reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

A moje dziecko coś od 2 dni wymiotuje i gorączkuje.Tak mi jej szkoda bo rwie ją niemiłosiernie i raczej już nie ma czym zwracać.
Nasza mała sąsiadka też ma podobny problem tyle że jej dochodzi biegunka!!
Coś mi się wydaje że to wirusowka.
Co można podać takiemu maluchowi na obiad,dietetycznego??

reklama
Edi ja ci więc życzę miłego wypoczynku!! :laugh:

Miłego dzionka też dla innych mamuś!!

Mamaoska mam nadzieję że Martynka dojdzie do siebie!!

Mamaoska zdrówka dla Martynki a na obiadek spróbuj rosołek z kluseczkami lanymi, moze sie przyjmie

Łazienka sprzątnieta, rece jeszcze jadą mi detergentami bo nie umiem robić w rekawiczkach. Teraz jak podłoga wyschnie tylko poukladnie sprzątów zostało :)

no ja też na dziś wieczór mam zaplanowane sprzątanie większe.. z małą mam spokój, bo dostała od babci na urodziny krzesełko uczydełko fisher prica - co to za zabawka.. Anka od wczoraj dni nic innego nie robi tylko siada i wstaje na to krzesełko - siłą ją rano na dwór wyganiałam :D
a teraz mała zasnęła a ja wbrew wszystkim postanowiłam jednak ufarbowac włosy.. w pierwszej ciązy niby nie farbowałam, bo mi odradzano, zresztą farba mi się nie przyjmowała, ale teraz mam tyle siwych włosów, żę wyglądam okropnie.. wiec sobie położyłam farbę i siedzę przy kompie... ciekawe jak wyjdzie ten mój brązik tym razem..

Ja farbuję co półtora miesiąca, bo mi tak szybko włosy rosną i potem jest brzydki odrost.Najczęściaj kupuję PALETTE farbę w kolorach ciemnego brązu.Kolorek na włosach porawia mi humor ;D Wczoraj zrobiłam sobie porządek przy stopkach, pomalowalam ładnie ale to chyba ostatni raz , bo już nie mogę dosięgnąć przez ten brzuszek.Chyba , że mi córka pomoże :D

Witajcie Mamuśki

Miałam dziś koszmarny dzień....rano poszłam do laboratorium zrobić wyniki bo w środę do gina....i miałam też powtórnie robiony test obiążeniowy glukozą ..wyobraźcie sobie, że dwa razy miałam "odjazd" (znaczy się traciłam przytomność)...co ta glukoza potrafo zrobić to szoook...po godzinie od wypicia glukozy dostałam nagle bólów brzucha, serce zaczeło walić, wymiotować mi się chciało i zimne poty na całym ciele i siup......potem za jakiś czas znowu...az po mamę zadzwoniłam (po mąż w pracy), żeby po mnie wyszła bo do domu sama mogę nie dojść......

...za żadne Skarby Swiata już sobie nie zrobię takich badań...chyba, że w łózku w szpitalu....nie zmuszą mnie do laboratorium :mad:

...no, ale teraz już czuję się dobrze i wcinam truskawki :)

a w piątek korzystając z okazji tego, że mąz ma wolne chyba przejadę się do Olsztyna pochodzić po komisach i po sklepach bo ja nawet nie mam pojęcia co i ile kosztuje dla dzieci...np. śpioszki...znam tylko ceny z allegro...a czy one są wyżze czy niższe nie mam pojęcia...

mamaoska pisze:
A moje dziecko coś od 2 dni wymiotuje i gorączkuje.Tak mi jej szkoda bo rwie ją niemiłosiernie i raczej już nie ma czym zwracać.
Nasza mała sąsiadka też ma podobny problem tyle że jej dochodzi biegunka!!
Coś mi się wydaje że to wirusowka.
Co można podać takiemu maluchowi na obiad,dietetycznego??

Mamaoska.. przypomniało mi się.. to może być rotawirus - lepiej do lekarza idźcie.. a do jedzenia przy takich wymoitachto najlepiej kleik ryżowy na wodzie nie na mleku - lżej strawny jest -i nic surowego, bo będzie zwracać..
wiem, co przeżywasz, my to przechodziłyśmy w zimie..

Nareszcie w domku! :D Ufff,jaki dzis skwar! A "najlepiej",ze w nocy ma byc od 17 - 20 stopni... ::) Az strach pomyslec,co bedzie w dzien... ::)

Dziewczynki,wiecie cos na temat picia ziolek w ciazy? Chodzi mi konkretnie o to,czy moge spokojnie popijac herbatke z bratka... Zapomnialam sie ostatnio lekarza zapytac. :(

Buziolki! :-*

reklama
Hejka dziewczynki :)_
Wróciłam z pracki i kurcze musze przyznac ze bardzo dobry humorek mam i to dzieki pracy w zyciu bym nie pomyslała :) ale moze to dlatego ze o głupotach człowiek nie mysli i szybciej czas leci :)
Teraz przegladam BB i zajadam truskaweczki :)

Mamaoska duzo zdrówka dla córeczki rowniez zycze :)
Agutku zupełnie sie nie znam na ziółkach :(

Pozdrawiam serdecznie :)

Do góry