reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
anetasa! dzieki wielgachne!!! miesko jest naprawde soczyste i dogotowane (ja robilam karczek i schab- karczek byl lepszy). no i ja zagotowywalam dwa razy i dwa razy zostawialam do ostygniecia. tym razem dodam tez mniej soli bo jak dla mnie bylo za slone. no i ja mam mieso w mniejszych kawalkach- ok pol kg.

Iza nie ma za co:-) nuda w pracy robi swoje;-) ja właśnie dziś kupiłam kg schabu i zamierzam zrobić zgodnie z przepisem na Święta:tak:

Agulka ja tez na swieta po raz pierwszy zrobiłam Twoje ciasto i musze przyznac ze wyszło bardzo dobre:tak::tak::tak: i nawet mojemu P smakowało a on nie lubi ciast;-)
nastepnym razem dodam do niego brzoskwinie...

na swieta robilam jeszcze salatke z makaronem jest ona naprawde dobra a ze zbliza sie sylwester to moze ktores z was przyda sie przepis (robi sie ja bardzo szybko)
ja nie dodalam szyczypioru bo nie lubie tego zielska ;-)

Sałatka z makaronem, szynką i serem 40 dag makaronu świderki lub wstążki
25 dag szynki
20 dag żółtego sera
1/2 pęczka szczypiorku lub zielonej cebulki
4 ogórki kiszone /lub konserwowe
5 łyżek majonezu
1 łyżka ketchupu
vegetta
sól
pieprz
Można również dodać:
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 puszki zielonego groszku

Makaron ugotować na pół miękko; ogórki obrać i pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na grubej tarce, szynkę pokroić w paseczki; szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać, dodać majonez i ketchup i doprawić. Dodając kukurydzę i groszek dokładnie je odsączyć. Zamiast zwykłego makaronu można użyć tego z zupek chińskich, wtedy makaron z trzech torebek pognieść i wsypać do miski i zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć na 10 minut, zamieszać i ostudzić.

Pyszny ten oszukany sernik :-)

Co prawda ładniej wyglądał w piekarniku taki pięknie "spuchnięty" a po wyjęciu szybko opadł ale wyszedł pysznie :tak: A goście nie chcieli uwierzyć że sera w nim nie ma :-D

Agulka, właśnie robię Twój oszukany sernik, ale chyba mi nie wyszedł, bo już się upiekł, a ta masa nadal taka rzadka jest :eek::sorry:
:-:)-:)-:)-:)-:)-(
Iza nie ma za co:-) nuda w pracy robi swoje;-) ja właśnie dziś kupiłam kg schabu i zamierzam zrobić zgodnie z przepisem na Święta:tak:
ja też i wyszedł pyszny:-)
Pyszny ten oszukany sernik :-)

Co prawda ładniej wyglądał w piekarniku taki pięknie "spuchnięty" a po wyjęciu szybko opadł ale wyszedł pysznie :tak: A goście nie chcieli uwierzyć że sera w nim nie ma :-D
:-):-):-):-) mi nie opadł ani razu:eek:
Donakt jak wyszła wersja z biszkoptami?

Mam kolejny przepis na udany i łatwy placek, ale to po Świętach:sorry::tak::-):-):-):-)

reklama
:-):-):-):-) mi nie opadł ani razu:eek:
Donakt jak wyszła wersja z biszkoptami?

mnie opadl, bo tak aldnie wyrosl, ze az zaczal troszke pekac i dlatego opadl:cool:

wersja z biszkoptami pyyyszna. tez sie wszyscy zachwycali. nawet chyba bardziej przypomina sernik na zimno z serkow homo, niz prawdziwy sernik.
jedyny defekt byl taki, ze za slabo "przykleilam" biszkopty do formy i pod wplywem lania rzadkeigo ciasta niekotre sie uniosly.
do tej wersli mozna wlasnie, jak pisala Asiek, cos dodac, dla urozmiaicenia:-)

Do góry