzie - oby obsługa była dla mnie miła (boją się ordynatora jak diabli dlatego u nas kobitki pod koniec ciąży wolą ze 2-3 razy iśc do niego na wiz, prywatną)

Mycha niestety soki z owoców malin sie do tego nie nadają :( Musi to byc herbatka z liści malin. Była dziś w 2 aptekach i w jednej obiecano mi ze na jutro sie podowiaduje w hurtowni czy mają cos takiego. Możnaby jechac do sklepu zielarkiego ale ja mam do takie kawał drogi i nie mam ochoty ani sily na szukanie go. W każdym razie jak jutro dostane to dam znać. Ponoc aby sobie pomóc w łatwiejszym porodzie (czyt. szybsze i mniej bolesne rozwieranie szyjki) mozna pic je od 37 tyg.

Oł Dżejzus! Wrocilam od prawniczki (przezylam i humorek nie uciekl - oby tak tez bylo w czasie i po rozprawie ::) ),ale juz myslalam,ze nie dojade do domu. W autobusie zlapaly mnie takie skurcze ogromne,a macice mam postawiona "na bacznosc" do tej pory. Gdy siadlam w tym Stowarzyszeniu na krzeselku,poczulam takie "puk puk puk puk" w moja dziureczke. :p Kuzwa,Zuzia do mnie zapukala normalnie,hihihi. :D Ale pozniej tak mi wierzgala,ze szok. :o No i w ogole to plecy mnie nawalaja i podbrzusze tez boli,heh. I co z tego? Pewnie nic. :(
Spotkalam u tej prawniczki jedna polozna,a ona do mnie,ze slicznie wygladam jak na termin juz w sumie,hehehe. :D Coz za komplement,no no no. ;D

no o tej herbatce z liści malin słyszałam i ja.. ale ciężko ją kupić, bo wszędzie sa tyl;ko te z malin samych :D

nie martwcie się.. niedlugo już niedługo.. a siły naprawdę zbierajcie.. przydadzą się później :p

Cleo dzięki jutro podjadę do apteki i zapytam. Na szczęście mam też blisko sklep zielarski więc jakby co to skoczę do tego sklepu ;)
A jak to jest z piciem tej herbatki, jakąś określoną ilość można dziennie wypić czy jak?

Cleo dzięki! dziwi mnie tylko co piszą o tym że dodatkowa dawka wapnia i magnezu przed porodem i w trakcie zmniejszy ból przez oddziaływanie na mięśnie, tym czasem dziewczyny pisały że trzeba odstawić magnez bo działa przeciwskurczowo>??? i być tu mądrym ::)

A czy ty stosujesz którąś z tych metod oprócz tej herbatki??

mnie to też właśnie zastanowiło ::) w kazdym razie ja od jutra (jak dostanę te liście malin) wypróbuję tę herbatkę :) Zaszkodzic nie powinna

reklama
Dostalam smski od Agi_Mazury :

"Juz mam dosc... lekarze tutaj co minute zmieniaja zdanie,a ja juz nie daje rady...buziaki"

A pozniej:

"Tu coraz wiekszego dola mozna zlapac sluchajac o tych wszystkich chorobach itd... ja juz nie wiem co ja mam robic ja juz sil chodzic nie mam,nawet twarz opuchla,czuje sie jak w matrixie... :o a jak u Was?"

Wiec jej napisalam pare smskow,zeby jej bylo troszke weselej,czy cos... Chociaz,to tak latwo mowic... ::) No i,ze sie tak rozleniwilyscie,ze zadna juz dawno nie urodzila,hehehe. ;D

A mi macica dalej stoi na bacznosc...

Do góry