reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Onanana- ja biorę, bo trzy razy poroniłam i lekarz mówi, że lepiej dmuchać na zimne, a to normalne, że białe czasem na palcu zostaję.
Nimfii - pewnie i racja po to też mi kazał brać dwie to zawsze coś na pewno tam zostanie ...
A tak wcześniej brałam duphaston, ale lekarz zapisał mi luteine powiedział, że ma podobne dzałanie, a jest tańsza, bo na recepte jedno opakowanie luteiny kosztuje mnie 3,20zł 30tal po 50 mg a duphastonu 45zł 20tabl po 10mg

reklama
Moze nie bedzie tak zle pozniej,moze to tylko teraz tak przez zwiekszone hormony itd ale raczej nie mialabym wiekszej nadzieii na znikniecie zaparc :oo2:
Dzisiaj w nocy juz mi sie lepiej spalo pod glowa wyzej, wieczorkiem przed spaniem zrobilam sobie inhalacje i pomoglo troszke:tak: No ale dziewczyny jak nie urok to sraczka na wieczor poczulam ze pokazuje mi sie opryszczka :eek: no i jest :-( jestem poprostu zalamana jak nie jedno to drugie :-(
kup sobie plasterki. Moim zdaniem najbardziej higieniczne bo tylko przy zmianie plasterka masz kontakt z opryszczka. Saraj sie nie dotykac i myc rece i nie dotykac miejsc intymnych bo wirus moze sie przeniesc na narzdy plciowe a to niebezpieczne dla ciazy.

ja biore duphaston. Drogi jak cholera ale jakos bardziej mu ufam. Stresowalabym sie tym uczuciem wilgoci po dowcipnej luteinie. A tak mam spokoj;) pewnie tak do konca trymestru bede go brala. Ale za tydzien do gina to zobacze co tam z kluskiem sie dzieje w srodku:)

Tez cos o tej opryszce slyszalam ze wlasnie w ciazy trzeba uwazac zeby sie nie przenioslo zwlaszcza na miejsca intymne ,staram sie tego nie dotykac a jak smaruje to nie palcem tylko paleczkami a no i raczki myje,myje :-D

Kasiente w sumie to dowcipna luteina ma więcej mg od duphastonu, także mi się wydaję, że nie ma różnicy tyle, że trzeba inaczej ją brać, ale chociaż wtedy leże w łóżku i odpoczywam, bo tak to ciężko mi do niego iść już mam go dośc to łóżko mnie dobija już się tyle na leżałam, ale cóź trzeba odpoczywać dla dobra fasolki.

Luteina ma mieć takie samo zastosowanie jak duphaston. Straszna rozbierznosc w cenie miedzy tymi lekami.
Ja luteine biore na zapobieganie skurczom macicy. 1tabl 2 razy dziennie wystarcza, wiec zapewne przestane to brac pod koniec trymestru.

reklama
Julieet właśnie tak mi lekarz powiedział, że dlatego jest taka cena między tymi lekami, a mają to samo zastosowanie.

Do góry