reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
Kurczę,gdzie jest ten chłodek,bo napewno nie w Katowicach :(
Po poludniu wybieramy się z garstką znajomych na piknik i ja miałam upiec jakieś ciasto z owocami,więc piekę póki jeszcze sie całkiem nie ugotowałam ;)
Nie wiem czy to moje przewrażliwienie,czy może tez ten upał bo Mały Wojtek jakby byl bardziej leniwy.Wiem,że ma coraz mniej miejsca na harce,ale moglby częściej brykać ;)

Edimój Maluszek też ostatnio rzadziej bryka, zwykle rano po obiadku i najintensywniej pod wieczór 22-23.Wcześniej brykał co chwila,cóż mało miejsca ma :) tak chyba już musi być, w poniedziałekj ginka powiedziała że wszystko jak najbardziej oki więc się nie martw na zapas :)
Co do grzybicy to ja ją miałam (z krótkimi przerwami) chyba ze 3 miesiące. Żadne leki nie pomagały, brałam najpierw clotrimazolum, później nystatynę a na końcu furagin i urosept razem i chyba właśnie te wda leki mi pomogły,bo już dłuższy czas mam spokój.

a u ans w Lesznie nadal super chłodno, wieje wietrzyk i chyba nawet jakies pioruny slychac :( ;D
Może w końcu popada,ale tak porządnie? ;D

Witam mamuśki :)

Ja dopochwowo przyjmowałam Natamycynę ...i mój gin kazał mi ją brac 10 dni a pozostałe 10 tabletek sobie zostawić ...jakby co....cholera chyba mi nie do końca przeszło....hmmmm...a czy taka grzybica kobietki to na badaniach moczu wychodzi? ::)

mycha12 ja mam zawsze )(od urodzenia podwyzszone leukocyty)...w ciązy mi się obniżyły nawet, ale i tak są poza normą, ale w ciązy leukocyty często mają poswyższony poziom...

...u nas na Mazurach też trochę chłodniej, brak słonka...i deszczyk delikatny

Aga, nie wiem czy grzybica wychodzi na badaniach moczu (pewnie tak), mi ją stwierdziła że tak powiem naocznie i na podstawie moich dolegliwości (swędzenie, pieczenie przy siusianiu itd),ale fakt gdy ją miałam to wyniki moczu najlepsze nie były - stwierdzili w nim białko, ciała ketonowe chyba też glukozę. No i posiew wtedy był z bakteriami.
To ja poproszę trochę tego deszczyku z Mazur do Leszna ;D

Aga mi kiedyś wyszła grzybica na badaniach moczu, ale pewnie nie zawsze :)
Ja na szczęście (odpukać ;)) problemów grzybiczych w ciąży nie mam, w ogóle nie pamietam kiedy ostatni raz miałam, ale dawno.

reklama
Ja nigdy nie miałam problemów grzybicowych...pierwszy raz mnie to spotkało....ja też stwierdzoną miałam, że tak powiem objawowo i naocznie ;) ...pytam bo niedługo mam badania moczu i chciałabym ewentualnie być przygotowana...i się nie wystraszyć, że znowu coś nie tak ::)

Do góry