reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
zrobilam dzisiaj pyszne racuchy. do ciasta, oprocz jablek, dodalam bialy ser. pycha! nawet piotrus sie zalapal. :tak:
Czyli zrobiłaś coś na wzór oponek

A ja pieknie poprosze o ten przepis na salatke gyros.:-):-):-)( Majandra to ty go podawalas?) W sobote urzadzam imieniny dla przyjaciol i musze zrobic cos dla plci brzydkiej, najlepiej z miechem.
Macie jakies sparwdzone miesne przepisy przekaskowe?
To nie ja podawałam:no:

iza zawstydzasz mnie :-) az tak ci zasmakowala?Ciesze sie!Robie ja na weekend. A mi racuchy NIGDY nien wychodza, mozesz napisac jakie proporcje robisz ciasta?

hruda proponuje salatke meksykanska z kurczakiem(kurczak,kukurydza,czerwona fasola,papryka,majonez, troche konsentratu pomidorowego,sol i duzo pieprzu) albo tradycyjnie salatka z kurczaka,troche podsmazonych pieczarek, ananas ewentualnie, kukurydza, jajko, majonez sol, pieprz.
jako przekaske miesna(jesli nie salatka), to zrobilabym malutkie pulpeciki na ostro z miesa mielonego i ponadziewala jako koreczki z oliwka,serkiem, kawalkiem brzoskwini lub papryczka na ostro. Oliwke mozesz dac do srodka pulpecika. Koreczki zawsze sa najlepsze na imprezkach.

Ostatnia edycja:
iza zawstydzasz mnie :-) az tak ci zasmakowala?Ciesze sie!Robie ja na weekend. A mi racuchy NIGDY nien wychodza, mozesz napisac jakie proporcje robisz ciasta?

hruda proponuje salatke meksykanska z kurczakiem(kurczak,kukurydza,czerwona fasola,papryka,majonez, troche konsentratu pomidorowego,sol i duzo pieprzu) albo tradycyjnie salatka z kurczaka,troche podsmazonych pieczarek, ananas ewentualnie, kukurydza, jajko, majonez sol, pieprz
No i tak zrobie! a kurczak najlepiej zgrilowany?
Chyba Klavell proponowala te slatke gyros...Klavell hop hop?

hruda wszystko jedno, ale zgrilowany najsmaczniejszy.

A ja zadam gluuupie pytanie. Nalesniki ze slodkim serkiem. Ok...jak bylam mala, to mi mama robila je. Bede jutro w Pl sklepie i kupie twarozek i tak sobie wymyslilam, ze mam ochote na takie nalesniki. Ale co sie robi z tym twarozkiem dalej?Z jakims serkiem sie go miesza?Cukrem?Jestem pewna, ze mama dodawala jajko do tego farszu i zapiekala.Niech ktos mi powie po kolei.Wlasciwie moglabym sie spytac mamy, ale to takie proste,ze az smieszne:p

A dzis robie na obiad:
kolorowy makaron wstazki, pokrojone pomidory, podsmazona papryka z czerwona cebulka, kawalki kurczaka, feta i wszystko zalane sosem carbonara.

Miecho, kochana...ryby odpadaja...moje towarzystwo meskie gardzi ryba:wściekła/y::baffled:

pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj podsmażone pieczarki, jajko, sól pieprz do smaku. Na patelni formuj placuszki jak np. placki ziemniaczane.

1 filet piersi przekrój w poprzek, posól, popieprz, smarnij majonezem, na to oregano i bazylia. Na to podsmażone pieczrki z cebulką. To układasz na blaszce posmarowanej olejem i na 20 min do piekarnika. Na sam koniec przykrywasz takie mini pizze serem i jeszcze na 5min aż się ser rozpuści.

Pierś zmielić, posolić, popieprzyć, trochę śmietany słodkiej. Formować takie jakby klopsiki-wałeczki, obkulać, np. w płatkach kukurydzianych i smażyć na patelni. Bardzo delikatne miąsko.

reklama
az tak mi smakowala! :tak: a co do racuchow- nie pomoge ci bo wszystko robie na oko. ale jak bede robila nstepnym razem to zapisze ile czego daje i ci napisze.

Ja gniotę twaróg widelcem, trochę cukru, ciutkę waniliowego, żółtko. Moja teściowa dodaje jeszcze sparzone rodzynki.
ja gniote ser, dodaje smietane i cukier. i tyle.

Do góry