reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mój maluch też już jest odwrócony główką, ale nie sądziłam, że może się to jeszcze zmienić ? (a tu proszę - niespodzianka )

Mycha nic się nie bój, jestem przekonana, że Lenka zmieni jeszcze zdanie i obróci się tak jak sobie życzysz;)

reklama
No mój maluch był obrócony glówką,ale od kilku dni robi takie akrobacje,że chyba znowu się obrócił,bo troche w innych miejscach czuję kopniaczki ;)

Cleo dzielna ta Twoja córa ;)

mój się pupą do świata odwrócił niestaty.. 10tego ide znnów na USG aby stwierdzić czy coś się zmieniło.. zobaczymy..

a co do dentysty- ja chodze teraz - leczę wszystkie zęby ( wczesniej czasu nie było) Franio mnie dzielnie broni przed panią doktor, ale ona jest świetnym fachowcem i bez znieczulenia bezboleśnie robi..

Margolis trzymamy kciuki.

Margolisku wszystko będzie ok i ten tydzień zleci Ci szybciutko.

Ja po wczorajszej wizycie u gina jestem zadowolona. Wszystko z dzidzią ok. Badania super (darowali mi morfologię na następną wizytę). 31 lipca będę miała usg i już nie mogę się doczekać.
A w przychodni to pare babeczek pytało mnie, że ja to już pewnie niedługo rodze. A pewnie, że niedługo, do wrzesnie przecież już tylko pare dni :)

Ja dentystę odwiedziłam w 3-4 miesiącu ciąży i wszystkie braki zostały uzupełnione. Ja bardziej boję się zastrzyku niż borowania, więc wszystko było ok i nie uciekałam z fotela :)

Oj z tym zasypianiem to rzeczywiście jest problem. Dzidziolek tak się rozbrykuje na nockę, że ja nie potrafię się ułożyć tak aby wygodnie zasnąć. I niestety nie pomagają żadne poduszki pod nogami ani nic. Naszczęście nie budzę się w nocy na sikano, co mnie nawet troszkę dziwi, bo na początku ciąży to latałam tak co 2 godzinki w nocy.

Dzień dobry Mamusiom :)
Kolejny tym razem już słoneczny na maksa dzionek przed nami :) dziś nawet lekkiego wiaterku nie ma,a szkoda.
Jesli chodzi u ułożenie dzidzi,to dowiem się już w poniedziałek na usg,ale Przemuś to mała wiercipięta więc pewnie do porodu się jeszcze z kilka razy obróci.
Nocki u mnie ostatnio w miarę przespane,budze się tylko na nocne siusiu koło 24 a potem do rana (o dziwo,bo wcześniej kilka razy w nocy wstawałam) spokój,tyle że budze się codziennie o 6.
A u dentysty byłam ostatnio niestety przed ciążą,wczoraj mnie nawet ząbek bolał ale póki co jest już oki więc się tak prędko nie wybiorę.
udanego dzionka wszystkim

I ja witam wszystkie Mamuśki! ;)

Na Śląsku też zapowiada sie kolejny upalny dzień :p jadę do mamy bo robi gołąbki,a ja je uwielbiam ;D

Poza tym jestem dopiero tydzien na zwolnieniu lekarskim i powiem Wam że ja to sie absolutnie nie nadaję do tego żeby sidzieć w domu. Mąż mówi że po prostu jestem pracoholikiem :p ale ja naprawdę nie umiałabym siedzieć całe dnie w domu i byc kurą domową :) wiadomo że będzie inaczej jak urodzi się mała, bedzie wtedy mnóstwo zajęć i dlatego tak bardzo chcę żeby już była ;D ;D

Mycha, ja też już doczekać się nie mogę :) Ja chcę już wrzesień - najlepiej 15 :)
Byłam dziś z ranka na targu i super kompleciki upatrzyłam - śpichy + kaftanik + skarpetusie za 26 zł, chyba się skusimy :)

Hejkum ;D
Mysia,ja tez na początku myślałam,że oszaleję na zwolnieniu,tym bardziej,że nie moglam za bardzo się ruszać,ale w tej chwili jest mi tak dobrze,że nie wiem jak wrócę kiedys tam do pracy ;D

Dziś jedziemy z mężem oglądać wozki do hurtowni,i jak nam się cos spodoba to może już zamówimy ;)
Jutro malujemy duży pokój ;) ciekawa jestem jaki będzie efekt,bo dwie ściany będą w innym koloże niż te nastepne dwie... :D jak coś to będziemy przemalowywać :laugh:
Miłego dzionka mamusie ;)

reklama
Dzień dobry!!

W Krakowie też upał nieludzki się zaczyna. Wróciłam już z zakupków obiadowych i do popołudnia nie zamierzam nigdzie wychodzić ;)

Edi, owocnego oglądania wózeczków !!!

Mycha, ja podobnie jak Ty i Edi miałam dość po dwóch dniach w domciu, ale szybciutko znalazłam sbie zajęcia i teraz nie narzekam ;) ;) zwłaszcza jak brzusio często się stawia to łatiwej wyluzować i chętniej się kładę w ciągu dnia na krótki odpoczynek (z książeczką ;) )
swoją drogą, ale mi smaka narobiłas tymi gołąbkami..... ;) ;) ;)

Pozdrawiam i miłego dnia!!!!!!

Do góry