reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

agutek po tym jak napisalas o alergii dostalam olśnienia :-) moge barać Calcium i jesli pomoże to choć coś bede na oczy widziala, bo na razie to bardzo mnie pieką i łzawią.

Polknelam Calcium i czekam na efekty.

W tym tygodniu choroba jest mi bardzo nie na reke bo mam jeszcze dwie prace do napisania na soboet do szkoly :nerd:

Sara tyle szczescia w nieszczesciu że Maciek też jeszcze chory i sam najchetniej siedzialby caly czas w lozku :tak:
Tylko już brak mi sił do niego nieraz, bo caly czas za mna chodzi, gdy chce isc do łazienki, do kuchni itp nie odstepuje mnie na krok. Po cichu przyznam że marzy mi się dzien spokoju i samotności w domu, bo tylko wtedy mam okazje wypocząć :dry:

reklama
Ja właśnie miałam alergie jak mój mąż przynosił drzewo do kominka z brzozy myślałam, że się wykończe ciągle tylko kichanie i w życiu bym się nie spodziewała, że mnie brzoza uczuli teraz palimy czym inny i spokój.

ja dzis okropne mdlosci i migrena:/ no i zmulona jestem..spalam dwie godziny...masakra;) no i pewnie o 21 tez padne jak codziennie;)

A ja nie wiem od czego mam alergie i to najgorsze :( Podobno powinnam dostac skierowanie do alergologa, bo zwykle badania nic nie wykazuja, a mialam ich robione mnustwo.

a wiesz czasem tak jest ze nagle sie zjawia alergia chociaz przez cale zycie nic sie nie dzialo....ja tak pare lat temu zaczelam miec alergie na koty. Masakra!

Alergia to makabra, sama cos o tym wiem, nigdy nie mialam alergii a od 4 lat cos mi sie przyplatalo i nikt nie wie na co. Juz robilam badania ale nic nie wykazaly a kilka razy mi sie zdarzylo ze dostalam taki atak alergii ze spuchly mi tak oczy ze nic nie widzialam, zaczelo mi puchnac w ustach i mialam problemy z oddychaniem, raz nawet wyladowalam z tym w szpitalu. Teraz ciagle mam hydrokortyzon ze soba ale w ciazy tego nie wolno lykac wiec sie tylko modle zeby mi sie nic nie przyplatalo przez te 9 miesiecy. Lzawiace oczy i cieknacy nos jeszcze da sie przezyc ale jak zaczyna sie puchnac to przestaje byc smieszne, wiec zycze nam wszystkim zeby alergie nas omijaly.

Ja to dzisaj w nocy masakrycznie ciągle przewracałam się z boku na bok, normalnie plecy mnie bolą od tego spania, zawsze spałam na brzuchu i teraz to jest dla mnie problem, a już nie wspomnę o latataniu do łaźienki siusiu normalnie chyba z 5 razy w nocy potrafię iść i żeby to jeszcze dużo było a to jak kot napłakał.

Moja alergia raczej od lat jest ta sama, tylko nieokreślona. Katar alergiczny u mnie wyglada tak ze oczy łzawia mi caly czas i niemal nie moge ich otwierac, bo mie piecze i łaskocze - trwa to 2-3 dni. Tak samo z nosem - zatkany aż po same zatoki, cokolwiek stosuje nie pomaga(może na chwile), a wydmuchiwanie nosa w chusteczke tylko poteguje nieprzyjemne uczucie łaskotania i swędzenia.
Jak byłam dzieckiem to lekarze uznali mnie za alergika, jednak baradnia krwi ani laryngologiczne nic nie wykazały. Laryngologiczne robiłam dlatego ze nieraz puchła mi szyja że lekarze co chwila myśleli że przechodze świnkę. Z gardłem męcze się tak samo długo, a to anginy, a to kaszel i zapalenie.
Możnaby tylko podejrzewac ze ma to związek z pyleniem się kwiatów, bo najczesciej dopada mnie to na wiosne i w jesieni, gdy już przyroda umiera. A gardło to najpewniej kandydoza, jednak tez nie udalo mi sie jej zaleczyć.

reklama
nimfii a nie robiłaś testów?
Ja też jestem alregikiem i to juz od dawna ,gdzies od 17 roku życia.Mam alergię na roztocza ,bylicę,trawy,zboża i kota.1,5 roku temu zaczęłam sie odczulać i musze przyznać,ze przynosiło to rezultaty,a teraz musiałam przerwać,bo w ciąży nie wolno stosować tych szczepionek.U alergogola jeszcze nie byłam,bo jakoś zawsze brak czasu,więc jeszcze nie wiedza czemu nie przychodzę.

Do góry