reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Mnie też swędzą, a czasem jak się źle położę to bolą całe piersi. Na co dzień w ogóle nie odczuwam tego, głównie wieczorem albo rano.

Przyznam jeszcze ze bedac w pierwszej ciazy az do porodu nosilam staniki usztywniane i w czasie ciazy moje piersi bardzo zle sie w nich czuly. Teraz przerzucilam sie na miękkie bezszwowe i piersi czuja sie o wiele lepiej ;)

Takze polecam miekkie staniki. Moze pomoga.

Przyznam jeszcze ze bedac w pierwszej ciazy az do porodu nosilam staniki usztywniane i w czasie ciazy moje piersi bardzo zle sie w nich czuly. Teraz przerzucilam sie na miękkie bezszwowe i piersi czuja sie o wiele lepiej ;)

Takze polecam miekkie staniki. Moze pomoga.
Zapewne są komfortowe bardziej niż te sztywne ale moich piersi nie utrzyma taki stanik ;( teraz mam DD lub nawet E rozmiar więc biust miałabym u pasa ;)

Ja ma w tej chwili rozm D ale jakos sie trzymaja ;) Na pewno z nich nie zrezygnuje, bo to za duza wgoda dla mnie.

Ja noszę usztywniany stanik ale moje piersi mają się w nich dobrze bo mam dobrze dobrany. Nie ściska itp. Jest wszystko dobrze.
Na codzień po domu mogłabym chodzić w tych miękkich ale w goście do kogoś jechać bym się nie odważyła bo głupio bym się czuła w takim staniku.

Ja sie przezwyczailam po 2 msc uzywania go, a tez na poczatku czulam sie jakbym nic na piersiach nie miala :p Teraz widze same zalety. No i mam stanik wyprofilowany, taki ktory unosi piersi do gory. Na szczescie nie wisza jak flaczki...

Mnie też swędziała a nawet łuszczyła się skóra brodawek i kupiłam b.dobry krem z serii Babyderm właśnie do brodawek w Ross.....(nie chcę robić reklamy). Krem to właściwie maść, ma kolor żółty, ale składa się z naturalnych olejków i na tubce jest napisane, że nie szkodzi nawet Maleństwu w czasie karmienia piersią (nie trzeba go specjalnie usuwać),ale to na przyszłość :)
Polecam!

Mnie wczoraj i dziś w nocy umęczyły dwa ataki bólu podbrzusza... Ten ból z wieczora był bardzo kujący a ten nocny taki skurczowy jak przy dolegliwościach żołądkowych i jedyne lekarstwo to wstać z łóżka i się przejść choć odrobinkę, czy któraś z Was miała??? jutro zaczynam 17 tc to chyba za wcześnie na jakiekolwiek skurcze ;(

reklama
Bryszka ja tak miałam mnie męczyło kilka dni myślałam że wykituje a w nocy to masakra..najpierw w podbrzusze bolało a potem przeszło w górę piekło mnie bolało szok..z gin się kontaktowałam kazała brać no - spe zwykłą albo forte i nic po kilku dniach piekło mnie i w końcu okazało się że zgaga nawet nie wiedziałam co to bo nigdy nie miałam..a ja poza tym mam problemy z żołądkiem kazała kić len mielony i maalox bardzo mi pomógł i nadal go pije po nie przeszło mi jeszcze...

Do góry