reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

wyjsc wyszla ale jeszcze nie smazylam i nie jadlam czekam na meza az z pracy wroci to dam znac jak smakuja

reklama
KOTLETY Z MIESA I KASZY

Nigdy nie lubilam kaszy jeczmiennej czy gryczanej, ale jak zobaczylam przepis na te kotlety, to musialam ich sprobowac, sa pyszne- POLECAM!

2/3 szklanki kaszy jeczmiennej lub gryczanej
250 gram miesa mielonego gotowanego (dalam pol wieprzowego pol wolowego)
marchewka
pietruszka
2 jajka
duza cebula
troche zieleniny (w moim przypadku koperek)
bulka tarta

Kasze ugotowac na sypko. Pietruszke z marchewka oskubac i ugotowac do miekkosci. Zmielic razem (przepuscic przez maszynke lub dac do robota kuchennego) kasze, mieso i marchewke z pietruszka. Wbic do powstalej masy jajka, dodac zieleninke, pokrojona w malutka kosteczke cebulke (mozna ja wczesniej podsmazyc, ja tego nie robilam) oraz sol i pieprz. Razem wszystko wymieszac, formowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej i usmazyc na zloto. Ja podalam je w sosie grzybowym i posypalam obficie koperkiem :-)

Jak sie robi zupe pomidorowa moge prosic jakis przepis ak wy robicie bo wstyd sie przyznac ale jeszcze w zyci nie robilam a chcialabym

zrobilam dzis meksykanska zupke - Przepyszna :-)

klavell ja robie tak: Gotuje rosolek tzn na jakies 2,5 litra wody wrzucam cokolwiek z kurczaka,zagotowuje, odlewam pierwsza wode i zagotowuje znowu(nie lubie tlustego rosolu) i dorzucam cebulke, troche pora, jakas zieleninke, marchewke, troche selera, 2 listki laurowe i ziarna pieprzu.Wszystko zagotowuje i odsaczam. Teraz rozrabiasz z tego pomidorowke tzn dajesz do powstalego rosolku koncentrant pomidorowy i przyprawiasz sola pieprzem. Ja zawsze daje jeszcze lyzke smietany z odrobina maki, zeby troszke sie zagescila zupka, bo pomidorowa lubie gestsza. Do tego ryz lub makaron z mieskiem z kurczaczka.
To jest taka doooobra pomidorowa, ale mozesz zrobic tez wersje szybsza tzn zamiast gotowac rosol uzyc kostki bulionowej :-)

Dziewczyny znacie jakiś przepis prosty i nieczasochłonny na sernik na zimno- wczoraj takiej ochoty nabrałam na taki serniczek z truskaweczkami, ze masakra. Kiedyś gdzieś miałam taki przepis, ale jak sie ma trzyma rzeczy na dwa domy to czasami ciężko dojść do ładu:baffled:

reklama
Do góry