reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

reklama
Jestem na etapie, gdzie jakaś mądra pani chce raka szyjki macicy dodać do grupy chorób zakaźnych...
Też słyszałam, że jest pomysł, żeby szczepionkę na HPV wrzucić do kalendarza szczepień. Ciekawe czy z rozpędu też chłopców będą szczepili?

K8libby jasne że chłopców też chcą szczepić, bo przecież mogą być nosicielami, ale o tym, że nagroda Noble'a za HPV była wynikiem oszustwa, a szczepionka nie ma żadnego uzasadnienia medycznego, to o tym cisza, jak zwykle.

wysyłałyscie pisma do biur senatorskich może?Myśleże warto chociaż nie wiem czy bedize jeszcze jedno czytanie tej ustawy...

Kernamejle podobno idą już setkami do senatorów, tak że już im się skrzynki pozatykały i mejle wracają. Ja nie wysłałam jeszcze, ale podpisałam petycję. Mejli nie wysyłam przez brak wiary w ich skuteczność niestety i smutną świadomość tego, że większość naszych parlamentarzystów nie ma pojęcia o tym, co uchwalają, co podpisują, za czym głosują.

a mnie powalają znajomi... oni w ogóle się tym nie przejęli... no ręce mi opadły już totalnie... a ja mam takie obawy że jak się podpisze petycje to potem takich odrazu będą ścigać, ale podpisałam bo nic innego nie da się zrobić tylko walczyć o swoje..

moi też mają gdzieś, choć to rodzice, albo przyszli rodzice. Dla nich wyrocznią są lekarze. Twierdzą, że szukam teorii spiskowych, a obecna afera z Glaxo, nie robi na nich wrażenia, nie czają, że to szczyt góry lodowej, że tego jest więcej i działa na większą skalę...

A w mojej rodzinie nadal szczepią w najlepsze, pomimo tego, że moje dziecko takiego NOPa doznało, dla nich to nic nie znaczy, szczepią dalej, dzieci chorują na potęgę, mało mówią, ale co tam, szczepionki są święte, a ja sobie tego NOPa i cofnięcie w rozwoju wymyśliłam.

reklama
Nie szczepię,
nic na to nie poradzisz... Każdy rodzic sam musi decydować o swoim dziecku. U mnie w rodzinie też szczepią, bo "dziecko dobrze znosiło każdą szczepionkę"... ajjj, słów brak.
Moja koleżanka, której dziecko ma mega alergię nie tylko pokarmową szczepiła teraz na MMR bo powiedziała,że nie da się przesunąć szczepienia i kazali jej przyjść:szok: no błagam... :errr:
ale co zrobisz... jej decyzja.

dziewczyny, ciągle na forum NIE SZCZEPIMY siedzę i tutaj podaję link do aktualnego wątku. dla tych które nie oglądały, bądź nie słuchały transmisji. Dziś o 8.00 zaczęło się posiedzenie Komisji Zdrowia. Zobaczymy jak to będzie z tymi poprawkami. Mnie ucieszyło,że tak senator Czudowska za tymi poprawkami jest, bo napisałam do niej bardzo osobistego maila (nie z apelami itp. jak do innych senatorów tylko po prostu tak od siebie). Nie liczę na to,że to dzięki niemu ma taką a nie inną postawę, ale ucieszyło mnie to:-D

a to ten link: NIE SZCZEPIMY ::

(możecie cofnąć się o kilka stron do tyłu, tam dużo info)

Do góry