reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla maleństwa - gdzie kupic - przydatne linki

A ja polecam wyprzedaże które się już kończą, ale dzięki temu ceny są naprawdę bardzo atrakcyjne. fakt, trzeba trochę polatać i poszukać, bo sporo rzeczy jest wybranych ale można jeszcze sporo znaleźć, np. H&M czy 5 10 15. dla mam które kupują rzeczy dla swoich pierwszych pociech, mała rada:
- ciuszki o rozmiarach bardzo malutkich kupujcie takie, aby łatwo się dzidziusiowi zakładało i ściągało (my będziemy mieli trzeciego malucha), niby to oczywiste ale już tyle wynalazków widziałam, że warto zwracać na takie rzeczy uwagę,
- co do bodziaków, to zwracajcie uwagę czy są zapinane na górze czy tylko przekładane przez głowę, bo te przekładane często tak się rozciągają, że dekolt zwisa dziecku do pasa:) oczywiście trochę przesadziłam, ale najlepsze są te zapinane, szczególnie gdy pora roku jest jesienno zimowa i zimowa, wtedy dzidzia ma pod szyjką ciepło.

reklama
Właśnie byłam dziś w CappAhll nie dość że mają duże przeceny, to dla klientów z kartą jest dodatkowe 50% rabatu na już obniżone artykuły, przynajmniej we Wrocławiu na Bielanach mają naprawdę duży wybór ciuszków dla maluchów. Dziś nakupiłam moim skarbom sporo fajnych ciuszków i dla siebie bluzeczki:)... jeszcze męża tam zabiorę bo dla niego też znalazłam kilka fajnych rzeczy z US Polo.

Polecam sklepik BOBO LAND na Powsińskiej 106 w Warszawie (wejście z bocznej uliczki).
Sklep nie oszałamia wielkością, ale asortyment mają spory. Mają m.in. ciuszki już od 48-50 (rozmiarówka dla wcześniaczków) :).

Witajcie...

mam do sprzedania zestaw ciuszkow od rozmiaru 50 do 56.. uzywalam ich sporadycznie dla mojej urodzonej w maju corci, wiec moze bylaby jakas przyszla mamusia chetna.. chetnie odsprzedam.. rzeczy prane w proszku dzidzius, z domu nie palacych i bez zwierzatka.. stan ciuszkow oceniam na idealny... niektore ciuszki nawet nie byly zalozone...
w razie pytan prosze piszcie na priv.. wysle chetnie zdjecia... ciuszki sa kupowane w niemieckich sklepach H&M, C&A, Olivier, MEXX, i inne znane marki..

Witam , ja robiłam zakupy w www.superbobo.pl, byłam bardzo zadowolona mozna znaleźć wiele ciekawych rzeczy dla maluszka po całkiem przystepnych cenach. Szukam teraz łóżeczka turystycznego, czy któraś z mam mogłaby mi polecić jakiegoś sprawdzonego producenta wiele czytałam o tym że niektore łóżeczka cięzko się rozkładają, chciałabym by łóżeczko było z regulacją poziomów i było łatwe w obsłudze :)

Caretero - best for babies
polecam. Łóżeczko jest świetnie skonstruowane, składa się w prostokąt na kółkach. Właśnie kupiłam. Ze składaniem żaden problem, niemowlaczek może jeżeć na montowanym wyżej poziomie, którym można kołysać, przewijak bez zarzutu. Cena łóżeczka 230 zł :)

reklama
A ja polecam wyprzedaże, które właśnie ruszyły, jeśli chodzi o ciuszki. Np. w 5.1.15 była niedawno przecena 50% i w dodatku trzecia, najtańsza rzecz za 1 zł. Można było kupić śpioszki etc. średnio po 10 zł/sztuka. Czekam też na ostateczną wyprzedaż w Smyku, bo na razie jest 30% i pojedyncze rzeczy przecenione więcej - np. zimowe kombinezony z postaciami Disney'a za 40 zł, czyli ponad połowę taniej :-)Co prawda do porodu mam jeszcze daleko, ale z pieniążkami krucho, więc postanowiłam co miesiąc coś kupować, żeby wyrobić. A przesądna na szczęście nie jestem;-)

Mliwka ja tak jak ty mam jeszcze długo do porodu ale lepiej chyba rozlozyc sobie kosztyn na miesiace ja tak robie i nie odczuwam takich duzych kosztow ja ciuszki kupilam na gumtree od 0 do 5 mc za 50 zl uzywane ale co za problem jak odebralam osobiscie widzialam malego ktory nosil te ciuszki a 3 kartony od mikrofali za 50 zl to warto i to bardzo. Ciuszków jest bardzo duzo i sa rozne na chlopca na dziewczynke rozne.

Do góry