reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Zwiekszona ilosc sluzu to raczej sprawa fizjologiczna i naturalna pod koniec ciąży :)
Akurat ja przy pierwszym porodzie w ogole nie zaobserwowalam czopa śluzowego przebarwionego krwia. Ani innych plamek krwi przed czy w trakcie porodu. Także róznie z tym bywa. Jak sie szyjka rozwiera to czasem towarzyszy krwawe zabarwienie, ale jak widac po mnie to nie jest regułą.

reklama
Ja też ale to już od kilku tygodni-jak zapomnę o wkładce to zaraz panikuję czując "coś mokrego" a to stary znajomy białawy śluzik ;-)

Ostatnia edycja:
Ja też mam o wiele więcej wydzieliny, muszę przyznać, że raz siedząc w samych gatkach na prześcieradle sporo mi wyleciało i musiałam potem zmieniać pościel :szok:

Odbiegając od tematu "śluzowego", to mój Mały ma dziś wyjątkowo "czkawkowy"dzień.
Ma dziś chyba już po raz 4 czy 5 :-)
Jak często wasze dzieciny czkają, bo zaczyna mnie martwić ta jego dolegliwość.

Ale czkawka chyba nie jest niczym nieprzyjemnym dla malucha, prawda? Ja też czuję dość często, ale chyba nie jest to powód do niepokoju, tylko bąble ćwiczą sobie płucka :)

reklama
Do góry