reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
dzis na obiad jako przystawke robie ogorki kisozne zcebula i cukrem. znacie to? mnie bardzo smakuje: kroi sie ogorki kisozne w plastry, dodaje cebulke pkrojona w piorka lub kostke, slodzi. nalezy odczekac, az cukier spowoduje puszczenie soku przez cebulke.

Pierwszy i ostatni raz jadłam to avokado. Nie podeszło mi. Ale za to Adaś zjadł całą dużą kromkę i wręcz się domagał tej papki. Dodałam sól, pieprz, troche oliwy i dwa ząbki czosnku. J też zjadł dwie kanapki z tym. Może kiedys jeszcze sie skuszę za względu na Adasia, bo Maja mówiła, że takich glutów jeść nie będzie

Dzis zrobilam na obiad chinszczyzne.Moze kogos zainspiruje moj przepis:

pokroic wieprzowine w cienkie paski i posmazyc na oleju.W polowie smazenia dodac pokrojona w cienkie paski marchewke.Smazyc dalej. Nastepnie dodac pokrojona w kostke cebule z czosnkiem i pieczarkami.Smazyc. Dodac ugotowana zielona fasolke(podluzna).Calosc wymieszac i dusic na malym ogniu.Dodac przyprawe do kuchni chinskiej(5smakow),4lyzki sosu sojowego,sol,pieprz.Wlac pol litra bulionu drobiowego.Pol szklanki smietany wymieszac z 2 lyzkami maki i dodac do potrawki.Calosc dusic z pol h.Gotowe.Podawac z ryzem

na 2 sposoby
albo na surowo, albo duszone
tzn.
1. surowe mielone miezam z jajkiem, cebulką czasem pieczarką posiekaną i przyprawy tak sporo bo się wygotują i takim farszem nadziewam ciacho
albo wszystko dusze na patelni
raz mielone raz jakies gotowane drobiowe z zupki i wtedy do pierogów tzn wcześniej te gotowane mięso z kury mielę albo siekam

reklama
Zrobię dzisiaj, co prawda ja mam tilapię,a nie łososia. Makarony uwielbiam,a jakby co to wywalę

MAKARON NA ZIELONO Z ŁOSOSIEM

- 40 dkg makaronu (szerokie paski)
- 50 dkg szpinaku
- 15 dkg łososia
- 2 zabki czosnku
- cebula
- 2 dkg masla
- sol, pieprz, galka muszkatalowa
- 350 ml rosolu
- 250 ml smietany kremowki
- 3 dkg orzeszkow piniowych

PRZYRZĄDZANIE:

Danie to podajemy z okazji dnia Świętego Patryka;) Cebulę oraz czosnek zeszklić na maśle, dodać szpinak, dusić 5 minut. Dodać sol, pieprz i galkę muszkatołową. Podlać rosołem i smietaną, gotować 2 minuty. Przyprawic do smaku. Lososia najpierw obsamażyć, pokroić na kawałki albo pozostawić w calosci. Do sosu dodać bialego wina albo wina musujacego. Posypać parmezanem...

Nie było złe. Ja do tego kapary jeszcze bym dorzuciła. Może trochę za rybne w smaku,ale nie wiem jaki jest łosoś surowy. Może mniej rybą zajeżdża.

Ostatnia edycja:
Do góry