reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Hej :laugh:
U nas od rana sie chmurzy, nie pada, ale przynajmniej jest czym oddychac! Gdy rano szlam do sklepu(7.30) to ubralam sie jak ostatnio, tzn jak na upaly, a tu pogoda mnie zaskoczyla i nawet zmarzlam!!! To byla nawet przyjemna odmiana! No i nogi odpoczywaja! Tylko ostatnio rosnaca dzidzia chyba dosc bardzo mnie naciska na przepone, bo zdarza mi sie, ze mnie doslownie zatyka! Brakuje mi oddechu! Ale zamierzam to nadrobic w ciagu najblizszych 4 dni, bo jedziemy dzis do rodzicow nad morze! Decyzja zapadla nagle, ale trzeba wykorzystac, ze mezulek dostal 4 dni wolnego pod rzad a to rzadko sie zdarza! Od razu samopoczucie sie poprawia! A wiec o 17tej w droge!!! ;D

reklama
Hejka Mamuski :)
Dokładnie pogoda dzis jest prawie idealna jak dla mnie moze byc tak juz do wrzesnia :). Chłodek przyjemny wiaterek i troszke słoneczka to wystarczy dla mnie :)
Dzis humorek dopisuje nawet dzionek w pracy był bardzo miły :)
Ale z tych mniej przyjemnych rzeczy to czeka mnie wyjmowanie wszystkich rzeczy ciuchów ksiażek z mojego starego regału bo w koncu w poniedziałek beda mi robic szafe. Tyle czasu człowiek czeka ale juz nie długo bede miec szafe w której sie pomieszcze razem z Julcia :)

Hej Dziewczynki w ten piekny weekendzik! :D

My z Zuzia juz od 7 siedzimy w pracy i sie nieco nudzimy,ale co tam,trzeba jakos wytrwac do tej 15tej... ::) A pozniej hop siup do domku i wieczorkiem ogromna imprezka plenerowa,juupiii! ;D Czas na sniadanko. :p

Milej soboty Brzuchatki! :-*

My juz tez na nózkach i po sniadanku faktycznie sobota u mnie jest piekna wiaterek i słoneczko ;D
Zaraz lecimy do sklepu po jakies zakupki a pozniej do konca powywalac rzeczy z szafy :)

Agutek moja mamcia tez dzis w pracy odrabia piatek :)
Młego dzionka zycze wszystkim !! ;D

Oj a ja już po wynikach i posie wyszdł niezbyt 10000 ziarniaków jakiśtam w 1ml. Dostałam znowu "orenżatkę" za 35zł i mam nadzieję, że przejdzie.

najśmieszniejsze, że byłam u mojego gina w szpitalu z wynikiem i jego dwóch kolegów niezależnie od siebie chciało mnie przyjąć do porodu?! ::) Czy ja mam już naprawdę taki wielki brzuch????

Mi dzionek mija spokojnie! ładna pogoda ale na szczęście nie ma takiej parówy! :p

Troszkę posprzątałam, nawet się zdrzemnęłam! mąż ma dzisiaj urodziny, ale goscie bedą jutro!

no to narazie mamuśki! ;)

Ja własnie koncze wywalanie z szafy Boze ile tego sie nazbierało. Chyba cos sie przedzwigałam bo zaczał mnie brzuch bolec :(. Ide sie połozyc i odpoczac.

Mychus złóz męzulkowi najlepszego w dniu jego swieta :)

Witam :) Mam chwilke wolnego bo Piotr zabrał Zuzie do kina. Wybrali sie na "dzungle" Zuzia widziala migawki w telewizji i bardzo jej sie podobał. Nawet niektóre taksty zapamiętała
Rano sie porzadnie wystraszyłam. Dostałam jakiś dziwnych bóli brzucha, tak w pachwinach potem przeszło to na krzyż a na koniec dostałam biegunki. POtem wszystko razem. Przestraszyłam sie ze to może cos sie zaczyna, wziełam no-spe, poleżałam z godz i przeszło. W czasie tego leżenia poczytałam ksiażke o ciąży i wyszło ze mogą to byc objawy porodu przedwczesnego i już zaczelams ie zastanawiać czy czasem po lekarza nie dzwonić. W końcu przeszło, teraz jest spoój ale bardzo na siebie uwazam. Staram sie duzo leżeć, nie dzwigać i przeczekac do piątku kiedy to mam wizyte.

reklama
oj Cleo.. może zadzwoń na wszelki wypadek do lekarza.. albo może podjedź do jakiegoś szpitala na kTG czy USg.. na wszelki wypadek.. lepiej dmuchac na zimne.. zwłaszcza w te upały teraz..
ja zaczynam planować jakiś wypad gdzies pod Warszawę choćby na parę dni.. mój szwagier niestety mnie dobija i się denerwuję już patrząc na niego.. wszedzie rozwala brudne skarpety i nawet wanny po sobie nie umyje.. nie mówiąc o pozmywaniu po sobie po jedzeniu..

Do góry