reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
Wróciłam od lekarza i tak mnie pocieszył, że pewnie jednka będę musiała poczekac do terminu. Główka jescze wysoko a rozwarcie tylko na paluszek :(. Od poniedziałku mam brać B-komplex. Jak nie urodzę do 21 (terminu) to mam się zgłosić do szpitala 25 września i będą coś działać (czyt. wywoływać). Jak zapytałam co mam zabrać ze sobą, bo powiedziałam, że iu Was jest różnie i nawet spirytus i termometr niektóre z Was muszą brać, to powiedział mi, że wystarczy jak wezmę sobie na "potem" koszulki nocne i jak chcę to ciuszki dla Bobaska, a oni (szpital) są biedni ale honorowi i nic więcej nie trzeba ze sobą brać.
A jeszcze jak mnie zaszkoczył ten lekarz, bo tak jakoś się zgadało, że ja pracuję w służbie zdrowia i wiecie co nie chciał pieniędzy za wizytę, bo powiedział, że u niego służba zdrowia nie płaci. Ale ja jednak dałam mu te 50 zeta a on mi na to, że jak pojawię się w szpiutalu to jego zawiadomią i on przyjedzie - oby obsługa była dla mnie miła (boją się ordynatora jak diabli dlatego u nas kobitki pod koniec ciąży wolą ze 2-3 razy iśc do niego na wiz, prywatną)

Mycha niestety soki z owoców malin sie do tego nie nadają :( Musi to byc herbatka z liści malin. Była dziś w 2 aptekach i w jednej obiecano mi ze na jutro sie podowiaduje w hurtowni czy mają cos takiego. Możnaby jechac do sklepu zielarkiego ale ja mam do takie kawał drogi i nie mam ochoty ani sily na szukanie go. W każdym razie jak jutro dostane to dam znać. Ponoc aby sobie pomóc w łatwiejszym porodzie (czyt. szybsze i mniej bolesne rozwieranie szyjki) mozna pic je od 37 tyg.

Oł Dżejzus! Wrocilam od prawniczki (przezylam i humorek nie uciekl - oby tak tez bylo w czasie i po rozprawie ::) ),ale juz myslalam,ze nie dojade do domu. W autobusie zlapaly mnie takie skurcze ogromne,a macice mam postawiona "na bacznosc" do tej pory. Gdy siadlam w tym Stowarzyszeniu na krzeselku,poczulam takie "puk puk puk puk" w moja dziureczke. :p Kuzwa,Zuzia do mnie zapukala normalnie,hihihi. :D Ale pozniej tak mi wierzgala,ze szok. :o No i w ogole to plecy mnie nawalaja i podbrzusze tez boli,heh. I co z tego? Pewnie nic. :(
Spotkalam u tej prawniczki jedna polozna,a ona do mnie,ze slicznie wygladam jak na termin juz w sumie,hehehe. :D Coz za komplement,no no no. ;D

no o tej herbatce z liści malin słyszałam i ja.. ale ciężko ją kupić, bo wszędzie sa tyl;ko te z malin samych :D

nie martwcie się.. niedlugo już niedługo.. a siły naprawdę zbierajcie.. przydadzą się później :p

Cleo dzięki jutro podjadę do apteki i zapytam. Na szczęście mam też blisko sklep zielarski więc jakby co to skoczę do tego sklepu ;)
A jak to jest z piciem tej herbatki, jakąś określoną ilość można dziennie wypić czy jak?

Cleo dzięki! dziwi mnie tylko co piszą o tym że dodatkowa dawka wapnia i magnezu przed porodem i w trakcie zmniejszy ból przez oddziaływanie na mięśnie, tym czasem dziewczyny pisały że trzeba odstawić magnez bo działa przeciwskurczowo>??? i być tu mądrym ::)

A czy ty stosujesz którąś z tych metod oprócz tej herbatki??

mnie to też właśnie zastanowiło ::) w kazdym razie ja od jutra (jak dostanę te liście malin) wypróbuję tę herbatkę :) Zaszkodzic nie powinna

reklama
Dostalam smski od Agi_Mazury :

"Juz mam dosc... lekarze tutaj co minute zmieniaja zdanie,a ja juz nie daje rady...buziaki"

A pozniej:

"Tu coraz wiekszego dola mozna zlapac sluchajac o tych wszystkich chorobach itd... ja juz nie wiem co ja mam robic ja juz sil chodzic nie mam,nawet twarz opuchla,czuje sie jak w matrixie... :o a jak u Was?"

Wiec jej napisalam pare smskow,zeby jej bylo troszke weselej,czy cos... Chociaz,to tak latwo mowic... ::) No i,ze sie tak rozleniwilyscie,ze zadna juz dawno nie urodzila,hehehe. ;D

A mi macica dalej stoi na bacznosc...

Do góry