reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Dzięki Aga! Dobrze, że ktoś to rozumie. Cieszę się, że malluchy zdrowe ale jedno już trochę mniejsze od drugiego. Mam nadzieję, że będą rosnąć dalej i w miarę równo. Aga a między Twoimi maluchami duża jest różnica? U mnie ok. 40g.

reklama
Margolis ja nie znam wagi maluchów :) w 17 tygodniu były wielkości dzieci z 20 tygodnia, były jednakowo duże, każde z nich maiło tyle samo wód płodowych i miejsca i gin powiedział, że jednakowo potrafią o siebie zadbać i jest poprostu idealnie....więc u mnie różnic nie ma...tak widocznych jak u Ciebie...ale pewnie to normalne...przecież gin Ci pewnie powiedział...że to może się zdarzyć i nie ma się czym martwić...a co Ci powiedział o braku ruchów...no chyba, że czegoś nie wiem i już Cię kopią....

Mam wrażenie, że wczoraj kopnęły - najpierw jedno - bo bardziej z prawej a potem drugie bo bardziej z lewej. Ale już sama nie wiem czy to na pewno one, ale jak nie one to co to bylo? Więc uznaję, że to one i wypatruję jeszcze. Jak powiedziałam ginowi to powiedział, że to już najwyższy czas i zapisał wczoraj jako dzień pierwszych ruchów. Nie były to jakieś bulgotania ani łaskotania tylko najpierw poczułam lekkie dotknięcie a jak tam lekko przykożyłam rękę to było bęc. Ciekawe czy teraz już się rozbrykają czy dalej będą takie spokojne?

a może jak są bliźniaki to po prostu mają mniej miejsca do kopania .. U mnie jak już się raz ruszył to teraz regularnie boksuje.. czasem aż za mocno.. nie martwcie się.. te ruchy bedą na pewno.. u nas teraz już i mąż i córcia czują.. Ania to sie śmieje i klaszcze w dłonie i krzyczy jeśćie jeśćie :)

Dziewczyny, witajcie po długiej przerwie! Miałam popsuty komputer i sporo sie działo u mnie. Na razie nie wiem kiedy ja nadrobię te zaległości na bb :)

Przede wszystkim gratuluję Margolis parki :))))

Na razie nie mam wystarczająco dużo czasu - tyle tylko, że chciałam się odezwać, że żyję!

Jestem już po badaniach,bardzo szczęśliwa!!!!!
Dzidziuś ma wszystko na swoim miejscu bardzo dokładnie go p.doktor obejrzał,serduszko,nożki są proporcjonalne i buzka symetryczna bez oznak rozszczepienia.A to dla nas bardzo istotne!!!!Jestem dobrej myśli!
Cały dzień minoł bardzo ciekawie byliśmy w ZOO,na rynku i udało nam się trafić na koziołki bodzące się na wieży o 12 godz!
Bardzo fajny dzień :laugh:

Mamaoska to wspaniale!! naprawdę bardzo się cieszę ze wszystko OK! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ja też zyję. Całe dnie spedzam z Krzysiem i nie bardzo mam czas na bb.
U mnie ok. Dzidziuś juz regularnie daje znac o sobie, co jest najprzyjemniejszym uczuciem pod słońcem.
Pozdrawiam Mamuśki.

Hehehe,a mi sie wczoraj smiac chcialo,jak mi jakas pani chciala miejsca ustapic w autobusie. :p
Dzis ide poszperac w lumpeksikach w poszukiwaniu jakiejs spodniczki,spodni lub sukieneczki na siebie,bo bluzek mam pelno... Gorzej z dolem,bo mi sie przytylo,hm... ciekawe dlaczego. :p Na golasa nie bede chodzic. :p No i oczekuje tez paczuszki z sukieneczka z allegro. :D A pozniej opalanko. ;)

Milej soboty Dziewuszki! :-*

reklama
I ja wybieram się na małe zakupy, zaględne do paru hurtowni, bo tam jest w miare tanio.Do lumpeksow też zaglądam,w sumie to szkoda mi jest wydawać na ten czas pieniążki.W końcu i tak to okres przejsciowy.
A ja pieke ciasto i zbieram się na grila,cały dzień na powietrzu jak ja to lubie.

Dziewczyny miłego dnia Wam życze

Do góry