reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Emy ja dziś też źle spałam i śniły mi się nieprzyjemne rzeczy. Po moich ostatnich pochwałach na temat mojego dobrego samopoczucia muszę się ugryźć w język, bo dziś trochę boli mnie krzyż i jakaś taka poobijana się czuję, a w sumie wczoraj zbyt wiele nie robiłam, no może położyłam się spać później niż zwykle.
Mam nadzieję, że to nic złego..

też mi się straszne głupoty dziś śniły, a wczoraj mi się śniło, że byłam z D. u gina (a to prawda teraz 20.06 ma iść ze mną po raz pierwszy) i gin mi powiedział, że wszystko ok, serduszko ładnie bije, dzidź ma 11 cm (skąd mi się to wzięło?) i , że nie ma nic między nóżkami i nic już nie wyrośnie bo to dziewczynka. A my nawet jak wyszliśmy nie gadaliśmy nt. tego , że będziemy mieć dziewczynkę, tylko cały czas powtarzaliśmy, że zdrowe jest:)

Hej co do snów w ciąży to mogłabym zacząć jakieś książki pisać co za dziwne durnoty mi się snią to poemat....
Ostatnio sem że jestem u dentysty przychodzi lekarz ja patrze a to Tomasz Karolak ;D heeee jak powiedziałam mojemu Ł to mnie obsmiał ;)

A mi jak sie cos sni to przewaznie tego potem nie pamietam ale czasem snia mi sie tez glupoty o ktorych nawet chlopu nie gadam bo wiem ze bedzie sie smiac :-D
Gola a moze Ty to juz mialas proroczy sen :-D

Bryszka mnie teraz dretwienie brzucha zdarza sie sporadycznie, moze 2 razy w tygodniu, ale w pierwszej ciązy miałam to non stop, oraz skurcze jakby menstruacyjne. Wiec jesli jest to dla ciebie uciazliwe, albo czesto sie zdarza powiedz ginowi. Na pewno mozesz bezpiecznie brac MgB6 oraz NoSpe a to troche zlagodzi objawy, Moze byc tak ze takie uczucie bedzie ci towarzyszyc az do porodu - tak jak mnie w pierwszej ciąży. Ale nie musi :tak: T macica trenuje juz pewnie troszke skurcze, ale na chwile obecna wiele kobiet przez to przechodzi.

Jesli chodzi o sny to tez miewam koszmary i dziwne sny. Ale lepiej mi sie spi teraz odkad mam poduszke ortopedyczna no i podkladam poduche pod kolano zeby odciazyc biodra - bez tego ani rusz ;)
Zreszta czesto towarzysza mi bole plecow, nerek albo ciągniecie miesni brzucha wiec jak juz pisalam musze siedziec z poducha za plecami zeby bylo wygodnie.

Wczoraj miałam to tak naprawdę pierwszy raz a dodam że byłam tez strasznie zdenerwowana wczoraj i w tych nerwach tak mi zdrętwiało i do wieczora trzymało a dziś już nie mam tych objawów... może to te nerwy???? W każdym razie czytałam że to nie jest nic nadzwyczajnego w ciąży i wiele kobiet tak miewa

Bryszka a wiec obserwuj czy to czesciej sie zdarza. Zawsze dobrze miec w apteczce Nospe, bo najszybciej pomoze, albo chociaz Paracetamol - choc na mnie on nie dziala. Oczywiscie nie musisz brac lekow jesli uwazasz ze to uczucie ci nie przeszkadza ;) intuicja najlepiej ci podpowie.

reklama
Hej to znów ja jak zawsze z nowym problemem ;)
Mam pytanko czy miewacie takie.. jakby dretwienie brzucha bo mi właśnie dokucza ;( zawłaszcza z lewej strony pod sercem , i nie mam pojęcia cóż to może być... czy to juz jakieś skurcze??? to dopiero połowa 19 TC ;( Ehhh
moga to byc skurcze juz, jak sie zdenerwujesz to tez oze ci sie stawiac macica. Tak jak nimfi pisze, wez wowczas magnez albo no-spe i sie poloz na chwile albo sie staraj troche poruszac wowczas sie macica rozluznia. To normalne bo tak okolo 20 tc juz sie moga pojawiac tzw Braxtona-Nicksa skurcze:) nie boli przewaznie a macica zaczyna trenowac do porodu:) ale najlepiej pogadaj o tym z ginem.

Do góry