reklama
dominika2000
Fanka BB :)
Witam ja proponuję wykąpać malucha z dodatkiem soli kuchennej jodowanej, a następnie wysmarować plecki, nóżki i klatkę piersiową spirytusem oczywiście trzeba natłuścić ciałko, albo zamiast spirytusu wick wapo( czy jakoś tak sie nazywa), u nas zadziałało także polecam. A na katarek proponuje inchalacje z soli fizjologicznej.
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Są maści rozgrzewające dla dzieci bez kamfory. Wicka nie polecam, bo kamfora może uczulać.Dla dzieci są: Pulmex baby i Depulol. Dominika 2000 ma rację dobrze jest malucha wysmarować i dobrze nawilżać powietrze w pokoju. Ze spirytusem to bym się wstrzymala, nawet po natłuszczeniu cialka.
Polecam zestaw- cebion, syropek- ja dawałam ambroksol- dostosowany oczywiscie dla dzieci, na katarek nasivin 0.01 i wyciaganie wydzieliny "fridą" a plecki klatkę piersiową i stópki smarujemy maścią Pulmex baby, jeśli nosek jest zatkany tak ze maluchowi cieżko oddychać to poduszke mozna skropic Olbasem. Jejku ten antybiotyk... Przy samym katarku i kaszlu jesli płuca są czyste...ech no z lekarzami sie nie bede kłócić...
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
hayne1 zapomniałaś dodać, że ambroksol tylko do 17tej, ;D żeby w nocy nie męczył kaszelek, bo to syrop wykrztuśny. A co do antybiotyku... Bez kometarzy!
A co do spacerku... Hmm, pogoda faktycznie ładna, szkoda zmarnować... Możnaby na pół godziny do godziny pochodzić w końcu w domu tak samo ciepło jak na dworzu...
A co do spacerku... Hmm, pogoda faktycznie ładna, szkoda zmarnować... Możnaby na pół godziny do godziny pochodzić w końcu w domu tak samo ciepło jak na dworzu...
a tak tak... zgadza sie... nie podawać przed snem... W ogóle to moja Mała miała czesto katarek i potem troche kaszlu ale zaczełam je dawac multi- vitaminol w płynie. To jest od roku, ja jej dawałam tylko troche wieczorem do kaszki. I jakoś od tamtej pory, z pogodą róznie bywało a jest spokój...Ale na suchy kaszel jest chyba Drosetux, Stodal, bo z tego co wiem to syropek z cebuli działa raczek wykrztuśnie..
dominika2000
Fanka BB :)
Jeżeli chodzi o ten spirytus to polecała nam właśnie nasza pediatra( a naprawde świetna i mądra kobieta), sama się nawet zdziwiłam że mi to zaproponowała, ale zaufałam i naprawde rezultaty sa bez obciążania maluszka lekami. Wiadomo każdy powinien kierować się własnym rozsądkiem, ja doradzam to co sama stosowałam z dobrym efektem.Po ambroxolu warto zawsze oklapem malucha łatwiej będzie mu odkrztusić wydzieline. Pozdrawiam
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Dominika2000 nie chciałam zeby to zle zabrzmiało. Po prostu dla mnie to troche ryzykowne. Wole najpierw skorzystac z masci rozgrzewajacej, bo alkohol to tez obciazenie dla organizmu. Natłuszczenie zapobiega wchłanianiu do krwi, ale zawsze cos tam do organizmu dotrze...
Oklepywac nie potrafie... Rzeczywiscie po ambroksolu to dobrze robi.
Oklepywac nie potrafie... Rzeczywiscie po ambroksolu to dobrze robi.
reklama
dorkaw29
Początkująca w BB
Witam.Mam dwu miesięczna córeczkę.Od około dwóch tygodni ma zapchany nosek,nic z niego praktycznie nie leci.Pediatra kazał nawilżać go Tetrisalem , smarować pod noskiem mascią majerankową.Dodatkowo stosuję Sterimar.Wszystko to działa dorażnie,mała za chwilę znowu ma problemy z oddychaniem.najgorzej jest w nocy.W ciągu dnia po zakropleniu kładę ją na brzuszku,ale nic praktycznie nie wycieka,stosuję Fridę ale ona praktycznie nic nie wyciąga.Nie wiem co robić.Pomózcie:-(
Podziel się: