reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

cleo28 pisze:
Dziewczyny chcialam się spytać czy któras ma takie dziwne uczucie na skórze w jego górnej części? Ja mam wrażenia drętwienia skóry. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale skóra jest wówczas trochę boląca w dotyku. Dzidzia jest nadal ułożona główką w góre. Czy któras ma cos takiego albo słyszała o czymś takim?

royanna pisze:
Cleo28 , ja nie slyszalam o takich objawach ani nie czytalam, ale ja mam czasem tez dziwne uczucie w gornej czesci brzuszka, tj juz pod samym biustem, dokladnie na srodku, ze czasem mnie tam skora boli a czasem mam wrazenie, ze wrecz piecze!

Ja miałam tak, że pod biustem mnie tak piekło,ze miałam wrażenie jakby mi ktoś wrzątkiem polewał. Lekarz panikował - chciał mnie nawet wziąść do szpitala ale zrobiłam badania - aspat, alat, cpr i jeszcze jedno na trzustkę chyba - już nie pamiętam i wszystko było w porządku więc doszedł do wniosku, że to albo skutek ucisku na nerw albo przez ucisk kwas się wydostał z żołądka i daje takie oobjawy. W każdym bądź razie przeszło - ale robiłam zimne okłady, masowałam z użyciem kremu na rozstępy i cierpiałam....

Byłam tez dziś na usg 4d i stwierdziłam, że wyrzucone pieniądze. Moje dzieci fikały przed usg, fikały po usg a w czasie badania ucieły sobie drzemkę zakrywając buzie rękami i przytulając się do siebie - także nie było widać nic! Jestem zła! :p Zaliczyłam za to wizytę u anastozjologa i niby nie ma żadnych przeszkód do znieczulenia zewnątrzoponowego. :)

reklama
No to Mysiu cieszymy się,że u Ciebie wszystko z Lenką ok ;D
Ja mam standartową wizytę o swojego gina w piątek i jak zawsze zrobi usg ;)

Mysiu,superancko,ze wszysciutko ok u Was! :D

My jakos delikatnie stracilysmy humorek,wiec uciekamy do lozeczka juz spac... Dobrej nocki wszystkim Brzuchatkom! :-*

Witam o poranku ;D
Zapowiada się kolejny sloneczny dzień ::) choć na dworze czuć jeszcze miły chłodek i zaraz go wykorzystam małym spcerem połączonym z zakupami ;)
Wczoraj jakoś tak szybko padłam,jakbym nie wiem co robiła.Ale za to w miare dobrze sypiam ;)
Milego dzionka kobietki ;)

Wiecie co, a ja mam takie głupie obawy, że jak to będzie będie chłopak, to nie będę umiała go pielęgnować - no, wiecie, jak to sie myje te siusiaki, smaruje, itd. Już Megi gdzieś tu wspomniała, że siusiaki wkłada się w dół w pieluchę... nie wiedziałam :)

Powyciągałam nawet stare gazety, żeby trochę poczytać... Ale człowiek to zawsze musi się czymś martwić.

Ja ok. 11 zmykam sobie odwiedzic pewna Pania magister,a pozniej ide do swojego gina poprosic,zeby dal mi zwolnienie juz do wrzesnia... Mam nadzieje,ze nic nie bedzie marudzil. :p
O 8 byly juz 24 stopnie. :( I znow zacznie sie skwar... ::) :( 

Marrtruda,zapytaj meza - moze on bedzie pamietal,jak mu to mama robila,hihi. ;)

Milego dzionka Mamuski! :)

Już mu zapowiedziałam, że jak chłopak, to on obsługuje :) Chociaż
Julki nie chciał kąpać początkowo, a teraz to jest norma, że on to robi (już od dość dawna), więc raczej można się wprawić :)

Witajcie!

Dzionek zaczął się miło :)

Marrtruda co do pielęgnacji chłopców to faktycznie musisz sie dowiedzieć wielu rzeczy :) o czymś takim jak stulejka tym bardziej, bo z tego co wiem to ważna sprawa ;) rozmawialiśmy o tym nawet w weekend ze znajomymi, którzy mają syna i mówili jakie to ważne,. Można o tym poczytać w necie ;)

Miłego dzionka!

reklama
hej dziewczyny.. ostatnio zaniedbałam się trochę na forum z paru powodów - miałam w domu masę gości a do tego poczułam się fatalnie ( chyba zbyt dużo wrażeń miałam).. i musiałam leżeć.. jeszcze i dziś czuję się kiepsko - senna, ocięzała.. gdy chodzę czuję jakby mi sie spojenie łonowe rozchodziło i ciągnie mnie w dole brzucha..
moze Franek się próbuje przekręcić..
a teraz mnie wzięła straszliwa ochota na porzeczki i wysłałam męża aby mi je kupił.. hehe, ciekawe czy mu się uda.. z pół godziny go juz nie ma

Do góry