reklama
ja sosik pomidorowy robie tak : pol litra bulionu rozprowadzac koncentratem pomidorowym i przyprawiam. W rondelku rozpuszczam lyzke masla i zasmazam na niej lyzke maki, potem wlewam sos i mieszam az sie ladnie polaczy.Mozesz dodac tez pomidory z puszki.
zdrowsze będzie jak wlejesz koncentrat do rosołku;-) i zaciągniesz troszkę mąką, a jak robisz te pulpeciki co ja napisałam to chyba nie będziesz musiała zagęeszczac , bo one są obtoczone w mące i powinno to wystarczyc.no to dzis robie pulpeciki tylko jak mam zrobic ten sos pomidorowy do rosolku wlac koncentrat czy moge taki z torebki zrobic i hani troszke podac
jak robisz ta mase bo wstyd sie przyznac ale ja w zyciu mielonego nie robilam co do miesa dodajesz jajko surowe i cebulke i obtaczasz w mace to wszystko????A ja proponuje pulpeciki w sosie własnym. Dla Hanifki idealne.
Robisz wszystko tak jak na mielone tylko bardziej ścisłą masę i nie obtaczasz w bułce tylko w mące i wkładasz powolutku na wrzątek rosołu lub wody . Gotujesz na małym ogniu około 15 min, tak żeby sie nie rozwaliły. możesz potem dodac koncentrat pomidorowy do tego sosu, albo i nie. Wedle upodobania. Z młodymi ziemniaczkami mniam mniam.
jak robisz ta mase bo wstyd sie przyznac ale ja w zyciu mielonego nie robilam co do miesa dodajesz jajko surowe i cebulke i obtaczasz w mace to wszystko????
jeszcze do środka bułkę lu kawałek chleba pszennego, wcześniej namaczam w wodzie. i jak pisałaś 2jajka surowe, cebulkę , lekki przyprawy i tą bułkę. a jak nie bedzie za bardzo ścisłe to dosypujesz troszkę bułki tartej do środka. Ważna: wkładasz na gotujący sie wywar
izabela352
Fanka BB :)
tak pisalyscie na innym watku o zdrowym jedzeniu... moze znacie jakies latwe i zdrowe przepisy? (oj chyba znowu nam hrudzia watek zdominuje ;-))
Nie, nie moja droga, nie zdominuje, bo ja w zwiazku z tym ze mieszkam sama gotuje sobie bardzo proste dania wiec nie mam sie czym chwalic np fasolka gotowana z kielakmi i do tego salata z sosem winegret i to wsio.tak pisalyscie na innym watku o zdrowym jedzeniu... moze znacie jakies latwe i zdrowe przepisy? (oj chyba znowu nam hrudzia watek zdominuje ;-))
Ale na przyjazd szwagierki robie kapustke zasmazana, leczo i zapiekanke z cukini z feta.:-) Bo bardzo luuuubie gotowac i bede mogal sie wyzyc:-)
Ja uwielbiam podsmazone filety kurczaka na odrobinie oliwy. Do tego robie podklad czyli salaty roznego rodzaju, pokrojona cebulka i pomidorki. Cieplego kurczaczka wykladam na to i zalewam jakims sosikiem zimym.
Jako zdrowa przekaske lubie nadziewane pomidory twarozkiem ze szczypiorkiem.
Jako zdrowa przekaske lubie nadziewane pomidory twarozkiem ze szczypiorkiem.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Jestem w amoku zaprawowym i szukam dobrego przepisu na buraczki. Ale na słodko!! Uwielbiam,ale w zeszłym roku robiłam z przepisu "na oko" i to nie było to co u mojej babci.
Podziel się: