reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Moze masz take odczucie dlatego iz nie masz mozliwosci odpoczac? U mnie tak jest. W pierwszej ciazy moglam sobie pozwolic na 12h snu albo leniuchowanie w dzien. Teraz nan stop cos robie a spie nieraz 6h tylko. Efekt taki ze pod wieczor jestem wykonczona. Wczoraj ledwo stalam na nogach :eek:

Nie... ze względu na moją infekcję od 3 tygodni jestem w domu, mały w przedszkolu, więc śpię do południa. Jeśli mąż wróci wcześniej z pracy, przejmuje dom, a ja idę znów spać...i tak bym mogła 20 h na dobę :)

reklama
A ja sypiam 10-12 godzin dziennie i niestety zmiana czasu na letni dała mi w kość - budzę się i zamiast 8:30 jest 9:30 i już mi się nie chce spać, szkoda dnia :-D Już o 22 jestem tak śpiąca, że jak wracam do łóżka to śpię od razu :-)

A ja to samo mogłabym nom stop spać ...mdłości przeszły mi jakieś 4 dni temu a wrażliwość na zapachy została rzuca mną że szok...pozdrawiam

A ze mną się cuda dzieją...

Od paru dni żołądkiem mi przewraca... odbija mi się non stop... co do jedzenia to muszę się zmusić, żeby coś mieć w żołądku... bo wszystko jest be... :baffled:

No i ostatnie 2 dni to nic tylko płacz... choć wszyscy się cieszą... i nic się nie dzieje złego wręcz przeciwnie... :no:

ja to w nocy sie budze bo mam wrazenie ze mi zoladek pracuje:confused: no i na siku w srodku nocy niezmiennie...natomiast zasypiam ok 22 i dzis wstalam wczesnie bo lykam wczesnie tablety i potem znow na 3h spac....no i glodna non stop jestem a mdlosci nie minely. A wlasnie jutro juz skoncze 8tydzien:) ech jeszcze 3 tyg i wizyta:)))

A ze mną się cuda dzieją...

Od paru dni żołądkiem mi przewraca... odbija mi się non stop... co do jedzenia to muszę się zmusić, żeby coś mieć w żołądku... bo wszystko jest be... :baffled:

No i ostatnie 2 dni to nic tylko płacz... choć wszyscy się cieszą... i nic się nie dzieje złego wręcz przeciwnie... :no:

Huśtawka nastrojów to normalne...ponoć jest odzwierciedleniem zmian hormonalnych, a podobno i większe zmiany hormonalne tym lepiej dla dzidzi. Always look on the bright side of life :) Mój mąż po pierwszej ciąży już profilaktycznie nie wchodzi ze mną w polemiki - tak dla świętego spokoju - póki co :)

Ostatnia edycja:
ja to w nocy sie budze bo mam wrazenie ze mi zoladek pracuje:confused: no i na siku w srodku nocy niezmiennie...natomiast zasypiam ok 22 i dzis wstalam wczesnie bo lykam wczesnie tablety i potem znow na 3h spac....no i glodna non stop jestem a mdlosci nie minely. A wlasnie jutro juz skoncze 8tydzien:) ech jeszcze 3 tyg i wizyta:)))

Ja za 3 dni kończę 9 tydzień a mdłości z dnia na dzień są coraz gorsze. Śpię natomiast jak niemowlę.

reklama
A mój chłopak nie rozumie, jak można mieć zły nastrój. Dla niego ciąża to nie usprawiedliwienie i cały czas się dziwi, czemu jestem nerwowa nawet widząc naczynia w zlewie. No cóż, on nie będzie nigdy przez to przechodził, to się nie dowie jak to jest mieć takie wahania cały czas, ale przydałaby mi się nutka wyrozumiałości z jego strony.

Ja też śpię jak suseł. I mam straszny apetyt cały czas. Tylko bym jadła przez cały dzień, a potem spała :-D

Do góry