reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Agutku pozwoloiłam sobie zapytac moją mamę jak to jest z tymi Twoimi wynikami i wiesz,powiedziala mi,że jak jeszcze pracowała to na wyniku pisało sie jakos tak: antygen hbs dodatni i to wtedy oznaczało żółtaczkę.Nie chcę Cię na siłę pocieszać,ale skoro się szczepiłaś to musiałabyś teraz załapać WZW A lub C.

Będzie dobrze ;) trzymam kciuki ;)

reklama
Aga_Mazury pisze:
mój szpital w którym planuje rodzić ma III stopień referencyjności..to najlepiej czy najgorzej?

sale pojedyńcze do porodu, tatusiowie mogą być cały czas przed, w trakcie i po porodzie...wszytsko tam jest za darmo...hmmm..łacznie ze znieczuleniem zewnątrzoponowym...a co to znaczy, że przy cc znoeczulenie lędźwiowe?...to to samo?

"..Opłaty: poród w wodzie: Bez opłat
poród z osobą towarzyszącą (poród rodzinny): Bez opłat
sala pojedyncza do porodu: Bez opłat
znieczulenie zewnątrzoponowe: Bez opłat
C.c. w znieczuleniu przeważnie dolędźwiowym, z bliską osobą
Nie ma golenia krocza przed porodem, lewatywa - na prośbę pacjentki"

no...ale chyba do cc to i tak musi być wygolone u góry? ::)

Aga! III stopień to super! Mój ma II i w nim tylko poród w wodzie jest płatny ale i tak z tego co mówiła położna to on nie dla nas....

A apropo golenia to ja jutro rano jeszcze lecę na wosk. Ciekawa jestem czy wrócę jeszcze do domu z popołudniowej wizyty u gina jutro.

Agutku z tego co się orientuję to WZW A to jest pokarmówka a typu C jest najgorszą żółtaczką bo prowadzi do marskości wątroby.Ale ja myślę,że się chyba walneli w tych wynikach i wszystko dobrze się zakończy ;)

Agutko = nie martw sie na zapas bo to szkodzi malutkiej. jutro powtórzysz badania i będziesz wiedziała....bedzie dobrze ;)

Aga_Mazury pisze:
mój szpital w którym planuje rodzić ma III stopień referencyjności..to najlepiej czy najgorzej?

to bardzo dobrze.. znaczy że zapewniają opiekę min wcześniakkom i pewnie mają OIOM noworodkowy.. do CC jak będize trzeba to ci położna "podgoli" bo to ciecie się na linii bikini robi - nie zawsze trzeba golić, bo nie każdy mam tam BUjny zarost :D

Agutko HCVem się nie martw.. ja mam od paru lat i żyję.. to jest w pełni wyleczalne.. a pozatym ty chyba miałas HBS badany a nie HCV - to inne wirusy, choć oba od żółtaczki - żółtaczka C jest wszczepienna - B przenosi sie np przez sex ( przez szczepienia też).. ale niemartw się na zapas.. to, zę masz przeciwciała od HBSo niczym nie świadczy - musisz zrobić badanie RNA zanim lekarz stwierdzi, że masz tego wirusa (lub, że bo nie masz)
jeżeli byłaś szczepiona na żółtaczkę B to te przeciwciała będa ci wychodzić pomimo że zakażona nie bedziesz ( to świadczy o tym, żę organizm umie się bronić przed tą zółtaczką albo, zę miałaś z nią kontakt - np przez niedawne szczepienia)..
spoko od zółtaczek robię się ekspertem powoli :D

Aga_Mazury pisze:

sale pojedyńcze do porodu, tatusiowie mogą być cały czas przed, w trakcie i po porodzie...wszytsko tam jest za darmo...hmmm..łacznie ze znieczuleniem zewnątrzoponowym...a co to znaczy, że przy cc znoeczulenie lędźwiowe?...to to samo?

"..Opłaty: poród w wodzie: Bez opłat
poród z osobą towarzyszącą (poród rodzinny): Bez opłat
sala pojedyncza do porodu: Bez opłat
znieczulenie zewnątrzoponowe: Bez opłat
C.c. w znieczuleniu przeważnie dolędźwiowym, z bliską osobą
Nie ma golenia krocza przed porodem, lewatywa - na prośbę pacjentki"

no...ale chyba do cc to i tak musi być wygolone u góry? ::)

No to Aga chyba faktycznie opłaca Ci się jechać taki kawał drogi do tego szpitala. ;) Skoro ma III stopien to chyba jest jakaś klinika. A gdzie Ty w ogóle będziesz rodzić?? :)

reklama
ja też szczepiłam się na żółtaczkę wszczepienną przed planowanym zabiegiem ze dwa lata temu...i mi takie wyniki nie wychodzą....

Agutko...Twojej córci nic nie grozi...nawet jeśli się to potwierdzi to zaraz po urodzeniu dostanie szczepionkę i zdrowiusia jest ...i będzie...
..a tak myślę, że skoro miałaś ostatnio takie rewolucje żołądkowe...to by pasowało na żółtaczkę typu A...czyli taką "zwykłą"...
....nie martw się...bo napewno wszystko się wyjaśni i nie będzie podstaw do lęków...myśl o Zuzi, że czeka, żeby podać Ci rączkę i się przedstawić swojej mamusi....a resztą niech się zajmą lekarze..od tego są...żeby wszystko było ok :)
...

Do góry