reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

julieet dzięki za wskazówkę ;-) Nie wiedziałam, że tak nie wolno - nio, ale już obiecuję się poprawić :sorry:

reklama
nie ma za co :-)
jak chcesz coś dodać, to masz pod swoim postem 'edytuj' i wtedy dopisujesz, co chcesz :-)

Ja takze nie moge narzekac na samopoczucie,z kazdym dniem sie czuje lepiej,sennosc mnie juz nie meczy i dzien spokojnie przebrne bez drzemki :-D

Hej mam mały problemik
Od początku ciązy strasznie bolały mnie piersi..... nieprzespane noce itd i urosły choć małe nie były, koło 11-12 tc ból zmalał co podobno jest oki.. a teraz (16tc) znów bolą niemiłosiernie w nocy kazdy mój ruch mnie budzi i dalej rosną w stanik z miseczką D już przestają się mieścić, co jest uciążliwe bo jestem maleńka 155 cm wzrostu i przeszkadzają mi obciązają kręgosłup . Czy to normalne i właściwe że tak bolą? i czy duzo jeszcze urosną????:P bo już mnie przerażają!

Bryszka mnie tak bolą od początku nieprzerwanie:sorry2: Czas wymienić staniki na większe miseczki,ale pamiętaj aby w obwodzie były 5 sm mniejszy niż ty naprawdę masz,trochę to ciśnie,ale da się przyzwyczaić,a podtrzymuje ładnie piersi odciąża kręgosłup.

Mi właśnie od wczoraj strasznie plecy dokuczają,moze to tez wina staników,oby przeszło,bo jak mam się tak męczyć do końca to wykituję.W poprzedniej ciąży strasznie mnie bolały,ale chyba trochę później się to zaczęło.

Bryszka mnie tak bolą od początku nieprzerwanie:sorry2: Czas wymienić staniki na większe miseczki,ale pamiętaj aby w obwodzie były 5 sm mniejszy niż ty naprawdę masz,trochę to ciśnie,ale da się przyzwyczaić,a podtrzymuje ładnie piersi odciąża kręgosłup.

Mi właśnie od wczoraj strasznie plecy dokuczają,moze to tez wina staników,oby przeszło,bo jak mam się tak męczyć do końca to wykituję.W poprzedniej ciąży strasznie mnie bolały,ale chyba trochę później się to zaczęło.
Marzę by nasi faceci choć tydzień pocierpieli jak my ;) bóle piersi, głowy, smaczki, nie smaczki, wysiadający kręgosłup, i inne przywileje ciężarówek ;P

Ja na bol piersi stosuje krem Dax Cosmetics Perfecta Mama do pielegnacji biustu w czasie ciazy i karmienia. Zawiera wyciag z kapusty, mnie pomaga. Ale na wiekszy bol mozna stosowac liscie kapusty schlodzone w lodowce, tez jakos pomagaja ponoc choc ja nie stosowalam.

Mnie najbardziej bola brodawki. Mozna je smatowac oliwka, albo czyms w stylu Alantan, Linomag, albo specjalistycznymi kremami do brodawek.

mnie też bolą piersi i brodawki ale to czasem jak przytulam się do podusi albo mąż ściska :-D

reklama
mnie piersi poboloewaja w nocy:) ale generalnie nie mam znimi problemu, aczkolwiek musze zaczac zmieniac biustonosze bo powoli mi zaczynaja wyskkiwac ze starcy:D generalnie sutki mnie swedza;)

Do góry