reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Nadziu,ja Cie doskonale rozumiem... Ale jutro juz bedzie lepiej. :) Ja przechodzilam cos podobnego wczoraj. :-* :-* :-* :-*

A co do wagi Dzidziulkow,to ja strasznie marze o tym,zeby moja Zuzanka urodzila sie tak ze 4kg. :) Zobaczymy,co gin powie w poniedzialek na usg. ;)
W szkole rodzenia polozna opowiadala nam o tatusiu,ktoremu wlasnie w srode urodzilo sie drugie bejbi - synus. I mowi,ze malutki,bo "tylko" 4125g. Malutki,gdyz 2 lata temu urodzila mu sie coreczka ktora wazyla 4950g i miala 64cm. ;D

Margoliska,odpisala:

"Mam uczulenie,ktore moze byc przez ciaze i troche juz sie boje ale ogolnie jest niezle."

reklama
agamamaani pisze:
własnie moja siostra mi wyjaśniła wszystko - rzeczywiście tak liczą..
ona urodziła w nocy z niedzieli na poniedziałek i gdy w szpitalu zapytali ją od kiedy jej wpisac macierzyński powiedziała - od niedzieli ( nie zdając sobie sprawy z tego co mówi ) - i tydzień macierzynskiego jej uciekł - a urodziła o 23:30 wiec mogła już poprosić aby jej ten poniedziałek wpisali - reasumując - sobota i niedziela też się wliczają do tego krótkiego tygodnia..

:-[ będę dalej sprawdzać.. jakiś odjazd co??
jak macie jakieś znajome to popytajcie.. choć w sumie od nas to nie zależy kiedy urodzimy nie??

Agamamaani "odjazd"??? ???To jest najzwyklejsze w świecie oszukaństwo i chamówa na maksa!!!!!!!! :mad:

No Margolis konkretne bobasy wychodowała w swoim brzuszku. ;) ;D

Matko Boska Agutko, 5 kilowa dziewczynka??? ??? Nie daj Boże takiego olbrzymka rodzić naturalnie. Skąd te dzieci się takie wielkie biorą??? No ale w sumie nie ma się co dziwić, jemy cały czas samą chemię, wszystko przetworzone, może jeszcze z jakimiś hormnonami wzrostu i sa tego efekty!

Ja właśnie wróciłam do domu, byłam u lekarza na usg, mały w normie, ale jest juz bardzo blisko wyscia na świat  :) w związku z tym znowu tydzień lezenia i ściskania nóg, jakieś leki i magnez, ale tylko przez tydzień bo potem to juz bedzie poród o czasie  :) także zobaczymy jak bedzie!!!

W niedziele idę do szpitala spotkać się z położna, zobaczyć i dopytać co i jak, żeby torbę spakować  :)

hehe, a ja bym wolała mniejszego urodzić.. tak ze 3,500 max..
ale ja mam tendencje do długich dzieci i szczupłych ( Anka była 59 cm i 3550 ) teraz wg USG Franek też raczej długi będzie.. ostatnio miał 3 kg na uSg zobaczymy jak wyjdzie w naturze,, pamiętajcie, że błąd USG wynosi +/- pół kilo..

a w Warszawie burza.. skurcze cały czas sa raz silniejsze, raz słabsze..
a ja nie chce dziś rodzić.. zwłaszcza w kontekscie tego, że dziś piątek!!

Agamamaani, pieknie grzmi... A ja moglabym juz urodzic... Maly sie wierci ak nie wiem co... A z drugiej strony, ja Karolinka ma jutro urodziny i nie chcialabym, zeby mieli wspolne swieto z bratem... Ech to zycie....

Agamamaani to co jak się urodzi np w środę, od kiedy będą liczyć ten macierzyński??

Ja zaczynam się zastanawiać nad wagą mojej niuni ::) jak tak piszecie że wasze ważą po3 kg to zaczynam się martwić ::)

Kurde chamówa na maksa jak oni moga tak głupio to liczyc wrrrr nasze wspaniała Polska !!!

W Warszawie faktycznie grzmi i ulewa. A moja Jula zaczyna juz harce w brzusiu wiec pewnie kolejna nocka do tyłu.
Dobra Dziewczynki ja uciekam dobrej i spokojnej nocki wszystkim życze buziaki :-*

Mycha.. jak urodzisz w środe to ci liczą cały tydzień tak jakby od poniedziałku ( w którym byłaś jeszcze w ciąży) to jeszcze nie tak źle.. fatalnie urodzić w piątek lub sobotę..

Joaś.. a ty jeszcze w całości :D

reklama
Witam mamusie
Pomalutku dochodze do siebie i coraz bardziej chodze wyprostowana chociaż brzuch jeszcze boli,po cięciu.
Maluszek jest bardzo spokojny i prawie nie płacze, jest to dla nas bardzo nietypowe bo z Martyską mieliśmy trzy światy.
Niestety mam problemy z karmieniem, moje piersi są ogromne i brodawki.
Mały nie jest w stanie ich obiąć usteczkami więc chwytał sam koniuszek brodawi.
A to cholernie boli, tak jakby ktoś z całej siły szczypał.
Zmuszona jestem do odciągania i karmienia smoczkiem.

Do góry