reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Ja mam w ogóle "jaja" z nosem w okresie zimowo-wiosennym...

Bardzo pomaga np mocno mokry ręcznik na kaloryferze (można go skropić eukaliptusem)... a ja w ogóle nie znoszę jak kaloryfer jest włączony bo w nosie sucho jak na pustyni... i czyszczenie noska solą fizjologiczną...

A w ogóle na katar najlepsza jest tabaka... ale nie taka z tytoniem... w kiosku można kupić białą (snuffy weiss ozona): "wyrób beztytoniowy na bazie cukru winogronowego i mentholu"... kosztuje coś 6zł... ale doskonale czyści nos, dzięki mentholowi super się później oddycha...

Wydaje mi się, że cukier winogronowy i menthol nie jest niebezpieczny w naszym stanie...

Ja się dzięki temu odzwyczaiłam (jeszcze przed ciążą) od xylometazoliny (a brałam krople ponad rok kilka razy dziennie...) dla mnie rewelacja...

Ssabrinaa w czasie kataru moge spac tylko na takich grubych poduchach, inaczej nie zmróże oka przez cieknący katar.

Dzieki dziewczyny za rady i dzisiaj musze wprowadzic pewne zmiany w spaniu :-D no i zaczac jakas kuracje ;-)
Ja tak samo niecierpie spac kiedy kaloryfer jest wlaczony ,a w pokoju to musze miec chlodniej i przed spaniem zawsze wietrze pokuj :tak: jak jest za cieplo i do tego suche powietrze w pokoju to ja mam automatycznie po spaniu :tak:

Jednak podpytaj farmaceuty w aptece czy jest cos co moze ci pomoc. Moze jest jakis cudowny i bezpieczny środek ktory mozesz stosowac i miec katar z glowy :)

Ssabrinaa ja też mam po spaniu jak jest za ciepło wolałabym nawet się ubrać i nie palić, bo jak jest tak gorąco to człowiek się męczy mi to nie raz zdarzało się spać nagusa, bo mąż tak chajcował w kominku.

Dziewczyny która z was bierze luteine dopochwowo?? Chciałam się spytać, czy po paru godzinach od włożenia wycieka wam trochę rozpuszczonej tej tabletki, ja jak ją biorę to oczywiście leże, ale po jakimś czasie jak chodzę, to częśc spływa to normalne, biorę po 2 tabletki dwa razy dziennie..
Z tego co wiem ty chyba Nimfii je bierzesz jak możesz proszę o odp

Tez tak mysle ze jesli podpytam w aptece to na pewno mi cos doradza co bede mogla uzywac :tak: ale do apteki to jutro podejde bo dzisiaj juz mi sie nie chce zbytnio isc.....
A mnie cos meczy spanie, w nocy malo spalam a rano tez wstalam kolo 8 a potem tylko lezalam godzinke:-) moj A. poszedl na silownie wiec chyba sie pojde zdrzemnac na 1h :-D a potem obiadek zrobie :-D;-)
A i co jeszcze mnie dopadlo zaparcia :-( jem codziennie jablka,sliwki i pije duzo wody i kurcze raz tak a raz tak no ale takie uroki ciazy ;-)

reklama
kasiente grafitacja dobre hehe :) i prawdziwe ...

Ssabrinaa ja też niestety miałam problem z zaparciami a teraz to już masakre czasem mam przydałby się jakiś specifik :p

Do góry