reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Mam pytanko odczuwacie czkawkę waszych maluchów??? bo ja coraz częściej ;)
To podobno normalne, i nie niebezpieczne ciekawe doznanie...

reklama
Tak, czkawka fajna sprawa, dzidziuś ćwiczy przeponę, no i łapczywie połykał....stąd przypadłość :)
Wczoraj mój mąż cieszył się z czkawki syneczka :-D

Mój ma wtedy gdy ja zjem coś słodkiego wczoraj pojadłam sporo winogron były pyszne a po jakimś czasie czkawka że cho cho pewnie wody słodkie były i łapczywie zaciągną -lubimy słodkie , po mamusi:-D

Ale powiem wam że przeżyłam wczoraj chwile grozy.... wieczorem stwardniał mi brzuch i mialam jakieś kucie na dole brzucha... chciałam na pogotowie pojechać ale po nospie przeszło. w nocy mnie coś tam pobolewalo a rano sie załatwiłam(2) i jak ręką odjął... dziwne, wczoraj fakt zjadłam górę spagetti czyżby po prostu taka mała niestrawność???? na to wygląda bo do tej pory objawy nie wróciły.Powiem Wam że ja ostatnio nie mam umiaru w słodyczach i w ogóle żarciu w 2,5 tyg przytyłam 2 kg!!!! od dziś zupełnie odstawiłam słodkości bo to zguba.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja czkawkę małej bardzo często czuje..fajne uczucie..:-) Od kilku dni tak mnie łydki bolą i takie ciężkie nogi mam szok aż nad ranem spać nie mogę wczoraj z znajomą położną rozmawiałam mówiła że pewnie mam ucisk an macicę i dlatego tak mam a poza :wściekła/y:tym często leżę sobie na wznak bo tak mi lepiej..ale idę w następny wtorek do gin to jej powiem ..

reklama
Bryszka z 2 m-ce temu też tak miałam i ten ból dziwny i okazało się, że to jelito, nie mogłam się załatwić i gin kazał mi czekoladę, zwłaszcza nutelle odstawić ,a zjadałam na tydzień jeden lub dwa 0,5 l słoje! Zmiana diety i pomogło;) Ja jak czuję, że znowu gorzej, to wtedy na 1sze śniadanie jogurt albo mleko z miodem i otręby i płatki owsiane, a przed posiłkiem pół szklanki Jana;-)

Do góry