reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Hej dziewczyny!
Agamamaani i Mycho trzymam za was mocno kciuki aby wasze dzidziolki byly zdrowe. Na pewno tak bedzie - po prostu innej możliwości nie ma!

Nadzia, Agustku! bardzo mi przykro, że tyle Was spotyka prykrości od tych patafianów ale jesteście dzielne dziewczyny i na pewno dacie radę! Jestem prawnikiem choć od prawa rodzinnego trochę daleko jakbyście czegoś potrzebowały to dajcie znać!

Mycha! My też z mężem mamy konflikt, może napiszesz coś więcej o tych badaniach szczegółowych? Ja robiłam już dwa razy na obecność przeciwciał tylko. Słyszałaś o tej szczepionce któą siępodaje w 28 tc?? ja się trochę nad nią zastanawiam choć mój gin nie jest do niej pozytywnie nastawiony....

Megi80 Mam nadzieję, że z Twoim dzidziusiem już lepiej. Zapalenie ucha to niezbyt przyjemne jest. Gdzieś kiedyś czytałam, że dobre efektu u dzieci, które mają do tego skłonność daje masaż odpowiednich receptorów na stopach.

A co u mnie. W czwartek wizyta u gina i maluchy - chyba jednak synek i córcia (hura!!!!) - rosną jak na drożdżach mały ma 865g a maleńka 922g. Do tego z obserwacji zachowań obydwu moim zdaniem ;) też wynika, że ta drugi dzidziuś to dziewczynka - wierci się okropnie teraz całkiem się przekręciła (nogi miała przy moich żebrach wczśniej a teraz leży sobie wygodnie w poprzeg blokując "wyjście" ;)) a synuś taki grzeczniutki. D tego w czasie badania chłopca lekarz pomierzył w 2 minuty a mała nie chciała mu pokazać nogi przez chyba z 10 minut. Mąż się śmieje, że synuś to p nim taki grzeczny a córeczka po mamusi czort.
A jeszcze coś o moim cukrze - wczoraj odebrałam wyniki i pełnia szczęścia - na czczo 80 a po 2 godzinach 113. Lekarz kazał tylko zdecydowanie ograniczyć batoniki i inne takie cukiernicze twory. No cóż czego sięnie robi dla maluszków. ;)

reklama
Margolis,dziekuje slicznie w swoim i Zuzi imieniu - Nadzia i Julcia napewno tez. ;) Jesli tylko bede potrzebowala prawnej pomocy,odezwe sie napewno. Bardzo bardzo dziekuje raz jeszcze! :-*

No,a u mnie,hm... Pomalowalam do konca lozeczko,teraz planowanie malego wzorku na nim. ;D
A poza tym kurcze nooooo! Dopiero,co uspokoilam sie po tej 2 rocznicy smierci Kolegi,tak przed chwilka przeczytalam o samobojczej smierci kolejnego mlodego (23 lata) rybnickiego sportowca - zuzlowca... :( Jacie,normalnie,co to sie dzieje. :( Smierc za smiercia,smutek za smutkiem... :(
[ * ] Łukasz Romanek [ * ]

Margolis ja badania na odczyn coombsa tez robiłam dwa - razy na początku ciąży, a drugi tydzień temu. Wyszło mi że przeciwciał nie stwierdzono, ale mimo to lekarz skierował mnie żebym zrobiła szczegółowe te badania, a dokładnie kazał zrobić tak jak pisałam wcześniej czyli wykaz wszystkich antygenów z ukladzie RH. Tak to się nazywa, wiecej na dzień dzisiejszy nie wiem. Moze powizycie i wynikach dowiem sie czegoś więcej. ;)

Niestety nie wiem o jakiej szczepionce mówisz , czy to immuglobina?? bo jeśli tak to podaje się ją przed samym porodem (tak mi się wydaje) i jeżeli występuję konflikt to podawają ją na 100% bo chodzi o to ze przy następnej ciąży na pewno będą problemy!!

Margolis dziekujemy za słowa otuchy :) Dziekuje takze za oferowana pomoc :-*

Ja juz po zakupkach jedzeniowych i sprzatanku teraz mały relaksik przed komputerkiem :)
No i chyba do pracki wróce bo jak sobie pomysle o tych lekarzach i kontrolach z zus-u to wole sobie wrócic na 1-1,5 miesiaca bo juz 90 dni wykorzystałam :)
Buziolki Mamuski :-*

Mycha! Zwykle podawało się to zaraz po porodzie ale teraz jest nowy sposób i podaje sięw dwóch dawkach jedną właśnie ok 28tc a drugą po porodzie. I po porodzie to podają zawsze ale dodatkowo można wziąść właśnie wcześniej tylko zdania co do tego są podzielone stąd moje pytanie. Zapytaj gina jak masz niedługo wizytę zobaczymy co powie.

Łojeju. ;D

Wlasnie sie obudzilysmy z Zuzienka. ;) Polozylysmy sie na wyrku po obiadku,zrobilo sie tak blogo... Albusia tak grzala... I nawet nie wiem kiedy... zasnelysmy,hihi. ;) A teraz idziemy dalej polezec i poleniuchowac! :D A co tam! Po calym tygodniu pracy,cos Nam sie nalezy,hihi. ;)

Witam dziewczyny :)
Ostatnio mało mnie tutaj ale córcia od poniedziałku do srodu była w domku bo chora i nie miałam czasu na internet. Potem czwartek i piątek spedziłam po pó dnia na mieście u lekarza i załatwiając inne potrzebne rzeczy. Dziś odwiedzili nas rodzice wiec też nie miałam zbyt dużo czasu. Teraz mam chwileczkę ale zaraz maż chce sie dostać na kompa wiec też nie posiedzęza długo. A jutro jedzimy na komunię do mojego chrześniaka wiec na dokąłdne studiowanie tego co napisałyście muszę odłożyc do poniedziałku.
W kazdym razie życzę wszystkim miłego wieczorku :)

Witajcie.
Dzis mam komunię chrześniaka a za oknem pada i pada i pada. Znów nie mam się w co ubrać, bo szykowałam się na krótki rękaw ale tochę zimno jest. Więc spadam szybciutko do szafy poprzymierzać żakieciki z długim rękawkiem.
Do juterka.

Megi my też niedługo wyjezdzamy na komunię ale u mnie słoneczko świeci i na pewno ubiore krótki rekaw plus marnarkę bo u nas wieje. Mam tylko nadzieje ze ten deszcz to do nas nie dotrze ;)

reklama
Margolis zapytam gina jeśli oczywiscie nie zapomnę!! bo ja to mam sklerozę jak stara baba i musiałabym robić sobie listę pytań żeby o niczym nie zapomnieć !! ;) :laugh

A tak wogóle to 7 msc za pasem !!!!!! jeju jak fajnie!!

Wszystkim Mamuśkom życzę miłej niedzieli!! :) :)

Do góry