reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

Ale nadal nic nie wiemy, a w tv tylko zastępcze tematy a o rzeczach istotnych cisza, ja już nie mogę normalnie, może trzeba będzie wyjść na ulicę z transparentami, bo już nie wiem co robić????

A petycja już podpisana rzecz jasna.

reklama
tez czekałam na to aż coś powiedzą i d**a :no:
ale najlepiej po cichu takie coś wprowadzić, cwaniaki:angry::angry::angry:
Nie szczepię, jeżeli ustawa wejdzie w życie to dam sobie rękę uciąć, że ludzie wyjdą na ulicę! Nie da rady z rządem inaczej! A z ACTA jak było? Jak trzeba w ten sposób to trzeba.

anexx też mam nadzieję, że będą demonstracje, ale jednak odnośnie ACTA to było na szerszą skalę, dotykało praktycznie wszystkich, a w większości młodych zbuntowanych internautów, a odnośnie szczepień to zainteresowane są głownie mamy z małymi dziećmi, którym jest o wiele trudniej by się tak skrzyknąć by wyjść na ulicę i protestować, bo opieka nad małym dzieckiem, a tym bardziej dzieckiem po NOPie jest bardzo absorbującą, zatem skrzyknięcie jest cokolwiek niemożliwe. Dlatego tak bardzo się boję, bo ta ustawa jest totalnym ubezwłasnowolnieniem.

A teraz na tvn znów na wierzch wychodzi afera solna. Przez dziesięć lat jedliśmy sól drogową i sanepid nic w tej sprawie nie zrobił, ale już wyciąga łapska, żeby nas szczepić jak bydło, masowo. Boże, na jakim świecie przyszło nam żyć? Ręce i cycki opadają.

Ostatnia edycja:
Aha, opadają opadają :-D (też tak mówię)
owszem ACTA było na szerszą skalę, ale zauważ że ludzie nauczyli się wychodzić na ulicę i głośno mówić o tym co myślą (nie muszą matki z dziećmi, mogą ojcowie, dziadkowie)
Tak samo różnego rodzaju strajki, to lekarzy, pielęgniarek.
I wierzę w to,że nawet jeżeli sprawa tyczy niewielu to nawet oni zebrani w kupę mogą coś zdziałać:tak: bo przecież w kupie siła!!! (jakby to nie zabrzmiało hehe:-))
Cały czas jednak mam nadzieję,że do tego nie dojdzie...
Patrząc na działania naszego rządu to paszport się w kieszeni otwiera!
W naszym kraju niestety ciężko żyć normalnie...

reklama
Do góry