reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mycha! Już się też wszystkiego dowiedziałam o tym leku - dzięki.

Aga_Mazury! Gdzie Ty się podziewałaś?? Jak się czujesz?

Anna25! Moje maluszki oba też ważą prawie tyle co Twój maluch! Duże dzieci! Też Ci wychodził z pomiarów wyższy tydzień ciąży bo mi wychodził 32 -33tc.

Ale dziś upał, chyba się ograniczę do uszycia kilku pieluch i to będzie wszystko co dziś zrobię....

reklama
Czesc Dziewczynki! :D My wlasnie wrocilysmy z wczasow,hihi. :D Poleniuchowalysmy 11 dzionkow przez co przybylo Nam 2kg. :p O obwodzie brzusia juz nie wspomne. ;D Chcialam wstawic zdjatka z wyjazdu,ale niestety cos moj komputer szwankuje i nie moze sie polaczyc z aparatem. ::) :( Wstawie,jak to ogarne. ;)
Ogolnie bylo bosko! ;D Codzienne plumkanko w jeziorku,przez co mam kondyche,ze HoHo,wiec moge juz rodzic. :p Opalilam sie tez,no i wypoczelam. ;) A teraz powrot do tego miejskiego upalu fuj. ::) Gdyby nie sily wyzsze - zostalabym tam dalej z rodzicami,heh. ;) Ide sie wykapac a pozniej poszukac jakiegos chlodnego miejsca u mnie w domku. ;) Milego dzionka! :D

Margolis,tak u mnie też wyszedł wyższy pomiar ciąży, podobnie jak u Ciebie, jakiś 32 tydzień. To znaczy,że mój Skarb "zwolnił tempo rozowju", bo jeszcze nie tak dawno przodował aż o cały miesiąc. Ale fakt, małe giganciki nam w brzuszkach rosną :)

Agutka, fajne takie wczasy z jeziorkiem, też bym chciała...

Ja się wybrałam dziś z Julką, siostrą i jej dziećmi na basen i nie wytrzymałam i się wykąpałam, chociaż trochę się bałam, żeby jakiegoś syfu nie złapać. Ale jak sie przepłynęłam, to po prostu nowe siły we mnie wstąpiły. To było coś, o czym marzyłam :)

Witajcie! :) Na Śląsku znowy skwar! Mam już dość :p

Agutko to fajnie że wypoczęłaś :)

Co do wizyty to ja idę w najbliższy poniedziałek, mam nadzieję że gin zrobi mi USG bo z kolei moja Lenka wazyła mniej niz powinna, zobaczymy ile przybrała :)

Narazie Mamuśki i chłodnego dzionka życzę ;)

Podolalam mojemu komputerowi. :D Oto 2 zdjatka z wypadu. :) Kilka wkleilam jeszcze do galerii brzuszkow. ;)

Tu na rowerku wodnym:

image0027jpg3qj.jpg

A tu dowod na to,ze plywalam,hehehe :D (taka w zoltej chustce na glowie to ja :p ) :

image0036jpg5bo.jpg

MArgolis a puchałam sobie....nogi mam jak bańki (ale tylko prawą stopę, lewą nie...dziwne)....do tego przypałętała mi się grzybica :( (pierwszy raz ...i teraz wiem co to za ból)...podobno w ciązy to częste tak mi mój gin powiedział....dzieciaczki zdrowe...to najważniejsze  ::) mierzę sobie glukozę ...wszystko narazie ok...więc diety nie przestrzegam...i ogólnie...trochę zaczęłam "olewać" tych wszystkjich lekarzy ;)...już nie mam sił......i czekam na te moje DWA SKARBY :)

O toksoplazmozie -
badania robiłam dwa razy - w lutym i w maju - nic nie wyszło , a kontakt z 2 kocurkami mam non stop prawie i wychodzą na dwór, biegają po świecie, przynoszą nawet różne dziwne rzeczy do domu . ważne żeby myc ręce po każdym głaskaniu zwierzaczka no i nie tykać się kuwety, nie wymieniać piasku itp. i łatwiej zarazić się toxo. przez kontakt z surowym mięsem niż od kotów.

a na czerwone krwinki podobno sok ze swieżych buraków dobry.

pozdróweczki z Sahary wrocławskiej ;)

Oj Aga! Ja też puchnę i czekam. Jak byłam teraz w szpitalu to była dziewczyna w 36tc z bliźniętami - ale miała wielki brzuch!!!! ::) Oj nie wiem jak ja siębędę poruszała jak mi taki urośnie...... A Twoje maluchy dają Ci już mocno popalić kopniakami?? bo moje wiercą się nieustannie...

Sok z buraków jak najbardziej na anemię. dobra jest też herbatka z pokrzywy.

reklama
Do góry