reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mysiu cieszę się,że z Maleńką wszystko dobrze,a że nie jest duża,to nie szkodzi.
Cięcia się nie bój,i nie myśl o nim,bo niektóre dzieciaczki odwracają sie nawet na tydzień przed porodem.No,ale u Ciebie i tak cięcie wypadloby w 38tc,wiec trochę wcześniej ;)

Agutku
mnie taka galaretka wypadała na kilka dni przed pójściem do szpitala w ub.roku,tylko nie panikuj bo wtedy mój syn jeszcze żył,ale nie wiem co to było,byc może ten cały czop.

reklama
Renee29 pisze:
Mycha, to Ty jesteś Rh ujemna? Mi w związku z moją "ujemnością" ;) kazała zrobić odczyn Coombsa ( czy jak to się tam pisze, nie wiem dokładnie :p), miałaś to badanie? ;D

Renee no ja mam gr krwi AB Rh- mąż 0Rh+ - mamy konflikt jak w pysk strzelił :laugh: a to badanie to jest właśnie odczyn Coombsa. Będę je robić już 4 raz :p

Agutko gdyby wypadł ci czop śluzowy (a ty nie byłabyś pewna czy to on) to nie ma co panikować tylko czekać na inne objawy porodu jak odejście wód płodowych czy skurcze ;)

Witajcie mamusie ;)
śpiecie jeszcze? dajcie spokój toż prawie południe ;D żartowałam ;D
U mnei w nocy lało jak cebra,nawet się zastanawiałam czy nie pościągać kwiatów z balkonu,ale nie chciało mi sie wstać ;)

Agutku,odezwij się co u Ciebie? jak się dzis czujesz? Trzymam kciuki,żeby to jeszcze nie było to,bo lepiejżeby Zuzia jeszcze pomieszkała w Twoim brzuszku ;)
Miłej niedzielki ;)

Hej Mamusie...

Ja dzis umieram. :( Umieram z bolu i od niewyspania. :( Cal anoc meczylo mnie rozwolnienie,a do tego te okropne skorcze w podbrzuszu. :( Byl nacisk na krocze - jakby sie rozwieralo,a macica stawiala jak oszalala. :( Doslownie,tak twardego brzuszka jeszcze nie mialam - juz myslalam,ze mi skora peknie. :( Do tego doszly dreszcze... Cala bylam zimna,a bylo mi goraco... Za chwile zimno... Prawie cala noc przejeczalam. :( Bola mnie strasznie nogi i plecy. Doslownie juz nie mam sily. :(
A za oknem dzis pada deszczyk... ::)

Jedyna mila rzecz,jaka dzis ma dla mnie znaczenie,to,ze...

Z Zuziulka zaczynamy dzis 35 tydzien!!! ;D

Milej niedzieli Mamuski! :-*

Agutku,proszę zgloś się do szpitala.To raczej nie jest normalne kiedy tak cierpisz.Wszystko im powiedz i nawet jeśli tylko na obserwacje Cię położą to lepiej niz w domu martwić się czy wszystkoidzie tak jak należy.A jeśli stwierdzą,że wszystko ok to Cie puszczą do domu.Proszę... ;)

Hejka mamuśki!! :)

Widzę że z Waszym samopoczuciem różnie ::) no jeśli chodzi o mnie to narazie OK! ;)
Za oknem leje, ale mi to nie przeszkadza.

Agutko Edi ma rację. To jak sie czujesz to nie jest chzba normalne i nie powinnaś tego lekceważyć. Moim zdaniem powinnaś udać się do gina.

Agutko - ja na twoim miejscu pojechałabym do szpitala. teraz musisz bardzo uważać i lepiej zawsze upewnić się czy takie objawy są normalne. Także jak jeszcze nie byłaś na pogotowiu to jedż.

mycha12 pisze:

Renee no ja mam gr krwi AB Rh-   mąż  0Rh+ - mamy konflikt jak w pysk strzelił :laugh: a to badanie to jest właśnie odczyn Coombsa. Będę je robić już 4 raz

Mycha, "jak w pysk strzelił", to niekoniecznie ;D :D, tylko wtedy jak mała ma Rh +, a wcale nie musi mieć grupy krwi ojca. ;) Ja będę robić to badanie  (ten odczyn) dopiero pierwszy raz, na początku ciąży robiłam tylko, przy okazji grupy krwi, badanie na obecność antygenów, ale nazwa odczyn Coombsa nie padła, więc wydawało mi się, że to jeszcze coś innego.  :)

Agutko, co tam u Ciebie??

Mycha, czy Ty teraz idziesz do gina dopiero za miesiąc czy za 2 tyg., bo ja już w koncu nie wiem czy tylko mi kazała przyjść po 2 tyg.?

p.s. też mam AB Rh - ( to chyba najrzadsza grupa krwi ;))

reklama
Renee ja w poprzedniej ciązy pod koniec też chodziłam co 2 tygodnie.
Teraz bylo odwrotnie,przez to,że od początku ciąża zaliczała się do wysokiego ryzyka to na początku chodziłam co 2,3 tygodnie a od maja co miesiąc ;)

Do góry