reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Witam z ranka i pozdrawiam.

Znów do czwartku mężulka nie będzie ale za to przyjeżdzają do nas dziś dzieci mojego brata (7 i 11 lat, chłopiec i dziewczynka - Krzyś za nimi przepada). Od dziś rusza u nas akcja basen - dzieciaki już wczoraj pompowały a miały co bo jest srasznie dużo bajerów przy tym basenie, no i sam basen nie jest mały.

Pocieszenie w pogodzie jest takie, że ma być od dziś powyżej 30 stopni - już się boję jak to zniosę.

reklama
Witajcie kobietki ;)
w piątek już nie dałam rady do Was zajrzeć z nowinami od lekarza.No więc ;) maly Wojtuś ma się świetnie,ważył 1400 gr i tylko do mojej zbyt częstej pracy skurczowej macicy lekarz miał "zarzuty".Także znowu mam duuuużo odpoczywać i niestety ograniczć podróże samochodem :( przepisal na wszelki wypadek fenoterol i isoptin,ale jakoś stronię od wykupienia tej recepty,bo poki co skurcze się zmniejszyły.Termin mamy wyznaczony na 28 sierpnia :D to już prawie za 2 miesiące ;D

Niestety na dworze znowu upały :( chyba całkowicie przestanę wychodzić z domu...

Dzien dobry Brzusiom :)Pomimo tego cholernego upału za oknem mamy dziś świetny humorek.Wczoraj Mężuś zrobił na superową niespodziankę.Po "malutkiej" sprzeczce stwierdził,że idzie do rodziców (byłam przekonana,że do swoich)a za pół godzinki otwierają się drzwi i wchodzi (moja) mama z bratem i....moimi ukochanym papużkami!!!ale się ucieszyłam :) :) i nawet przywiózł im specjalną półeczkę żeby miały gdzie stać :) czasem super kochany
jest ten mój Mąż ;)
A weekend w sumie kiepski był, ból brzuszka dawał o sobie znać, Przemuś wiercił się i sprawdzał rozciągalność moich flaczków,ale już wszystko we względnym porządku.
Aga,zagoń swojego gościa niech po sobie sprząta,na wczasy nie przyjechał.
Miłego dzionka pełnego letniego wiatera Mamuśki

Ja też witam chłodnym powiewem wiaterku w kolejny upalny dzień!!

Aniu widzisz z tymi naszymi chłopami to gorzej jak z dziećmi ;)

Edi cieszę sie ogromnie że u małego wszystko OK !! ale sporo waży 1400gr super!!

Margolis mamy ci przypomnieć o zapisaniu się ( ale zapomiałam na co :laugh:)

A ja dzisiaj zobaczę malutką - mam wizytę po 17.00, odebrałam też wyniki z krwi i moczu. Wydaje mie sie że mocz jest OK ale podwyższone ma leukocyty :p mam nadzieje że to nic takiego?! :(

Mycha,no się powoli przywyczajam,że mój Luby takie "malutkie" foszki czasami ma, że lepiej nie komentować :) (pewnie tak samo jak i ja,no ale mnie wolno,w końcu w ciąży jestem,nie? ;) )ale i tak go kocham najbardziej na świecie :)

U nas niestety zapowiada sie upal. Nie bardzo mi sie to podoba. Podobno taki ma być cały tydzień.
A ja po tej nospie i odpoczynku czułam sie juz lepiej. Zuzia wróciła z kina bardzo szcześliwa, do wieczora przeżywała bajkę. Tatuś już obiecal że jak wrócimy od babci (tej co mieszka tak daleko ) To zabierze ją na "skok przez płot" choc teraz jest też jakaś bajka o samochodach. Niech sami wybiorą na co chcą iść. Mama moja też sie zaoferowała że po naszym powrocie wezie Zuzię na tydzień abym mogła poodpoczywać. Jejku tylko co ja będe sama robić w domku, nie wiem czy jeszcze potrafie być sama Nie chce jednak jej za bardzo obciażać bo dopiero oncza remont, potem w sierpniu ślub brata wiec jest zabiegana. Do tego jeszcze działka no ale zobaczymy. Wszystko zależy od tego ich remontu, czy sie wyrobią w 3 tyg, od pogody i mojego samopoczucia.
Co do dzidziu to niech sobie jeszcze tam w brzusiu posiedzi. To dopiero leci 29 tydzień. Jak już dojdzie do 35 to będę w miarę spokojna ale teraz to zdecydowanie za wcześnie. Mam nadzieję że nie będzie juz powtórek z takiego dnia jak sobota.
NIedługo nastawie pranie, potem obiadek i do 15 wylegiwanie sie na łóżeczku A potem trzeba będzie cos wymyśleć dla małej aby sie za bardzo nie nudziła bo siedzieć na słońcu to nie mam ochoty.

Mycha! Dzięki za przypomnienie a podwyższone leukocyty to normalne - nic się nie bój i szybko dawaj znać co tam u malutkiej słychać!

Edi! Wielki ten Twój maluch choć moje tylko 100g mu ustępują ;)

Dziś pociesza mnie tylko to że po południu ma padać deszcz - może choć na chwilę zrobi się chłodniej!

Idę dzisiaj wieczorkiem na usg zobaczyć dzidzię.Jutro Wam napiszę co i jak a narazie daję ogłoszenie: Zaklinacz deszczu pilnie poszukiwany ! :D
p.s. a jeżeli okaże się , że to jednak dziewczynka ??!!! ;D u mnie to wszystko chyba możliwe :D :D :D

reklama
Do góry