reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Megi80 pisze:
Co do częstotliwości wizyt u gina to ja bywam raz na miesiąc (przynajmniej do tej pory) ale z ciążą nie mam żadnych problemów (odpukać!).
Czasami to ja zapominam, że w ciąży jestem i tylko jak widzę się w lustrze lub jak móje maleństwo się wierci to mi się przypomina  :)

Ja mam identycznie! I z wizytami i z byciem w ciazy,a raczej o zapominaniu o tym,hihi. :D Wiec skoro w sumie nic mi nie dolega,to ja moge byc wiecznie w ciazy. :p :D

DZIS ZACZYNAMY Z ZUZIULKA 8 MIESIAC!!! ;D ;D ;D

Milego dzionka Ciezaroweczki! ;D

reklama
Agutka,gratulujemy 8 msca :) u nas ósmy miesiąc trwa już całe dwa dni wg terminu ostatniej miesiączki, a wg usg trwa już nawet całe 16 dni :)

Hejkum ;)
U mnei tez miły poranek i ochota do życia wieksza ;D
Czytam śiwetną książkę "Kroniki rodzinne" Toniego Parsonsa(Tony Persons) tego co napisał Mężczyznę i chłopca.Super szybko się ją czyta tym bardziej,że są tam wątrki ciążowe ;)

W tym tygodniu malujemy ostatni pokój,tym razem pokój dziecka ;) a potem to już chyba tylko leżeć mi pozostanie w oczekiwaniu na malucha :)

I ja witam po weekendziku! :)

Samopoczucie z rana jak śmietana ;) idę dzisiaj na wizytę ale dopiero na 15.30. Zastanawiam się czy gin będzie kazał chodzić na wizyty co dwa tyg, bo też tak czytałam, że od 32 TYG CIążY lekarz zleci wizyty co dwa tyg ;)

Cleo co do tego pieczenia skóry pod piersiami to ja też to miewam, tzn ostatnio nie pamiętam kiedy, ale mnie też piekła skóra ale tylko w jednym miejscu, co dziwne że nic tam nie miałam, ani zaczerwienienia ani śladu po jakim ugryzieniu owada. Też się zastanawiałam co to ale nic więcej z tym nie robiłam, bo o ile pamiętam Margolis tez kiedyś o tym pisała ;) ::)

Agutko gratulacje 8 miesiączka :)

Megi ty to masz odwagę żeby w tak zaawansowanej ciązy jeździć na rowerze ::)

DziekujeMY Dziewczynki! :-*
Wlasnie wrocilam z miasta... ;) Tak sie kurde cieszylam z chlodnego poranku,a tu kupa. :p Wlasnie sie duchota nazbierala,ze HoHo. I znowu sie zacznie. :( Wiec jutro ide do gina (poza kolejka,bo wizyte mialam wyznaczona dopiero na 27),zeby mi dal zwolnienie juz do wrzesnia,bo napewno w taka pogode w pracy nie wyrobie. ::)

Dobrze że u nas wiaterek chłodny powiewa i nie ma dzisiaj upału , choć słonko dopieka.Kupiłam dzisiaj fajne pajacyki i czapeczki dla małego i jestem zadowolona.Coraz ciężej mi się oddycha , bo mały idzie coraz wyżej pod żebra i uciska mi przeponę tak że brak mi tchu ::)

Renee29, ja cwicze miesnie Kegla, najczesciej gdy robie siusiu ;D Wlasciwie to cwicze chyba tylko te miesnie, bo choc obiecywalam sobie, ze gdy bede w ciazy to bede cwiczyc cialo, to niestety nic nie wyszlo mi z tych postanowien :( No, jedynie przez pierwsze miesiace(do konca kwietnia)chodzilam raz w tygodniu na basen, a teraz nic oprocz spacerow az jestem zla sama na siebie!!! ::)

U nas robi sie coraz cieplej :( niestety. Caly dzien bylam na obrotach, troche sprzatalam, mylam okno i wieszalam firanke(choc sama wiem, ze nie powinnam!) i prawie nie czulam ruchow dziecka! Uswiadomilam to sobie niedawno i az spanikowalam! Ale teraz czuje, ze sie malenstwo rusza delikatnie(a o tej porze zawsze szalalo), mam nadzieje, ze wszystko jest ok bo sie bardzo martwie!! Jak nie zacznie wariowac tak jak zawsze to pognam na pogotowie!

Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko ok ale USG gin nie zrobił - na następnej wizycie czyli 11 sierpnia ::) szkoda, bo chciałam wiedzieć ile Lenka waży :p a tu ..... ! Gin osłuchał serduszko, zrobił mi wymaz i tyle.

Po wizycie pojechałam z nowym L4 do pracy. Nie pracuje dopiero 3 tyg a czułam sie jakbym wszystkich nie widziala o wiele dłużej :) pogadsałam z szefem, pogadałam z dziewczynami i było fajnie, ale skwar ze hej, na pewno teraz nie wyrobiłabym tam z siedzeniem przy biurku 8h :p

reklama
Mycha cieszę się, że wszystko o.k. ;) Też już nie mogę się doczekać na USG-dopiero w sierpniu! Ja siedzę w domu już zdecydowanie za długo, miejsca sobie nie mogę znaleźć, zaczyna mnie nosić. :laugh:

Do góry