reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Już w domku Podróż mineła nawet w miare, ochłodziło sie i dzięki temu latwiej bylo wracać. Zuzia dostała aviomarin więc obyło sie bez wymiotów, mnie nosilo ale jakos dałam radę. Wyjechaliśmy o 17 a w domku byliśmy parę minut przed 24. Pierwsze co nas przywitało po wyjściu z samochodu to niesamowity wiatr, chyba sie odzwyczaiłam od tego podczas tych upałów Rano poukladalam nasze ciuszki, piorę co sie da a w między czasie obiadek i wypoczynek. Teraz Piotr zabrał dziewczyny (mam u siebie kuzynkę - 10 lat) nad morze aby zobaczyly te fale przy takim wietrze a potem trzeba bedzie cos im wymyślić

reklama
A ja dziś kupiłam tą koszulkę o której pisałam i dzisiaj ją wypróbuję przez noc. Na razie tylko przymierzałam i jest świetna - ładnie wygląda i się nie plącze bo ma fajną długość. Zobaczymy jak będzie w nocy. Jeśli się sprawdzi to zamawiam na allegro jeszcze jedną i piżamkę.

U nas przyjemnie chlodno, wieje wiaterek i jest ok! Nawet w mieszkanku sie ochlodzilo (jesli mozna tak powiedziec) i mamy w pokojach okolo 26-27st a nie 20-30! Niby niewielka roznica a juz jest czym poodychac!

Ja tez musze kupic sobie jakas koszulke do spania ale rozpinana od gory, aby miec do szpitala po porodzie. A tak w ogole to od kilku tygodni spie na golaska, bo tak mi najwygodniej i najchlodniej, na wierzchu na koldrze. A wczesniej to w koszulkach, ale takich mieciutkich i krotkich, tyci, tyci za udo, bo mi inne przeszkadzaja ;D W moja ulubiona wchodze bez problemu, ale teraz jest mi w niej za goraco.

Poprostu wyłam dzisiaj..jak dziecko....

Od góry jak patrzę na brzuchol to niby wszystko ok...chociaz od wczoraj mocno mnie swędzi skóra,.....ale od dołu (czegoo nie widzę...więc wzięłam lusterko).....popękałam :((((((((((((((((((((((((((((((((((

Aga bardzo współczuję tych rozstępów, tak skóra swędzie to smaruj ją jak najczęściej, krememi, oliwką lub balsamem. Niestety przy dwójeczce często sie pęka :(

Aga! Dokładnie - baaardzo dużo smarowania. Ja też sięboję , że popękam ale mam nadzieję, że się uda bo starsznie mocno smaruję...

A mi po tej głupiej oliwce do tej pory skóra schodzi, chociaż juz zmieniłam ją dawno na balsam, i to tak dziwnie schodzi tylko po bokach brzucha i na biodrach-brzydko to wygląda :(

Aga nie przejmuj się, głowa do góry, rozstępy to nie jest jeszcze taka wielka tragedia. Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że ja cały tyłek, biodra, uda i cyce mam w rostępach, wprawdzie juz dawno zabliźnionych, bo to pamiątka po dorastaniu, ale i tak są widoczne bo ja wtedy niczego nie stosowałam na świeże rozstępy. Ale nie przeszkadzają mi zupełnie ( w końcu chodzę z nimi juz 15 lat ;D)Teraz jest tyle różnych fajnych specyfików, że znikną Ci szybciej niz myślisz ( no nie tak całkiem bo tak się nie da, ale na pewno będą mniej widoczne niz u mnie ;))-bedzie dobrze! ;)
Ja tez juz nowych nie chciałabym dostać, ale tego się nie przewidzi. Czasami kobiety tony kremów zużywają a i tak im to nic nie pomaga, a czasami nic nie robią i ani milimetra rozstępu nie mają.

Czesc Dziewczynki. :)

Ja dzis wstalam z jakims strasznym bolem brzucha - takim rwaniem w jego gornej czesci. :( Przestraszylam sie,bo kurde,nie chce znowu isc z tego powodu do szpitala,ale jak mi sie to bedzie powtarzac,to ja juz nie wiem. :( We wtorek przejde sie do mojego gina (bez kolejki,bo wizyte mam dopiero 27) po zwolnienie,to sie go podpytam co mi sie dzieje,ehhhh... :(

Poza tym nadal chlodno - rano jak wstalam (czyli ok. 7:30),to temperatura na termometrze wskazywala ... 14 stopni!!! :o Az Zuzia od wczorajszego wieczorku tak silnie podskakuje,bo chyba tez sie nacieszyc tym chlodkiem nie moze. ;) Dzis mamy juz swoj 31 tydzien! ;D ;D ;D

Milego dzionka wszystkim! :-*

Kolejny piękny dzień - tylko się gdzieś wybrać w jakieś piękne miejsce. Nie wiem tylko czy dam radę bo wczoraj bardzo mnie plecy rozbolały i do dziś mi jeszcze ból całkiem nie ustąpił... Ale przecież ciągle siedzieć w domu też się nie da...oj już nie wiem co zrobić bo maluchy strasznie dokazują. Może jak pochodzę i pobujam to uśpię?

reklama
Witajcie!

Na Śląsku tez ładna pogoda, oby jak najdłuzej!! :)

Dzisiaj z Lenką zaczęłyśmy 8 miesiączek ;D

Miłej niedzieli! :)

Do góry