reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Dzięki dziewczyny za uspokojenie. Niby czytałam, że to nic groźnego, jednak jak jest tak jak dziś, to zastanawiam się, czemu on aż tak łapczywie pije te wody :-)

reklama
Odbiegając od tematu "śluzowego", to mój Mały ma dziś wyjątkowo "czkawkowy"dzień.
Ma dziś chyba już po raz 4 czy 5 :-)
Jak często wasze dzieciny czkają, bo zaczyna mnie martwić ta jego dolegliwość.

Tez czytalam ze czkawki nie sa groźne dla maluszka, to normalny etap rozwoju. Moj chyba tez ze 4 razy dziennie ma czkawke.

Czkawka moze byc utrapieniem dopiero po porodzie. Pamietam jak Maciek sie złoscił gdy ją mial, a ja naprawde nieraz nie moglam mu pomoc sie jej pozbyć.

Odbiegając od tematu "śluzowego", to mój Mały ma dziś wyjątkowo "czkawkowy"dzień.
Ma dziś chyba już po raz 4 czy 5 :-)
Jak często wasze dzieciny czkają, bo zaczyna mnie martwić ta jego dolegliwość.
Kochana tak 4-5 razy na dobę to standard a mój potrafi mieć ją i 7-8 razy!!!! Mało tego mojego kuzyna dziewczyna urodziła w lipcu i najlepsze jest to że jej mały po urodzeniu miała też ciągle czkawkę dopiero jak dostawał cycka to przechodziło ;) ale nie było to ponoć nic niepokojącego, więc się nie zamartwiaj

Kochane, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale nie mam kiedy przeczytać całego wątku o dolegliwościach, więc pytam...Od paru dni zaczęły mnie boleć piersi...Ból jest taki jak na początku ciąży. Z tym, że nie pamiętam żeby mnie bolały przed pierwszym porodem...Czy któraś jeszcze tak ma?

:-) kachutka oczywiście ja tak mam!:-D

Już sie sama zaczęłam śmiac do siebie jak przeczytałam to pytanie i stwierdziłam, ze ten objaw też mnie dotyczy:tak:

A tak serio to od jakiegoś czasu właśnie mnie bolą piersi okropnie, z dnia na dzień coraz częściej i mocniej. I zaczęły pojawiać sie kropelki;-)

Mnie piersi bolaly sporadycznie. smarowalam wtedy kremem pielgnacyjnym z Dax Cosmetics Perfecta Mama i przynosilo szybka ulge :tak:

W tym ostatnim tygodniu brodawki mam bardziej wrazliwe. Nieraz czuje pobolewanie nawet od wkladek laktacyjnych, czy od dotyku :tak:

Margana Ja mam tak samo! Z dnia na dzień są bardziej bolesne. Smaruję kremem farmaceris dla kobiet w ciąży i ale bolą i tak. I również pojawiają się kropelki siary...No cóż, mleczko się produkuje;-)

Dziewczyny, mnie też sutki bolą bardziej ,siarę miałam od ok 3 m-ca a teraz od kilku tygodni bardzo rzadko, czasem kilka kropelek - a wcześniej rano po nocy miałam wielkie mokre plamy na piżamie.

reklama
Siarę to ja już mam od 15 tyg więc się przyzwyczaiłam..:-D
A co do bólu to nie odczuwam od jakiegoś czasu sutki smaruję a raczej hartuję maścią maltan bo w ulotce jest napisane że można przed porodem smarować...

Do góry