reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Sara na tak mocne mdłości bym polecala Prental Complex ktory zawiera imbir i lagodzi te mdłosci. Może zadziala. Albo witamina B6 - w razie wątpliwosci podpytac lekraz co on mysli o lykaniu MgB6 - już jedna tabletka zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na wit B6 ktora także pomaga zniesc mdłosci czy wymioty.

Podjadaj cokolwiek dasz rade. Suche pokarmy nie powinny cie mdlić :)
Przez pierwsza ciaze przez caly I trymestr nie przytylam nic. Lekarz myslalm ze mam jadlowstret, ale tak nie było. Jesli wyniki krwi beda ok, to zapewne nic złego sie niedzieje. Tylko nie zapominaj o braniu witamin :)

reklama
Nimfii ja wystarczy, że powiesze pranie i jestem zmachana jak stara babcia, ledwo powietrze łapie ...,ale dokładnie tak samo muszę się położyć choćby na 15 min, bo jak nie to brzuch mnie boli, najgorzej to narzekam na jajniki kują czasem jak głupie chociaż już mniej jak na początku.

ale się rozpisałyście od wczoraj :)...

Widzę, że nie tylko ja wywalam na narty, jak sama nie mogę jechać... mój się wybiera pod koniec kwietnia i powiedziałam, że ma jechać i tyle, byliśmy już w tym roku razem (stamtąd przywieźliśmy sobie malucha, haha) to wytrzymam.
Ale zaplanowaliśmy sobie wyjazd do Sztokholmu na maj, tylko we dwoje, jako naszą ostatnią wspólną wyprawę (no, nie wiadomo kiedy teraz pojedziemy gdzieś we dwójkę).
hehe my też przywieźliśmy potomka z nart styczniowo-lutowych, a razem planujemy wyjechać na weekend koło bożego ciała :)

do 5/6 tyg nie wiedziałam, że jestem w ciąży, intensywnie ćwiczyłam na siłowni - codziennie, umyłam okna u siebie i u rodziców (a troche tego było), byłam na ostrej diecie, ale czułam się ok... jak się dowiedziałam, to w ciągu tygodnia zaczęłam czuć się źle - nie wiem czy to autosugestia, ale teraz nie jestem w stanie wyodkurzać, a jak dojdę na parking do auta to już jestem zmęczona, wbiegałam na drugie piętro po 2-3 schody a teraz ledwo się dowlokę i umieram :) ... teraz w 8 tc serio się nie poznaję..

Nimfii ja wystarczy, że powiesze pranie i jestem zmachana jak stara babcia, ledwo powietrze łapie ...,ale dokładnie tak samo muszę się położyć choćby na 15 min, bo jak nie to brzuch mnie boli, najgorzej to narzekam na jajniki kują czasem jak głupie chociaż już mniej jak na początku.

ja bym na twoim miejscu i po takich przejsciach raczej nie bawila sie w wieszanie prania ani inny podobny wysilek. Tym bardziej jesli cie brzuch potem boli. I kluja jajniki.

a ja słyszałam, że przy ostrych mdłościach można brać jakieś czopki, nazwy niestety nie pamiętam, ale wiem że coś takiego na pewno istnieje, może warto podpytać lekarza?

brakiem kondycji się nie przejmujcie, ja absolutnie nie mogę szybko iść i rozmawiać hehe, cała jestem wtedy zasapana i zdyszana, masakra!

he he dziewczyny, ja jak wchodzę po schodach i dodatkowo gadam to jest masakra, dyszę jak jakas babuszka hehe
Poza tym z objawów to piersi, kłucia jajników szczególnie jak szybko wstanę a mdłości w sumie bardzo słabiutkie i tylko jak głodna jestem, więc zawsze staram się mieć coś do przekąszenia:)

Cynamonowa, ja się dowiedziałam w 4 tygodniu ciąży (czyli 2tyg po zapłodnieniu) i nie dość, że spodziewałam się ciąży bo okres mi się spóźnił, to jeszcze okazało się, że do zapłodnienia doszło po terminie okresu :-D A po pozytywnym wyniku testu zaczęłam wcinać jak głupia, aż się znajomi na mnie dziwnie patrzyli, co tak zjadam (były pytania o ciążę nawet, ale na tym etapie zbywałam je śmiechem :-D). A potem zaraz ból pleców i zaraz czułam się gorzej. Ciekawa jestem, czy to nasze wkręcanie tak działa.

reklama
Ja tam też lubie ziemniaczki z masełkiem na obiad i koperek jeszcze ostatnio już kupiłam mniam... W sumie najgorzej jak człowiek muli i nie może zwymiotwać strasznie się męczy wtedy ja tak mam niestety.

Do góry