reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Margolis pisze:
Mam jeszce pytanie do doświadczonych mamuś - jakie podpaski brałyście do szpitala?? Oglądałam ostatnio firmy TENA takie duże i chyba na nie się zdecyduję.

U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć swoich podpasek, gdyż dawali takie jałowe podkłady od siebie ale w domu tak jak juz dziewczynki wspomniału uzywałam tych podkładów z belli

Dziś idę do gina i niestety musze zabrac ze sobą Krzysia. bo nie mam go z kim zostawić. Mam nadzieję, że nie będzie tam rozrabiał, bo ostatnio jego ulubioną zabawą jest zabawa z echem więc sobie krzyczy i sprawdza akustykę miejsca.

Wczoraj było mi jakoś tak dziwnie niedobrze. Niby mnie mdliło i brzuszek pobolewał a do tego dzidziuś tak się strasznie wiercił, że wieczorkiem to nie mogłam znaleźć sobie dogodnej pozycji do snu.
Dziś jest już dobrze (narazie).
Lecę szykować śniadanko i odezwę sie jeszcze wieczorkiem.

:)Miłego dnia Dziewczynki :)

reklama
A więc dzien dobry Mamusiom :) Po weekendziku samopoczucie w miarę ok, za oknem nadal zajefajny wiaterek wieje,choć słonko tez się niestety przebija.
Mycha,też miewam takie bóle ale ja z kolei jak za długo siedzę w bezruchu.
A jeśli chodzi o pozycje do spania, z początku mogłam tylko na prawym boku, później na lewym a teraz już tylko usypiam leżąc na pleckach. Jak się na jakimś boku położę, to potem ma trudności z przewróceniem i ze wstaniem.
Miłego wietrznego dzionka wszystkim

Witajcie Mamuśki ;D

Mnie się też nawet ten poranek podoba,bo wieje wiaterek i będzie można wyjść na spacerek ;)
Jejku niektore z Was mają juz kupione nawet podpachy ;) ja to w dalekim lesie jestem,ale nie panikuję bo to jeszcze sporo czasu :)
Podobnie jak wiekszość kupię pieluchy Bella bo są świetne po porodzie,ale to może za miesiąc.
U mamusi było całkiem sympatycznie,a wczoraj odwiedziłam w Opolu dwie koleżanki z małymi dzidziami ;)
Robiłam wywiad co do wózków i jak zawsze opinii tyle, ilu użytkowników.
Pozdrawiam dziewuszki i miłego dzionka życzę ;)

Chyba zapytam o Bellę bo ostatnio pytałam o jakieś podkłady po porodzie i Pani w aptece pokazała mi właśnie te TENA.

Macie też takie trudności ze snem?? Ja budzę się po kilka razy (co 2-3 godziny) i tak ciężko mi się ułożyć w wygodnej pozycji. Nie wiem ile ja jeszcze tak wytrzymam...

Witajacie Mamuśki ! no i zaczynamy nowy tydzień! :)

Edi witaj po powrocie!! fajnie ze sobie odpoczęłaś! ;)

Megi powodzenia w takim razie u gina z Krzysiem! :laugh:

Margolis, Aniu co do spania i zasypiania to umnie też kiepsko! :p wczoraj nie umiałam zasnąć, bo w każdej pozycji było mi źle. Budziałm się oczywście parę razy w nocy. O godz. 4.39 obudziłam sie i zasnęłam dopiero po 5.00 ale wstałam po 8.00 i pojechałam po bułeczki, bo mąż standardowo wyjeżdza w poniedziałki w trasę i wraca jutro!

OK! Ide zrobić lekki makijaż i jadę z mamą do IKEI. :)

To narazie kochaneczki!! ;)

No właśnie,spanie... ::)
u mamusi spałam jak suseł,a w domu istne szaleństwo.Nie potrafię znaleźć dobrej pozycji do zasypiania,a jak mnie mąż w noc przebudzi to katastrofa.Poza tym Mały w nocy wierci się niemiłosiernie,czyżby czekały mnie miłe nocki po narodzinach???

Ja też od tygodnia mam problem ze spaniem, dzisiaj przespalam cała noc po tygodniu zmagań!!! a tak kąłdlam sie 12 w nocy lub pózniej i wstawałam 5-6 rano, bo ze snu nici, istny koszmar!!! i tez nie wiem jakie juz pozycje lapac :) a co to bedzie za mc i dalej??? az strach sie bac ;D

Witajcie Mamuski :)
Wczoraj cały dzionek byłam nad woda i troszke sie zrelaksowalm ładna pogoda od czsu do czasu zawiał wiaterek wiec było mi bardzo przyjemnie :) Oczywiscie jesli chodzi o spanie to ja tez sie budze kilka razy w nocy. Strasznie mi sie pic chce jak sie obudze. Pozycji wygodnej tez znalezc sobie nie potrafie wiec krece sie po całym łózku. Kosci bola niemiłosiernie najbardziej kolana i kostki ostatnio nawet łopatka pobolewa.
Dzis raniusio pobiegłam na badania krwi i moczu. Oczywiscie morfologia do tyłu jutro zobaczymy mocz oraz opinie mojego gina.
W Warszawie dzis strasznie ciepło i od czasu do czasu wiaterek zawieje.
AGUTEK wypoczywa sobie nad jeziorkiem mam z nia kontakt smsowy. Pływa sobie opala sie wiec jak pisze mi wszystko ok i ja sie bardzo ciesze :)

Pozdrawiam Mamuski i zycze przyjemnego popołudnia i wieczorku :)

reklama
Miśka, a ja z kolei bym cały czas spała, a nie mogę, bo moja córka już nie chodzi do przedszkola i rano wstaje :( Zamieńmy się!

Do góry