reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Hej dziewczyny potrzebuję pomocy
na ciele pojawiły mi się jakieś krostki... swędzą ale jest ich niewiele
nie jest to gwałtowna wysypka czy coś ale pojawiają się nowe co kilka godzin moje menu z dziś:
kawa inka z mlekiem(codziennie)
kilka truskawek(codziennie odkąd są na rynku)
kilka czere sni (j/w)
szklanka coli(zdarza się często)
spagetti samodzielnie zrobione....
więc na pokarmówkę mi to nie wyglda......
niektóre z krostek poswędziały i znikły
nie występują na twarzy

Słyszałam, że w ciąży mogą się pojawiać nowe alergie. Ja sama zaobserwowałam u siebie na pyłki i nie wiem co z tym zrobić teraz. Alergia może zniknąć po ciąży ale nie musi a to jest strasznie męczące... :O
Truskawki są dość silnym alergenem, a im częściej jesz tym może być z czasem gorsza reakcja organizmu (ja tak miałam z mandarynkami - jedna dziennie, a pod koniec tygodnia spuchnięta głowa). Przeleć się do lekarza, ja też zamierzam, mam nadzieję, że są jakieś bezpieczne leki na ciążowe alergie.

reklama
bryszka - myślę, że najlepiej skonsultować to z ginekologiem, najwyżej odeślę Cię do alergologa lub dermatologa. Ja bym tak zrobiła.

Biorę wapno mam dosłownie 5 takich krostek w tej chwili swędzą kiedy podrapię znikają a po kilku godzinach pojawia się kolejne kilka w innych miejscach
zauważyłam że gdy robi mi się naprawdę ciepło to dokuczają, więc siedzę sobie pod wentylatorkiem ;)
u nas w Olsztynie upały OD KILKU DNI PO 30 STOPNI ZERO DESZCZU CZY BURZ ;o

No wlasnie a moze to takie potówki? W ciąży upały bardziej dokuczaja a wiec pewnie i hormony maja w tym swoj udzial.

Hej dziewczyny potrzebuję pomocy
na ciele pojawiły mi się jakieś krostki... swędzą ale jest ich niewiele
nie jest to gwałtowna wysypka czy coś ale pojawiają się nowe co kilka godzin moje menu z dziś:
kawa inka z mlekiem(codziennie)
kilka truskawek(codziennie odkąd są na rynku)
kilka czere sni (j/w)
szklanka coli(zdarza się często)
spagetti samodzielnie zrobione....
więc na pokarmówkę mi to nie wyglda......
niektóre z krostek poswędziały i znikły
nie występują na twarzy

ja tez bym na owoce stawiala....albo slonce...a smarowalas sie czyms dziwnym czym sie nie smarowalas do tej pory???

ja upał znoszę koszmarnie, ciągle mi słabo, nie mogę długo stać, bo mi duszno i w głowie się kręci, nie ma to jak uroki ciąży :-)

Hej to znów ja jak zawsze z nowym problemem ;)
Mam pytanko czy miewacie takie.. jakby dretwienie brzucha bo mi właśnie dokucza ;( zawłaszcza z lewej strony pod sercem , i nie mam pojęcia cóż to może być... czy to juz jakieś skurcze??? to dopiero połowa 19 TC ;( Ehhh

reklama
Bryszka, moja koleżanka (jest teraz w 9mc-u) miala takie drętwienie, a kilka dni później pierwsze ruchy czuła, tak mi mówiła;-)

Do góry