reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
To może i ja tym razem się skuszę
izabela352
Fanka BB :)
anetasa! dzieki wielgachne!!! miesko jest naprawde soczyste i dogotowane (ja robilam karczek i schab- karczek byl lepszy). no i ja zagotowywalam dwa razy i dwa razy zostawialam do ostygniecia. tym razem dodam tez mniej soli bo jak dla mnie bylo za slone. no i ja mam mieso w mniejszych kawalkach- ok pol kg.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Agulka, właśnie robię Twój oszukany sernik, ale chyba mi nie wyszedł, bo już się upiekł, a ta masa nadal taka rzadka jest
Agulka ja tez na swieta po raz pierwszy zrobiłam Twoje ciasto i musze przyznac ze wyszło bardzo dobre i nawet mojemu P smakowało a on nie lubi ciast;-)
nastepnym razem dodam do niego brzoskwinie...
na swieta robilam jeszcze salatke z makaronem jest ona naprawde dobra a ze zbliza sie sylwester to moze ktores z was przyda sie przepis (robi sie ja bardzo szybko)
ja nie dodalam szyczypioru bo nie lubie tego zielska ;-)
Sałatka z makaronem, szynką i serem 40 dag makaronu świderki lub wstążki
25 dag szynki
20 dag żółtego sera
1/2 pęczka szczypiorku lub zielonej cebulki
4 ogórki kiszone /lub konserwowe
5 łyżek majonezu
1 łyżka ketchupu
vegetta
sól
pieprz
Można również dodać:
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 puszki zielonego groszku
Makaron ugotować na pół miękko; ogórki obrać i pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na grubej tarce, szynkę pokroić w paseczki; szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać, dodać majonez i ketchup i doprawić. Dodając kukurydzę i groszek dokładnie je odsączyć. Zamiast zwykłego makaronu można użyć tego z zupek chińskich, wtedy makaron z trzech torebek pognieść i wsypać do miski i zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć na 10 minut, zamieszać i ostudzić.
nastepnym razem dodam do niego brzoskwinie...
na swieta robilam jeszcze salatke z makaronem jest ona naprawde dobra a ze zbliza sie sylwester to moze ktores z was przyda sie przepis (robi sie ja bardzo szybko)
ja nie dodalam szyczypioru bo nie lubie tego zielska ;-)
Sałatka z makaronem, szynką i serem 40 dag makaronu świderki lub wstążki
25 dag szynki
20 dag żółtego sera
1/2 pęczka szczypiorku lub zielonej cebulki
4 ogórki kiszone /lub konserwowe
5 łyżek majonezu
1 łyżka ketchupu
vegetta
sól
pieprz
Można również dodać:
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 puszki zielonego groszku
Makaron ugotować na pół miękko; ogórki obrać i pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na grubej tarce, szynkę pokroić w paseczki; szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać, dodać majonez i ketchup i doprawić. Dodając kukurydzę i groszek dokładnie je odsączyć. Zamiast zwykłego makaronu można użyć tego z zupek chińskich, wtedy makaron z trzech torebek pognieść i wsypać do miski i zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć na 10 minut, zamieszać i ostudzić.
:------(Agulka, właśnie robię Twój oszukany sernik, ale chyba mi nie wyszedł, bo już się upiekł, a ta masa nadal taka rzadka jest
ja też i wyszedł pyszny:-)Iza nie ma za co:-) nuda w pracy robi swoje;-) ja właśnie dziś kupiłam kg schabu i zamierzam zrobić zgodnie z przepisem na Święta
:-):-):-):-) mi nie opadł ani razuPyszny ten oszukany sernik :-)
Co prawda ładniej wyglądał w piekarniku taki pięknie "spuchnięty" a po wyjęciu szybko opadł ale wyszedł pysznie A goście nie chcieli uwierzyć że sera w nim nie ma
Donakt jak wyszła wersja z biszkoptami?
Mam kolejny przepis na udany i łatwy placek, ale to po Świętach:-):-):-):-)
reklama
donkat
Fanka BB :)
:-):-):-):-) mi nie opadł ani razu
Donakt jak wyszła wersja z biszkoptami?
mnie opadl, bo tak aldnie wyrosl, ze az zaczal troszke pekac i dlatego opadl
wersja z biszkoptami pyyyszna. tez sie wszyscy zachwycali. nawet chyba bardziej przypomina sernik na zimno z serkow homo, niz prawdziwy sernik.
jedyny defekt byl taki, ze za slabo "przykleilam" biszkopty do formy i pod wplywem lania rzadkeigo ciasta niekotre sie uniosly.
do tej wersli mozna wlasnie, jak pisala Asiek, cos dodac, dla urozmiaicenia:-)
Podziel się: