reklama
Ja fasolki po bretonsku nie robie za to robie cos a la meksykanska
mieso mielone podsmazam z cebulka do tego wlewam fasolke czerwona z puszki z zalewa dodaje kukurydze z puszki i zalewam wszystko fixem do fasolki meksykanskiej chwilke pogotuje az zgestnieje pycha...
mieso mielone podsmazam z cebulka do tego wlewam fasolke czerwona z puszki z zalewa dodaje kukurydze z puszki i zalewam wszystko fixem do fasolki meksykanskiej chwilke pogotuje az zgestnieje pycha...
izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
a ja fasolke robie na ostro (dodaje suszona papryczke) no i obowiazkowo dusze do niej mieso (jak na gulasz). czasem dodaje kielbase, czasem boczek (i to i to naspierw smaze, zeby sie tluszcz troche wytopil).
a ja fasolke robie na ostro (dodaje suszona papryczke) no i obowiazkowo dusze do niej mieso (jak na gulasz). czasem dodaje kielbase, czasem boczek (i to i to naspierw smaze, zeby sie tluszcz troche wytopil).



izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
ja robilam w zeszlym tygodniu. ugotowalam wiecej i zamrozilam. wlasnie na jutro rozmrazam jedna porcjeJutro na obiad robie bigos!Naszla mnie ochota :-)

izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
przepis klavell jest bardzo podobny do zupy meksykanskiej tygryskajz mi slinka leci :-)
klavell a mam pytanie, z czym podajesz taki meksykanski gulasz?z ryzem czy ziemniaczkami?

ale mnie naszla ochota na tiramisu'. trza sie tym bedzie zainteresowac

reklama
Mam przepis na pyszną zupkę gyros-ową
1/2 kg schabu
przyprawa do gyrosa
1/2 litra śmietanki 30 %
zupa cebulowa z paczki ( taka na 0,5 l wody)
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 puszka kukurydzy
sos cygański 400 ml i sos chilly
Mięsko kroimy w paseczki, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy
Usmażone mięsko przekładamy do pojemnika i zalewamy śmietaną odstawiamy na noc do lodówki
Na drugi dzień
Przygotowujemy zupę cebulową wg opisu na opakowaniu czyli 0,5 litra wody i zagotować kroimy paprykę w paseczki wrzucamy do zupy do tego kukurydza odsączona, chwilkę mieszamy żeby odrobinę zmiękła papryka wrzucamy mięsko ze śmietanką do tego sos cygański ja dałam mniej niż zalecają około 350 ml i do smaku sos chilli jak kto lubi bardziej lub mniej pikantnie i gotowe.
SMACZNEGO:-) polecam jest pyszna jedyny minus to cena
:-)
1/2 kg schabu
przyprawa do gyrosa
1/2 litra śmietanki 30 %
zupa cebulowa z paczki ( taka na 0,5 l wody)
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 puszka kukurydzy
sos cygański 400 ml i sos chilly
Mięsko kroimy w paseczki, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy
Usmażone mięsko przekładamy do pojemnika i zalewamy śmietaną odstawiamy na noc do lodówki
Na drugi dzień
Przygotowujemy zupę cebulową wg opisu na opakowaniu czyli 0,5 litra wody i zagotować kroimy paprykę w paseczki wrzucamy do zupy do tego kukurydza odsączona, chwilkę mieszamy żeby odrobinę zmiękła papryka wrzucamy mięsko ze śmietanką do tego sos cygański ja dałam mniej niż zalecają około 350 ml i do smaku sos chilli jak kto lubi bardziej lub mniej pikantnie i gotowe.
SMACZNEGO:-) polecam jest pyszna jedyny minus to cena

Podziel się: