reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Cleo ja tez biore urosept bo mam bakterie w moczu ale ani ja ani mój gin nie wie czemu tak jest mam tak prawie od poczatku ciazy tylko raz badanie moczu wyszło mi ok a pozniej juz zawsze były bakterie i tak jest do tej pory nawet robiłam posiew moczu ale wyszedł bardzo dobrze. Wiec urospept bire praktycznie przez cała ciaze :)
Nie wiem jak u Was Mamuski ale w Warszawie upał takie ze nie wychodziłam z domku tylko czasem na balkonik.
Powietrze normalnie stoi.
Margolisku mąż wróci utuli Cię i pgłaszcze Malenstwa wiec humorek powinien wrócic :)
Lece mamie pomagac robic obiadek bo wymysliłam sobie gołabki cosik mnie naszło na kapustke młoda :)

reklama
Mamuśki a jak u was wieczorek? :) ja zawiozłam męża do znajomego na piwo, a mnie jakoś nie chciało się tam zostać :p ale o 20.50 leci świetny film na Polsacie "czekając na miłość" mówię wam dziewczyny film zaj.........y! ;)

Mycha skorzystam z twojego zachwalania i pooglądam. Nie wiem co innego oglądać, mąż na rybkach, Zuzia śpi a ja sama przed kompem :(

Cleo i jak filmik?? mnie sie podoba bardzo! Jadę odebrać męza i kładę się spać!

To dobrej nocki mamuśki! do jutra :)

Witam niedzielnym rankiem.

Pogoda jest zadowalająca - świeci słoneczko i wieje letni wiaterek.

Co do tych uderzeń gorącąca to też mi sie zdarzyły. Podobno kobiety w okresie menopauzy tak mniewają.

Jutro idę do ginka z moim Krzysiem, bo nie mam go z kim zostawić. Razem posłuchamy tętna Dzidziusia.

Ja wyprawki dla siebie to nie kupuję, bo mam z poprzedniego porodu ( umnie w szpitalu to tylko szlafroczek mi się przyda no i kapciuszki - koszulki dają swoje, co naprawdę jest bardzo wygodne)

Dziś mamy spedzić dzionek rodzinnie tzn w najwęższym gronie (tata, mama i dzieci), gdyż małżonek w piątek wieczorkiem wrócił po całotygodniowej nieobecności więc chcemy być tylko sami i sie sobą nacieszyć.

Miłej niedzieli życzę.

Cleo! Super, że wszysstko w porządku z maleństwem i możesz jechać wypoczywać!!

U mnie już dziś lepiej, wczoraj jeszcze byłam we Wrocławiu odebrać podgrzewacz, kupiliśmy lakier do łóżeczek i szczerze mówiąc strasznie się zmęczyłam...

Mam jeszce w planie kupić z Aventu sterylizator, pojemniki via, smoczki dla maluszków i duże butelki może te mniejsze już mam. Mam jeszce pytanie do doświadczonych mamuś - jakie podpaski brałyście do szpitala?? Oglądałam ostatnio firmy TENA takie duże i chyba na nie się zdecyduję.

Hej! Martwię się trochę o Agę_Mazury. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje tylko po prostu nie chce jej się do komputerka podchodzić....

Ja również witam w ten ładny, niedzielny dzionek! :)

Dzisiaj jakoś źle mi się spało. Najpierw obudziłam sie ok 6.00 i nie umiałam juz zasnąć. Włączyłam telewizor ale tam nic, więc poszłam z powrotem do sypialni i zasnęłam. Obudziłam sie ok 10.00 :p oj! jak ja tego nie lubie!!

A ja mam pytanie czy miewacie bóle kości? mnie od paru dni boli kość ogonowa, ale co jest ciekawe nie przez cały dzień tylko po odpoczynku w pozycji leżącej :p a co najgorsze dziś w nocy taki sam ból wlazł mi w lewe kolano!! :-[ nie uwierzycie jaki to cholerny ból. W łóżku nie umiałam się obrócić na drugi bok a wstać z krzesła to wcale. Najciekawsze jest to że miejsca te bolą mnie tak, jakbym z całej siły sie w nie uderzyła, co oczywiście nie miało miejsca. Najpierw zastanawiałąm się czy po prostu nie mam za mało wapnia, dlatego że maleństwo na tym etapie pobiera go od nas dużo, ależeby aż tak bolało???

Margolis ja kupiłam duże podkłady bella, w aptece jak powiesz ,ze potrzebujesz do szpitala po porodzie to ci dają co trzeba! ;)

Margolis pisze:
. Mam jeszce pytanie do doświadczonych mamuś - jakie podpaski brałyście do szpitala?? Oglądałam ostatnio firmy TENA takie duże i chyba na nie się zdecyduję.

ja podobnie jak Mycha .. te z Belli - nazywają się pieluszki ale cóż.. po prostu są ok..

wróciłam dziś z krótkiego wypoczynku, który był dla mnie męczarnią .. musiałam non stop biegac za Anką.. strasznie mi sie zrobiła niegrzeczna .. więc skróciłam pobyt nad wodą i wróciłam już dziś.. teraz idę odpoczywać .. musze też nadrobić zaległości w forumowaniu..

reklama
dziś Zuzia miała urodzinki więc cały dzien na nóżkach Niby nic takiego nie szykowałam ale jakos sie tego nazbierało. Goście dopisali, byli wszyscy zaproszeni. Prezentami zachwycona, była już na spacerku z nowym wózkiem. Teraz śpi z lalą. Zmeczona już była. Zostało dużo jedzenia a my we wtorek w nocy wyjeżdzamy wiec dobrze ze brat przywiezie dziewczynę to zjedzą bo inaczej musiałabym wszystko wyrzucic bo po powrocie nie otworzyłabym lodowki.

Do góry