reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Nadzia,bo w pracce na glupotki nie ma sie czasu. :D Mi babeczki ciagle mowia,ze przeciez moge isc na zwolnienie... Ze placa 100%... Ale po co mi to? Zebym siedziala w domku i rozmyslala o tym,o czym nie ma sensu? Eee,to nie dla mnie - ja sie juz namyslalam przez ostatnie miesiace,hehe. ;) Szkoda,ze nie wiesz nic na temat tej herbatki... Ale moze ktoras z dziewczynek mi odpowie. :) W ogole:

nadzia
Zadomowiona(y)

Sliczne jedyneczki,hihi. :D

Buzia Skarbki! :-* :-* :-* :-*

reklama
Agutka ZG -co do tego bratka to nie wiem.Wiem , że niewiele ziólek można popijać w ciąży.
Anna25 - ale by było gdyby mi mąż malował paznokcie u stóp ::) Miałabym całe palce wysmarowane :laugh: :D
Widocznie Twój jest zdolniasty :)

Adasia,wlasnie tez slyszalam o tych ziolkach i tak sie teraz zastanawiam nad tym bratkiem,bo chcialabym go pic,ale jak nie moge,no to trudno. ;)

Jesli chodzi o pazurki,to ja ostatnio jakims cudem sobie pomalowalam - polozylam taborecik,brzusio pomiedzy udka i hejaa. :D Mama mi opowiadala,ze jej pomagal w tym moj tata,hehe. :D Jakos go sobie nie wyobrazam w tej roli. :p

Hej! A ja po miłym weekendzie i jeszcze lepszym poniedziałku. Mamy dziś 2 rodznicę ślubu i pojechaliśmy sobie na wycieczkę do uzdrowiska. było super! Jestem wypoczęta i szczęśliwa a do tego jeszcze maluchy kopią! Jest super!

Agutku! Lepiej uważaj z ziółkami - też ssię naczytałam ostrzeżeń. :)

dziewczyny wy o malowaniu paznokci.
a wyobraźcie sobie, zę ja jedną z najaktywniejszych mam w piaskownicy jestem :D
5tka maluchów w wieku rok- 3 lata wokół mnie ja brzuch między nogi wciskam i kopie dół :D albo babki z piasku stawiam :D widok z boku musi to być nieziemski.. a dla mnie niesamowita gimnastyka :D

Margolis,ja nie czytalam,bo chodzi mi wylacznie o herbatke z bratka. :) No nic,skoro nikt nic nie wie,to bede szukac jakichs innych zrodel,kurcze. :p

Idziemy do wyrka. ;) Milej nocki Mamuski i Dzidziuski! :-*

I ja nic nie wiem o ziołkach :(
Co do farbowania to można choć nie zawsze wyjdzie kolor,wina hormonow!
Mała już lepiej,dałam jej leciutką jarzynową,a na kolacje chlebek z masełkiem i zjadła.Po kaszy ją rwało.
Miałam dzisiaj małe zpięcie z ,,cieciem'' stwierdził ze musze umyć sciane od strony balkonu bo dzieci pomazały ją kredą ktorą dostały od Martynki.
To niby moja wina bo ona dała krede.
Wiecie co aż się uśmiałam,mała nie mazała ale jest winna bo dała!!!! Aż mnie nosi z nerwow!

Dziewuszki i dzieciaczki! wysyłam Wam nadmorskie pozdrowionka z szumem fal na ukojenie, trochę jodu dla zdrówka i parę pisków mew :) nareszcie się udało dorwać do netu - od tygodnia biwakujemy z mężusiem nad naszym morzem i przygotowujemy się do Nowego Życia. W dzień dziecka odwiedziłam moją ginkę, która stwierdziła, że wszystko dobrze, obejrzałam dzidzię na usg i okazało się, ze już nie ma 100 % pewności czy to dziewczynka ?-? a ja już jeden pajacyk z misia różowy kupiłam :)) dobrze,ze reszta na wszelki wypadek w neutralnych kolorach... no i wybraliśmy się na wcześniejszy urlop,bo pózniej to juz bym się bała w dalsze podróze wybierac.pogodę mamy śliczną, choc teraz zaczynają sie już upały i cieżko wysiedzieć nawet pod parasolką. jeszcze tydzień lenistwa, ale mi momentami chce się juz do domu przyptowywać gniazdko. Ściskam Was wszystkie cieplutko

p.s. bratek nie wskazany chyba przy wyjściu na słońce - podobnie jak dziurawiec może powodować plamy i przebarwienia , najbezpieczniejsza dla nas mieta i meliska

Hej dziewczyny! Zajrzałam do Was z Sierpniówek :)

Jeśli chodzi o ziółka, to na pewno bezpieczna (i zalecana na wszelkie stresy) jest melisa. Z miętą lepiej nie przesadzać, bo powoduje zaparcia, a już i tak nasz stan im sprzyja ::) Bratek i dziurawiec lepiej sporadycznie stosować. Dozwolona, a nawet zalecana (np. przez mojego gina) jest herbata z liści pokrzywy, gdyż ma działanie krwiotwórcze, czyli zapobiega anemii. Można także oczywiście pić herbatki owoco-ziołowe i te polecam (np. herbatki dla kobiet w ciąży New Life firmy BIO-ACTIVE) i owocowe (np. Herbapolu).

Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Mamaoska,u mnie,cale szczescie,kolor wlosow po farbowanku,jest taki jak nalezy. :D

Thea,tylko pozazdroscic tego morza. :D Dziekuje za informacje o bratku. :D

Dominique.p,rowniez dziekuje. ;)

Milego dzionka Dziewczynki! :-*

Do góry