reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

dziewczyny mam nadzieję że wybaczycie mi lenistwo bo nie chce mi się czytać tych 62 stron żeby się czegoś dowiedzieć. Ale to chyba odpowiedni dział.
Tak więc jeśli pozwolicie to mam pytanie: niemal od początku ciąży mam coś w gardle to tak jakby mi katar po nim spływał jest to nie tylko nieprzyjemne ale też od tego często wymiotuję i zastanawiam się czy to tylko ja tak mam (czy to jakaś infekcja) czy to taka ciążowa dolegliwość. Do lekarza idę dopiero za tydzień a to staje się coraz bardziej uciążliwe.
Ma któraś jeszcze z was takie coś?

reklama
Hej lasencje, a ja zamierzam kupić i rogala - poduchę i spróbuję melisy. CZuję się dziś beznadziejnie, przeziębiona, łeb mnie boli, idę do wyrka zaraz....
buziaki:*

Na to ciągniecie miesni chyba nic nie mozna poradzic, bo miesnie sie rozszerzaja i tak juz raczej bedzie. Jak wiec mozna spac spokojniej w nocy? Sama nie wiem, bo przyznzam ze w pierwszej ciazy nie mialam problemow ze spaniem. Spalam mocno i długo.
Teraz Maciek mnie budzi, a jak już wstane to czuje te różne bóle i zasnąć trudniej.
Na ból kregosłupa pomogla mi poduszka ortopedyczna
PROFESJONALNA PODUSZKA ORTOPEDYCZNA SOFO 30x56x9cm (1638814679) - Aukcje internetowe Allegro
ot coś takiego...
Spanie z druga poduszka miedzy nogami tez cos pomaga, jednak ja nigdy nie lubilam spac tylko w jednej pozycji, bo to i ucho boli, i reka i pupa... Koszmar!

iwonka a czy czujesz coś jak gorzki czy metaliczny smak w ustach? bo cos takiego jest dolegliwoscia ciążowa, choc żadna mama nie pisala tutaj o tym zeby to miala. A czujesz do tego jakbyś miala zatkany nos? Bo jak to to mogloby byc infekcjjne np gronkowiec czy cos.

iwonka a czy czujesz coś jak gorzki czy metaliczny smak w ustach? bo cos takiego jest dolegliwoscia ciążowa, choc żadna mama nie pisala tutaj o tym zeby to miala. A czujesz do tego jakbyś miala zatkany nos? Bo jak to to mogloby byc infekcjjne np gronkowiec czy cos.

Nie, nosa zatkanego nie mam, czasami jakiś lekki katarek zazwyczaj rano ale pozatym nic. Nie ma to też żadnego smaku po prostu mi spływa po gardle, okropność. No cóż pewnie jutro pójdę do lekarza bo skoro nikt nie narzekał na to to to pewnie jakaś infekcja, niestety.
Dziękuję za odpowiedz.

Moze byc wlasnie infekcja. W ciąży łatwiej może sie coś przyplątać. Tak mysle ze powinnas dostac skierowanie do laryngologa i na jakis wymaz z gardla :tak:

Iwonka to co spływa Ci po tylnej ścianie gardła i wywołuje odruch wymiotny to najprawdopodobniej wydzielina z zatok. Możesz mieć zwykłe zapalenie zatok, nie pobolewa Cie czasem głowa? Możesz iść z tym nawet do rodzinnego, wymaz nie jest konieczny.

Moze byc wlasnie infekcja. W ciąży łatwiej może sie coś przyplątać. Tak mysle ze powinnas dostac skierowanie do laryngologa i na jakis wymaz z gardla :tak:

hehe, mieszkam w UK niestety a ty pewnie nie słyszałaś o angielskiej służbie zdrowia dla której jak już jesteś pół-umierający to dostajesz skierowanie do specjalisty ;-) w Pl to i owszem. dlatego szukam podpowiedzi na forum bo wy więcej wiecie niż te konowały. Tam trzeba iść z gotową diagnozą bo inaczej mnie zmyją ich stałym powiedzonkiem "to normalne w ciązy"

Iwonka to co spływa Ci po tylnej ścianie gardła i wywołuje odruch wymiotny to najprawdopodobniej wydzielina z zatok. Możesz mieć zwykłe zapalenie zatok, nie pobolewa Cie czasem głowa? Możesz iść z tym nawet do rodzinnego, wymaz nie jest konieczny.

Co do bólu głowy to mam je często zwłaszcza wieczorami jak już się położę do łóżka nie wspominając o migrenach ale bardziej myślałam o tym jako o objawach ciąży i przemęczeniu.
Jutro wybiorę się do lekarza jak tylko jakiegś wolnego znajdę.
Dziękuję, dzięki wam wiem że to nie jest "normalne w ciąży".

iwonka nie skojarzylam ze jestes z UK. W takim razie nie zazdroszcze. Mam rodzine w Angli no i oni musza jezdzic leczyc sie do Polski. A tam,... no wiesz jak jest, wspolczuje.

Iwonka-ja tak miałam przy infekcji górnych dróg oddechowych, która potem zajęła zatoki. Chyba powinnaś odwiedzić lekarza. Te bóle głowy pewnie też od zatok, raczej samo nie przejdzie. Ja musiałam przeleczyć. Trzymaj się.

reklama
Iwonka ja w poprzedniej ciąży miałam katar jakby alergiczny-choć nigdy na nic alergii nie miałam i lekarka mówiła, że to normalne, bo śluzówki w jakimś etapie ciąży inaczej pracują, ale u nie tylko to był wodnity katar nic więcej..

a dziewczyny gdzieś tu ktoś pisał o infekcji(grzybicy) pochwy..?? pozbyłyście się tego paskudztwa??jeżeli tak to czym sie leczłyście?? ja na początku dotałam Pimafucin globułki i krem było dobrze..po 3 dniach od skończonej kuracji powróciło.. teraz miałam globułki Nystatynę i też po kilku dniach wróciło..jak się skutecznie pozbyć tego paskudztwa??

Do góry