Miecho, kochana...ryby odpadaja...moje towarzystwo meskie gardzi rybasalatka sledziowa larci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Czyli zrobiłaś coś na wzór oponekzrobilam dzisiaj pyszne racuchy. do ciasta, oprocz jablek, dodalam bialy ser. pycha! nawet piotrus sie zalapal.
To nie ja podawałamA ja pieknie poprosze o ten przepis na salatke gyros.:-):-):-)( Majandra to ty go podawalas?) W sobote urzadzam imieniny dla przyjaciol i musze zrobic cos dla plci brzydkiej, najlepiej z miechem.
Macie jakies sparwdzone miesne przepisy przekaskowe?
izabela352
Fanka BB :)
no... chyba. tylko, ze dalam i ser i jablka. czyli cos jak oponoracuchyCzyli zrobiłaś coś na wzór oponek
iza zawstydzasz mnie :-) az tak ci zasmakowala?Ciesze sie!Robie ja na weekend. A mi racuchy NIGDY nien wychodza, mozesz napisac jakie proporcje robisz ciasta?
hruda proponuje salatke meksykanska z kurczakiem(kurczak,kukurydza,czerwona fasola,papryka,majonez, troche konsentratu pomidorowego,sol i duzo pieprzu) albo tradycyjnie salatka z kurczaka,troche podsmazonych pieczarek, ananas ewentualnie, kukurydza, jajko, majonez sol, pieprz.
jako przekaske miesna(jesli nie salatka), to zrobilabym malutkie pulpeciki na ostro z miesa mielonego i ponadziewala jako koreczki z oliwka,serkiem, kawalkiem brzoskwini lub papryczka na ostro. Oliwke mozesz dac do srodka pulpecika. Koreczki zawsze sa najlepsze na imprezkach.
hruda proponuje salatke meksykanska z kurczakiem(kurczak,kukurydza,czerwona fasola,papryka,majonez, troche konsentratu pomidorowego,sol i duzo pieprzu) albo tradycyjnie salatka z kurczaka,troche podsmazonych pieczarek, ananas ewentualnie, kukurydza, jajko, majonez sol, pieprz.
jako przekaske miesna(jesli nie salatka), to zrobilabym malutkie pulpeciki na ostro z miesa mielonego i ponadziewala jako koreczki z oliwka,serkiem, kawalkiem brzoskwini lub papryczka na ostro. Oliwke mozesz dac do srodka pulpecika. Koreczki zawsze sa najlepsze na imprezkach.
Ostatnia edycja:
No i tak zrobie! a kurczak najlepiej zgrilowany?iza zawstydzasz mnie :-) az tak ci zasmakowala?Ciesze sie!Robie ja na weekend. A mi racuchy NIGDY nien wychodza, mozesz napisac jakie proporcje robisz ciasta?
hruda proponuje salatke meksykanska z kurczakiem(kurczak,kukurydza,czerwona fasola,papryka,majonez, troche konsentratu pomidorowego,sol i duzo pieprzu) albo tradycyjnie salatka z kurczaka,troche podsmazonych pieczarek, ananas ewentualnie, kukurydza, jajko, majonez sol, pieprz
Chyba Klavell proponowala te slatke gyros...Klavell hop hop?
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Hruda masz tutaj przepis ze zdjeciami Sałatka „Gyros” » Notatki » Łukasz Więcek - fotografia oczyma fotografa
hruda wszystko jedno, ale zgrilowany najsmaczniejszy.
A ja zadam gluuupie pytanie. Nalesniki ze slodkim serkiem. Ok...jak bylam mala, to mi mama robila je. Bede jutro w Pl sklepie i kupie twarozek i tak sobie wymyslilam, ze mam ochote na takie nalesniki. Ale co sie robi z tym twarozkiem dalej?Z jakims serkiem sie go miesza?Cukrem?Jestem pewna, ze mama dodawala jajko do tego farszu i zapiekala.Niech ktos mi powie po kolei.Wlasciwie moglabym sie spytac mamy, ale to takie proste,ze az smieszne
A dzis robie na obiad:
kolorowy makaron wstazki, pokrojone pomidory, podsmazona papryka z czerwona cebulka, kawalki kurczaka, feta i wszystko zalane sosem carbonara.
A ja zadam gluuupie pytanie. Nalesniki ze slodkim serkiem. Ok...jak bylam mala, to mi mama robila je. Bede jutro w Pl sklepie i kupie twarozek i tak sobie wymyslilam, ze mam ochote na takie nalesniki. Ale co sie robi z tym twarozkiem dalej?Z jakims serkiem sie go miesza?Cukrem?Jestem pewna, ze mama dodawala jajko do tego farszu i zapiekala.Niech ktos mi powie po kolei.Wlasciwie moglabym sie spytac mamy, ale to takie proste,ze az smieszne
A dzis robie na obiad:
kolorowy makaron wstazki, pokrojone pomidory, podsmazona papryka z czerwona cebulka, kawalki kurczaka, feta i wszystko zalane sosem carbonara.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja gniotę twaróg widelcem, trochę cukru, ciutkę waniliowego, żółtko. Moja teściowa dodaje jeszcze sparzone rodzynki.Niech ktos mi powie po kolei. .
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Miecho, kochana...ryby odpadaja...moje towarzystwo meskie gardzi ryba
pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj podsmażone pieczarki, jajko, sól pieprz do smaku. Na patelni formuj placuszki jak np. placki ziemniaczane.
1 filet piersi przekrój w poprzek, posól, popieprz, smarnij majonezem, na to oregano i bazylia. Na to podsmażone pieczrki z cebulką. To układasz na blaszce posmarowanej olejem i na 20 min do piekarnika. Na sam koniec przykrywasz takie mini pizze serem i jeszcze na 5min aż się ser rozpuści.
Pierś zmielić, posolić, popieprzyć, trochę śmietany słodkiej. Formować takie jakby klopsiki-wałeczki, obkulać, np. w płatkach kukurydzianych i smażyć na patelni. Bardzo delikatne miąsko.
reklama
izabela352
Fanka BB :)
az tak mi smakowala! a co do racuchow- nie pomoge ci bo wszystko robie na oko. ale jak bede robila nstepnym razem to zapisze ile czego daje i ci napisze.iza zawstydzasz mnie :-) az tak ci zasmakowala?Ciesze sie!Robie ja na weekend. A mi racuchy NIGDY nien wychodza, mozesz napisac jakie proporcje robisz ciasta?
ja gniote ser, dodaje smietane i cukier. i tyle.Ja gniotę twaróg widelcem, trochę cukru, ciutkę waniliowego, żółtko. Moja teściowa dodaje jeszcze sparzone rodzynki.
Podziel się: